اولین گردهمایی روسای بنیادهای نخبگان استانی و مدیران عامل سمنهای خیران نخبهپرور در دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حیدر مفتاحی زاده در اولین گردهمایی روسای بنیادهای نخبگان استانی و مدیران عامل سمنهای خیران نخبهپرور در دانشگاه شیراز، گفت: امسال طرح بورسیه صنعتی بنیاد ملی نخبگان در ۲۱ استان برای دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی اجرایی شد. بر اساس این طرح به جای اینکه گروهی از دانشجویان حمایت شوند و در محیط دانشگاهی پرورش یابند، صنایع استانها مورد شناسایی قرار می گیرد و تحصیل دانشجویان برای بورسیه در این صنایع برنامه ریزی میشود.
وی ادامه داد: در این قالب دانشجویان مستعد سه برابر ظرفیت پذیرش و به مصاحبه دعوت میشوند، فرآیند مصاحبه به طور مشترک از سوی دانشگاه و صنعت انجام میشود و دانشجویان برتر در صنعت بورسیه میشوند تا تحت حمایت بنیاد نخبگان و این صنایع قرار گیرند.
مفتاحیزاده اذعان کرد: در زمان حاضر دانش آموختگان ارشد و دکتری در کشور داریم که صنایع با این استدلال که آنها مهارت لازم را ندارند، حاضر به استخدام این دانش آموختگان نیستند.
مدیر طرح بورسیه صنعتی در بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: با طرح بورسیه صنعت که از سال گذشته به طور آزمایشی در یزد و امسال در ۲۱ استان کشور اجرایی شد، دانشجویان کارشناسی ۲ روز از هفته را در صنایع میگذرانند و همراه با تحصیل، مهارت لازم را نیز فرا میگیرند.
وی افزود: در قالب این طرح، دانشجویان از بیمه کامل ماهانه بهرهمند میشوند و ماهانه حقوقی تا چهار میلیون تومان به آنها پرداخت میشود که بخشی از آن از سوی بنیاد نخبگان و بخشی از سوی صنعت پرداخت میشود.
مفتاحی زاده گفت: از بهمن ماه امسال بورس صنعتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در دستور کار قرار دارد.
وی گذراندن دوره خدمت سربازی در صنایع را از دیگر مزایای پذیرش در طرح بورسیه صنعت دانشجویان عنوان کرد.
مدیر طرح بورسیه صنعتی در بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: اجرای این طرح در سال نخست دستاوردهای خوبی داشته است و دانشجویان نخبه از ساعت های حضور در واحد صنعتی استقبال کردهاند.
وی انجمن خیرین نخبه پرور را بازوی توانمند بنیاد نخبگان خواند و گفت: قرار است این انجمن تا سه سال آینده به کمک طرح بورسیه صنعتی بیاید.
اگر ما نخبگان را به میدان نیاوریم دشمن آنها را شناسایی و جذب میکند
رئیس هیات مدیره انجمن خیران نخبهپرور فارس نیز در این همایش، گفت: اگر میخواهیم نخبههای کشور حفظ شوند باید امکانات را برای آنها فراهم کنیم.
حجتالاسلام محیالدین طاهری افزود: انجمنهای خیرین نخبه پرور باید دست به دست هم دهند چرا که نخبگان کشور نیازمند شناسایی، حمایت و فراهم کردن امکانات برای فعالیت هستند.
وی اذعان کرد: اگر ما نخبگان را حمایت و حفظ نکنیم بعد از مدتی دشمنان، آنها را شناسایی میکنند و توانشان را برای منافع خود به کار میگیرند.
رئیس هیات مدیره انجمن خیران نخبهپرور فارس بیان کرد: امروز ۱۳ استان کشور انجمن خیرین نخبه پرور دارند و بدون شک اگر شمار آنها بیشتر شود قدرت و توان این انجمن برای حمایت و حفظ نخبگان کشور بیشتر خواهد شد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید