بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/12/03 - 11:54
  • - تعداد بازدید: 896
  • - تعداد بازدیدکننده: 856
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
در نشست نخبگان و مستعدان‌برتر با وزیر فرهنگ و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان مطرح شد:

اسماعیلی: وزارت فرهنگ و ارشاد با آغوش باز از نخبگان استقبال می‌کند/ باقری‌مقدم: شناسایی نخبگان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در دستور کار بنیاد ملی نخبگان است

جمعی از نخبگان و مستعدان‌برتر عرصۀ فرهنگ، هنر و رسانه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیدار کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ برنامه نشست نخبگان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و سایر معاونان و مدیران دو نهاد در مجتمع فرهنگی «باغ زیبا» تهران برگزار شد.

در این نشست، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع بخشی از جامعه فرهیخته نخبگان کشور و قدردانی از بنیاد ملی نخبگان برای تشکیل چنین جلسه ای، اظهار کرد: بسیار مشتاق شنیدن نقطه نظرات و نکات مطروحه در این جلسه از سوی نخبگان هستم.

محمدمهدی اسماعیلی ضمن اظهار امیدواری از استفاده از دیدگاه های نخبگان کشور به منظور بهبود هرچه بیشتر فعالیت های حوزه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اگر موارد و اشکالاتی در اجرای برنامه های حوزه های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته باشد، تلاش خواهم کرد در این نشست شنونده خوبی باشم و همچنین نسبت به اصلاح موارد توضیحاتی نیز ارائه کنم.



محمدمهدی اسماعیلی گفت: از روز نخست آغاز به کار وزارت فرهنگ دولت مردمی ۱۲۵ برنامه اقدامی تحول گرایانه در این وزارتخانه تدوین شد که خوشبختانه بر اساس آمار و ارقام تاکنون بیش از ۸۰ درصد از اهداف مدنظر این برنامه ها تحقق یافته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین درباره اهمیت پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در بخش های مختلف وزارت فرهنگ گفت: در همین راستا، نسبت به تقویت شورای صیانت از زبان فارسی در دوره جدید اقدام شده که امیدواریم با انتصاب معاون امور فرهنگی وزارتخانه به سمت دبیر این شورا، شاهد اجرای برنامه های عملیاتی در این حوزه باشیم.

وی با بیان اینکه در پرداختن به معرفی مشاهیر فرهنگی از سال آینده شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود، گفت: در این خصوص باید از ظرفیت بالای ۸۰ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف بهترین استفاده را کرد.

وزیر فرهنگ درباره اهمیت جشنواره های دانشجویی نیز گفت: جشنواره های دانشجویی همواره از موثرترین رویدادها در حوزه فرهنگ و هنر به شمار می روند که متاسفانه مدتی است که این جشنواره ها تضعیف شده که وزارت فرهنگ در دوره جدید تلاش خواهد کرد به سهم خود به تقویت جشنواره های فرهنگی و هنری دانشجویی کمک کند.

اسماعیلی تمرکز زدایی در حوزه فرهنگ و هنر را از رویکردهای اصلی وزارت فرهنگ در دوره جدید برشمرد و گفت: بر همین اساس امسال در جشنواره های فجر شاهد حضور پرشور و پررنگ هنرمندان نقاط مختلف کشور بوده ایم که برپایی جشنواره تئاتر فجر بصورت مناطق چندگانه یکی از مصادیق اصلی شعار عدالت فرهنگی دولت مردمی به حساب می‌آید.

اسماعیلی ادامه داد: همچنین تلاش شده در نقاطی که از زیرساخت لازم در حوزه فرهنگ و هنر برخوردار نبوده، آموزش های هنری رایگان در قالب قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ و هنر بصورت گسترده انجام شود و تا به امروز حدود ۱۰۰ هزار نفر در این طرح ملی تحت آموزش رایگان فرهنگی و هنری قرار گرفته اند.

