آیتالله اعرافی بر تقویت نقشآفرینی نخبگان در تمام مراکز تصمیمگیری و حتی در برنامه هفتم توسعه کشور تاکید کرد و گفت: نخبگان کشورمان باید علاوه بر ورود جدی به تحقیقات بنیادی و توسعه مرزهای دانش، در عمل نیز برای گشودن گرههای مختلف جامعه اقدام کنند که این مهم نیازمند احصاء مسائل حال و البته آینده جامعه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، مستعدان برتر و نخبگان یزدی در نشست با آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه، دغدغه ها و توانمندی های خود را برای حل مسائل استان مطرح کردند.
مدیر حوزههای علمیه کشور و امام جمعه میبد ضمن تاکید بر تقویت نقشآفرینی نخبگان در تمام مراکز تصمیمگیری، برخی از ویژگیهای نخبگی را یادآور شد و رعایت این نکات و اخلاق نخبگی و فرزانگی را بر شکوفایی و اثرگذاری بیشتر نخبگان در جامعه موثر خواند.
آیت الله «علیرضا اعرافی» در نشست با نخبگان و رئیس بنیاد نخبگان استان یزد ضمن استماع گزارش فعالیتهای صورت گرفته در بخش نخبگانی استان، اظهار کرد: علم و استعداد و ظرفیت درک و فهم حقایق مهمترین نعمت خداوند به بشر است و مبنای تکلیف و وظیفه هر فرد نیز بر همین اساس مشخص میشود به طوری که هر کسی از این ظرفیت بیشتر برخوردار باشد، تکلیف و وظایف بیشتری را در قبال جامعه برعهده دارد.
وی این تکلیف را برای مسئولان به لحاظ فراهم ساختن بستر را برای شکوفایی استعدادها و همچنین برای افراد صاحب نخبه بیشتر و فزونتر خواند و بر غفلت نورزیدن به این تکالیف و وظایف تاکید کرد.
آیت الله اعرافی با بیان این که نخبه بودن علی رغم مزیتهای فراوان، با آسیبها و آفتهای زیادی مواجه است، گفت: اگر جوانان مستعد بخواهند به شکوفایی و اثرگذاری بیشتر دست یابند باید یکسری نکات و اخلاقهای نخبگی و فرزانگی را مورد اهتمام قرار دهند.
وی در این باره با بیان این که نخبگان نباید استعداد را به جای کار تلقی کنند، گفت: نخبگان باید استعداد خود را به عنوان بالی در کنار کار و تلاش مورد توجه قرار دهند و نگاه بلند، همت والا، عزم قوی و کار پیوسته در امورات خود داشته باشند. مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به افراد نخبه و تأثیرگذاری مانند محمدباقر صدر، استقامت در کار را از دیگر ویژگیهای افراد نخبه خواند و گفت: انتخاب درست موضوع و محور کار نیز در کار نخبگان بسیار حائز اهمیت است و باید نتیجهگرایی نیز مورد اهتمام آنها باشد. وی بر انجام کار گروهی توسط نخبگان نیز تأکید و خاطرنشان کرد: نخبگان باید نقش اجتماعی خود را همواره ایفا و از خودپسندی و غرور پرهیز کنند.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنانش خواستار تعیین معیارها و شاخصهای نخبه شناخته شدن افراد در جامعه شد و اعلام کرد: نباید معیارها و سنجههای ما افراد مستعد جامعه را از جمع نخبگان جامعه جدا سازد یا این که افراد بی استعداد را به عنوان نخبه معرفی کند لذا باید چارچوبها را در این باره اصلاح کنیم.
وی ضمن ابراز لزوم برنامه ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان، بیان کرد: بررسیها نشان میدهد عواملی مانند ابزار کار، امید به اثربخشی در جامعه و معیشت در صدر عوامل مؤثر در مهاجرت نخبگان است و سایر عوامل مانند عوامل سیاسی و فرهنگی در وهله بعدی مورد اهتمام نخبگان در امر مهاجرت است لذا باید به موضوع نخبگان و نخبهگرایی با دغدغهمندی توجه شود.
امام جمعه میبد ظرفیتهای تاریخی نخبگان در ایران به ویژه یزد را یادآور شد و گفت: آیت الله العظمی «عبدالکریم حائری» تنها یکی از چهرههای شاخص در میان این ظرفیت بزرگ نخبگی در کشورمان است لذا باید این ظرفیتها را به اطلاع نسل جوان و نوجوان برسانیم تا عزم و ارادهی «ما میتوانیم» را در آنها تقویت کنیم.
وی بر اهتمام بیشتر به ظرفیتهای منابع طبیعی، معدنی و انسانی استان در این باره تاکید کرد و در این باره خواستار همراهی معادن و صنایع بزرگ دارای درآمدهای عظیم در استان با حوزه نخبگانی از طریق کمکهای موردی و سرمایهگذاری در این حوزه شد.
آیت الله اعرافی در پایان نیز بر تقویت نقشآفرینی نخبگان در تمام مراکز تصمیمگیری و حتی در برنامه هفتم توسعه کشور تاکید کرد و گفت: نخبگان کشورمان باید علاوه بر ورود جدی به تحقیقات بنیادی و توسعه مرزهای دانش، در عمل نیز برای گشودن گرههای مختلف جامعه اقدام کنند که این مهم نیازمند احصاء مسائل حال و البته آینده جامعه است.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید