رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: اثرگذاری فعالیت خیران نخبهپرور درازمدت اما بسیار ارزشمند است؛ چنانکه وقتی محمد بهمنبیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران آموزش سید علی ملکحسینی را در چادر عشایری آغاز کرد، کسی نمیدانست که او روزی پدر پیوند کبد ایران خواهد شد و یا نخستین دانشآموز او امروز رئیس دانشگاه ملی مهارت فارس است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حبیب شریف رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۷۶ دانشآموز نخبه از نقاط مختلف این استان شناسایی شدهاند تا برای تقویت مهارت و توانمندسازی مورد حمایت مجمع خیران قرار گیرند.
وی ادامه داد: دانشآموزان شناسایی شده کمک مالی یا اقلام مصرفی دریافت نمیکنند، بلکه آنها را در مسیر تقویت استعداد شناسایی شده، مورد حمایت قرار میگیرند، به عنوان نمونه اگر دانشآموزی از استعداد ریاضی، موسیقی یا ورزشی برخوردار است، در بهره مندی از کلاسهای آموزشی متناسب به او کمک میشود.
وی یادآور شد: تعدادی دانش آموز شناسایی شده در شیراز تجلیل و معرفی شدند و آیین تجلیل و معرفی نخبگان شهرستانهای فسا، نوبندگان، اوز، لامرد و استهبان در این شهرستانها معرفی میشوند و دوره توانمندسازی آنها آغاز میشود.
شریف ادامه داد: در جهت بهبود و ارتقای نخبهپروری در شهرستانهای فارس، بویژه مناطق محروم، راهاندازی دفاتر شهرستانی مجمع خیران نخبهپرور در دستور کار قرار گرفته و تا پایان دی ماه دفتر نمایندگی انجمن در شهر دژکرد اقلید نیز افتتاح میشود.
مدیرعامل مجمع خیران نخبه پرور فارس گفت: شناسایی دانشآموزان نخبه از سه راه انجام میشود؛ بخشی از شناسایی از طریق طرح شهاب و همکاری با آموزش و پرورش انجام میشود، راه دوم، معرفی مستدل دانشآموزان دارای استعدادی خاص از سوی یک معلم، کادر مدرسه یا حتی والدین است و راه دیگر با تعریف و بارگذاری جوایز نخبگی در سایت و ثبت نام دانشآموزان و بررسی صلاحیت و مصاحبه با آنها به انجام میرسد.
او ادامه داد: پس از شناسایی برای آنها کلاسها و کارگاههای توانمندسازی برای دانش آموزان و حتی والدین آنها گذاشته میشود.
شریف اظهار کرد: اثرگذاری فعالیت خیران نخبهپرور درازمدت اما بسیار ارزشمند است؛ چنانکه وقتی محمد بهمنبیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران آموزش سید علی ملکحسینی را در چادر عشایری آغاز کرد، کسی نمیدانست که او روزی پدر پیوند کبد ایران خواهد شد و یا نخستین دانشآموز او امروز رئیس دانشگاه ملی مهارت فارس است.
رئیس بنیاد نخبگان فارس با اشاره به اهداف شکلگیری مجمع خیرین نخبهپرور از ۱۳۹۵، گفت: این مجمع جوایزی با قدمت هفتساله دارد و در زمان حاضر ۵۵ جایزه بورسیه در این استان ثبت شده که هر ساله به دانشجویان، دانش آموزان و یا دانش آموختگان برتر اعطا میشود.
شریف افزود: ۱۶ جایزه به نام بزرگان و مفاخر فارس ثبت شده که به ۱۶ نفر از استعدادهای برتر دانشآموزی، دانشجویی و دیگر گروههای هدف مانند مخترعان، دستایاران تخصصی و فوق تخصصی، دانشآموختگان، کادر پروازی نیروی هوایی، کارآفرینان و دیگر اقشار تعلق میگیرد.
او عنوان کرد: جوایز حبیب فیروزآبادی در حوزه شیمی آلی، علیرضا سپاسخواه در مهندسی آب، غلامرضا ذوالانواری در فرش و صنایع دستی، رضا ملکزاده در بیماری گوارش و کبد، علینقی مصلح شیراز در طرح کسب و کار، مرتضی خوشخوی زهتاب در علوم باغبانی، کرامت اله ایزدپناه در بیماری شناسی گیاهی، رضا امیدبیگی در گیاهان دارویی، فریدون مهبودی در بیوتکنولوژی دارویی، محمدهادی ایمانیه در حوزه سلامت، علی محمد هنجنی در زمینه قلب و عروق، داریوش مولا در مهندسی شیمی، فرح پیرویان در درمان فلج اطفال، شهید عباس دوران در زمینه پرواز، عزتالله رئیسی در زمینه آب و زمینشناسی و عبدالوهاب البرزی در زمینه بیماریهای عفونی، جایزههایی هستند که به نام بزرگان فارس نامگذاری شده است.
**
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn