کارگاه تئوری انتخاب و شناخت انگیزهها در کودکان و نوجوانان، به همت بنیاد نخبگان استان خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای برگزاری سلسه کارگاههای مشاوره با هدف آگاهسازی والدین نسبت به راههای صحیح فرزندپروری، کارگاهی با موضوع تئوری انتخاب و شناخت انگیزهها در کودکان و نوجوانان، به همت بنیاد نخبگان استان خراسان شمالی برگزار شد.
در این جلسه، مفاهیم صحیح فرزندپروری و برخورد اصولی با دانشآموزان تبیین و سپس سبکهای مختلف فرزندپروری تعریف و گفته شد: سبک مستبدانه، دارای کنترل بالا و محبت کم است که توسط والــدین کنترلگر انجام میشود. سبک سهلگیرانه، دارای کنترل کم و محبت زیاد؛ سبک طردکننده، دارای کنترل کم و محبت کم و سبک مقتدرانه، دارای کنترل زیاد و محبت زیاد، از دیگر سبکهای فرزندپروری هستند.
در ادامه هر یک از سبکها عنوان شده تشریح و افزوده شد: سبک فرزندپروری مستبدانه، انضباطی خشک و اغلب بدون توضیح و صحبت است. در این سبک، به کار بردن تنبیه شایع است؛ آزادی فرزندان در خانواده بسیار محدود است و ارتباط بیشتر یکطرفه و از مادر به کودک است؛ علت قوانین عموماً توضیح داده نمیشود؛ والدین این سبک معمولاً مراقبت و حمایت کمتری دارند؛ انتظارات بالا است و رفـتار با کودک بدون انعطاف است.
در ادامه افزوده شد: سبک تربیتی سهلگیرانه، بر عکس سبک سختگیرانه است. آنان قوانین نمیگذارند یا قانونهای خیلی کمتری دارند؛ ارتباط عموماً باز است اما والدین میگذارند کودکان خودشان تصمیم بگیرند و فــرصت تجربه به کودک میدهند. این والدین معمولاً گرم و مراقبت کنندهاند و انتظارات یا وجود ندارد یا در حداقل ممکن است. در سبک طردکننده اما هیچ سبک تربیتی مشخصی به کار نمیرود؛ والدین بدون آمــوزش به کودکان اجازه میدهند کودکان هر کاری میخواهند انجام دهند، بدون آگاهی دادن یا مراقبت کردن و ارتباط خیلی محدود است؛ این والدین مراقبت خیلی کمی فراهم میکنند؛ انتظارات خیلی کمی از کودک دارند و ممکن است والدین دچار افــسردگی و یا اعتیاد باشند.
در این کارگاه تصریح شد: در سبک مقتدرانه، قوانین مشخص است و دلایل آن توضیح داده میشود؛ ارتباط زیاد و متناسب با ســن تربیت کودک و درک اوست و والدین مراقبتکننده و حامی هستند. انتظارات و اهداف بالا و روشن در خانواده وجود دارد و مفهوم منطقی و درست آزادی در خانواده کاملاً مشهود است.