«وبینار ملی تلههای زندگی و تأثیر آن بر انتخاب شغل و همسر و دوست» به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بناد ملی نخبگان؛ در راستای برگزاری برنامههای توانافزایی و مهارتآموزی و با هدف افزایش آگاهی و دانش مستعدان در جهت جلوگیری از آسیبهای اجتماعی، «وبینار ملی تلههای زندگی و تأثیر آن بر انتخاب شغل و همسر و دوست» به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، تعاریفی از تلههای زندگی ارائه و بیان شد: تلههای زندگی که به آن طرحواره نیز میگویند، عینکهایی هستند که ما از طریق آنها دنیای اطراف خود را مشاهده میکنیم. این تلهها از کودکی در افراد شکل گرفته و تا بزرگسالی ادامه دارد. عموم تصمیمات و انتخابهای افراد بر اساس طرحوارههای سازگار و ناسازگارشان است و شدت و میزانش در افراد مختلف متفاوت است و همین مسئله وجود برخی تلهها را در زندگی فرد پررنگتر میکند.
در ادامه با اشاره به برخی علل طرحوارهها، عنوان شد: تجربههای اولیه زندگی، آسیبهای دوران کودکی، تأمین بیش از اندازۀ برخی از نیازهای افراد، تأثیر رفتار اطرفیان و همسالان، دلبستگی ناایمن کودکان و هیجانات دوران کودکی است. از سوی دیگر، نقش والدین در شکلگیری این طرحوارهها بسیار پررنگ است و نحوه فرزندپروری و برخورد مادر و پدر یا مراقبان تأثیر مستقیم دارد. طرحوارهها در انتخاب شغل، همسر آینده، دوست، قواعد زندگی و سبکهای مقابلهای در زندگی تأثیر مستقیم دارند و درمان آن به دنبال شناسایی طرحوارههای ناکارآمدی است که فرد را به تفکر و عمل به روشهای مشکلساز و آسیبرسان به خود سوق میدهد.
در پایان این برنامه، تلههای شخصیتی رها شدن یا بیثباتی، بیاعتمادی یا سوءاستفاده، محرومیت عاطفی، نقص یا شرم، انزوای اجتماعی یا بیگانگی، وابستگی یا بیکفایتی، آسیبپذیری در برابر صدمه یا بیماری، شکست، اطاعت، از خودگذشتگی، تأییدطلبی یا تشخیصطلبی، منفینگری یا بدبینی، کنترل بیش از حد یا بازداری عاطفی، استانداردهای سختگیرانه یا بیش از حد انتقادی بودن و تنبیه، مورد واکاوی و بررسی قرار گرفت.
نظر دهید