مجتبی بنیادیان؛ ایجاد و گسترش زیرساختهای علم و
فناوری را لازمه ماندگاری نخبگان و مستعدان و مهاجرت نخبگانی معکوس به
بوممحل دانست.
وی افزود: تشویق و تجلیل از مستعدان، ارائه خدمات مشاورهای، برگزاری بازدیدهای علمی و همچنین نشستهای تخصصی و کارگاههای دانشافزایی از جمله اقدامات معنوی حمایت از مستعدان است.
بنیادیان ادامه داد: حمایتهای مادی بهخصوص به دانشجویان مستعد در مقاطع مختلف، هر ساله در قالب جوایز تحصیلی پرداخت میشود؛ همچنین هزینههای چاپ مقالات در مجلات معتبر علمی، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه خرید کتاب، کمک هزینه شرکت در کنفرانسها و همایشهای علمی، کمک هزینه گذراندن دورههای پسا دکتری از دیگر حمایتهای مادی بنیاد نخبگان به مستعدان است.
رییس بنیاد نخبگان چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی حوزه نخبگانی که استانهای کوچک و کمبرخوردار از جمله چهارمحالوبختیاری با آن مواجه هستند، ماندگاری پایین مستعدان و نخبگان در این استانها است. به نظر میرسد مهمترین عامل این مسئله، نبود زیرساختهای مناسب برای فعالیت نخبگان و پیشرفت علمی و فناوری آنها است زیرا این زیرساختها در استانهای برخوردار به مراتب بیشتر است.
وی تاکید کرد: دیدگاه فرهنگی نسبت به نخبگان و تاثیر آنان در توسعه فناوری و کارآفرینی در استانهای بزرگ نهادینه شده است و به خوبی نهادها و سازمانها به این موضوع واقف هستند.
بنیادیان با بیان اینکه تلاش شده برخی از نخبگان در مراکز آموزش عالی استان جذب شوند، گفت: با توسعه پارک علموفناوری استان، در چند سال اخیر اقدامات خوب و موثر برای ایجاد زیر ساخت مناسب زیستبوم فناوری ایجاد شده است بطوریکه تعداد زیادی از ایدهپردازان و مخترعان استان در قالب شرکتهای فناور و یا دانش.بنیان در استان مشغول فعالیت و تولید خدمات و محصول در این پارک هستند.
بنیادیان یادآور شد: برای رسیدن به نقطه مطلوب باید تمامی مجموعههای اجرایی برای ایجاد اکوسیستم فناوری و کارآفرینی نقش موثر خود را بهدرستی ایفا کنند تا شاهد ماندگاری بیشتر مستعدان و نخبگان در استان و همچنین بازگشت مستعدان پس از فراغت از تحصیل به استان باشیم.