وزیر فرهنگ با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر امسال تغییر و تحولات بسیاری داشت، خاطرنشان کرد: امسال در جشنواره فیلم فجر شاهد تحول جدی در خصوص ژانرها بودیم که این مسئله رضایت حداکثری اهالی سینما و مخاطبان را در پی داشت.

اسماعیلی در ادامه ایجاد ساختار جدیدی برای تحول حوزه های «فیلمنامه نویسی» «انیمیشن» و «بازی های رایانه ای» در وزارت فرهنگ را الزامی دانست و گفت: شورای فرهنگ عمومی کشور نیز که در دوره جدید فعالیت اش جدی تر و منسجم تر از قبل ادامه یافته و با حدود  ۴۰۰ شورا در شهرستان های مختلف کشور منشأ تحولات و اقدامات بزرگی در حوزه فرهنگ و هنر شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حوزه‌های مسوولیتی متکثری تشکیل شده و با آغوش باز از نخبگان استقبال می‌کند، خواستار ارائه پیشنهادات و نقطه‌نظرات جامعه نخبگان به منظور بهبود فعالیت و رفع ایرادات و اشکالات این وزارتخانه شد.


شناسایی نخبگان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه از تغییر رویکردهای مهم بنیاد است

در این برنامه، ناصر باقری مقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مسیر شناسایی هدایت و حمایت از نخبگان علمی، این نشست را اتفاقی مناسب برای جامعه نخبگان دانست.

وی گفت: بر اساس دستور رییس جمهور به عنوان رییس هیات امنا بنیاد ملی نخبگان، علاوه بر نخبگان حوزه علوم آکادمیک که سالها از سوی بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار گرفته اند، حمایت و پشتیبانی از نخبگان حوزه هنر و رسانه را آغاز کرده ایم.

باقری‌مقدم در ادامه تصریح کرد: در سالهای گذشته بنیاد ملی نخبگان بیشتر در دو شاخه علوم پایه و علوم مهندسی متمرکز بوده گرچه شیوه‌نامه‌های نیز برای شناسایی هدایت و حمایت از مستعدان و نخبگان هنری و فرهنگی نیز در این بنیاد طراحی شده بود اما در دور جدید این موضوع با اهمیت بیشتر و با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد و بنیاد ملی نخبگان در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی لازم را برای حمایت از جامعه نخبگانی فرهنگ، هنر و رسانه به خصوص در حوزه استخدام و جذب آنان در دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی دارد.

وی افزود: به دلیل اهمیت حوزه فرهنگ وهنر در توسعه کشورهای دنیا، شناسایی نخبگان حوزه فرهنگ و هنر و به طور خاص رسانه یکی از تغییر رویکردها یا استراتژی های مهم بنیاد ملی نخبگان است که در حال حاضر در دستور کار است.


دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به موضوع نخبگان دارد

در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام کرمی؛ سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان با مثبت ارزیابی کردن برگزاری این قبیل نشست ها، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد، به معنای واقعی فردی نخبه است که در مسئولیت‌های مهمی منشاء اثرگذاری بوده و در کنار نخبگی، همواره به عنوان یک الگو برای نسل‌های آینده مطرح بوده و هست. وی را می‌توان و باید یکی از افتخارات کشور و الگویی مطلوب برای نسل جوان دانست.

وی افزود: بزرگترین افتخار نظام جمهوری اسلامی اینست که در آن دوران آقازادگی سپری شده و امروز فردی می‌تواند از مناطق محروم رشد کند و با شایستگی و بدون پشتوانه سیاسی و خانوادگی، به مقام وزارت نیز برسد. این مهم خود بزرگترین دلیل روشنایی و امید برای نسل آینده است.

نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری با بیان اینکه نخبه‌ای که می‌خواهد آینده روشن کشور را بسازد، باید نسبت به گذشته تاریک کشور آگاه باشد، تصریح کرد: امروز ایران در عرصه علم به افق‌های جدید فکر می‌کند و به برکت تلاش نخبگان در رتبه پانزدهم تولید علم جهان قرار دارد و سهم بالایی از تولید علم را به خود اختصاص داده است. ایران امروز کشوری است که در رتبه ۷ ثبت اختراع در جهان قرار گرفته و تمام این موفقیت‌ها در شرایطی به دست آمد که کشور همواره در تحریم و فشار قرار داشته است.

وی اضافه کرد: بزرگترین حامی علم و اندیشمندان، فرهیختگان و نخبگان در کشور، شخص مقام معظم رهبری است و اگر حمایت ها و درایت های ایشان نبود امروز هیچ یک از موفقیت های کشور در حوزه‌های علم و فناوری حاصل نمی‌شد. امید است همه مسئولان نیز قدر نخبگان را دانسته و خود را در قبال آنان مسئول و حامی بدانند.

سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه به طور قطع می توان ادعا کرد اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در حوزه نخبگان در تاریخ دولتهای قبل بی‌سابقه بوده است، یادآور شد: خوشبختانه دولت آقای رئیسی نگاه ویژه‌ای به موضوع نخبگان دارد و به همین دلیل در این مدت کم اقدامات بسیار خوبی در حوزه نخبگان انجام شده که جذب آنان در دستگاههای اجرایی و دولتی، تنها یکی از نمونه‌های آنهاست. امید است در دو سال باقی مانده از این دولت نیز فعالیت ها و برنامه های بیشتری در حوزه نخبگان انجام شود.

حجت الاسلام کرمی یادآور شد: یکی از وزرای نخبه‌گمار کابینه دولت سیزدهم، شخص وزیر فرهنگ و ارشاد است که در همین مدت تصدی پست وزارت تعداد زیادی از نخبگان را در تیم خود جای داده و تاکید بسیاری بر استفاده از توانمندی آنان دارد.

گفتنی است در ابتدای این دیدار، بیش از ۲۰ نفر از نخبگان به نمایندگی از جامعه نخبگانی کشور به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات و ارائه پیشنهادات خود در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه پرداختند‌.

اهمیت آینده نگاری در سینمای ایران، لزوم توجه به شاعران مستعد و حضور بانوان در عرصه های مختلف فرهنگ و هنر، توجه ویژه به مسائل فرهنگی به عنوان زیرساخت حل مسائل سایر حوزه ها، لزوم توجه به شرایط فرهنگی و وجود پیوست‌های فرهنگی در همه حوزه ها، ضرورت ایجاد تغییر نگاه به حوزه‌های فرهنگ و هنر، اهمیت حمایت از انتشار کتاب و نویسندگان، شفاف سازی بودجه های عملیاتی، توجه به نخبگان هنری به ویژه نخبگان حوزه موسیقی و تئاتر، ضرورت تمرکززدایی و توجه بیشتر به مناطق محروم، لزوم توجه ویژه به مستعدان برتر و نخبگان حوزه صنعت چاپ، اهمیت توجه به نخبگان قرآنی و برنامه ریزی گام به گام، افزایش تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد با رسانه ملی، تلطیف فضای اجتماعی با کمک رسانه و وزارت ارشاد، ایجاد بستر مناسب برای تکریم و الگوسازی از مفاخر فرهنگی و هنری کشور، لزوم مکتوب شدن زندگی نخبگان و مفاخر در قالب کتاب و ثبت و ضبط تاریخ شفاهی ایشان، اهمیت رسیدگی به حوزه های علوم انسانی و تعامل گسترده میان متولیان این حوزه، لزوم بسط نگاه های متفاوت به حوزه‌های فرهنگی و همچنین استفاده از علم در سینمای امروز ایران، از مهمترین نکاتی بود که نخبگان و مستعدان به آن اشاره کردند.

***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 164512
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید