برنامه بازدیدهای استادمحور بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در قالب برنامه بازدیدهای استادمحور بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی، جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد از اماکن فرهنگی و تاریخ و محدوده بافت تاریخی مشهد بازدید کردند.
مجموعۀ باغ نادری
اولین برنامۀ این رویداد به بازدید از مجموعة باغموزۀ نادری اختصاص یافت. در این بازدید، بنای آرامگاه نادری، موزۀ مجموعه، تالار تصاویر و آرامگاه محمدتقیخان پسیان توسط دانشجویان بازدید شد و در هر بخش راهنمای گردش علمی اقدام به معرفی آنان کرد.
کانون نشر حقایق اسلامی
پس از بازدید از باغموزۀ نادری، کانون نشر حقایق اسلامی دومین مکانی بود که در برنامۀ این بازدید گنجانده شده بود. بازدیدکنندگان مسیر کوتاه باغ نادری تا کانون نشر حقایق اسلامی را پیاده طی کرده و پس از گشت و گذار در معابر تاریخی محدوده، به این مرکز فرهنگی-هویتی شهر مشهد رفتند. در بنای در حال مرمت کانون نشر حقایق اسلامی، ناظر مرمت و بازسازی پروژه به ارائۀ توضیحاتی دربارۀ مراحل اجرای کار و برنامههای پیش رو جهت احیاء کامل آن پرداخت و سپس راهنمای گردش علمی، دانشجویان را با تاریخچۀ بنا و فعالیت های فرهنگی-مذهبی صورت گرفته در آن آشنا کرد.
بخش نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی
یکی از مهمترین اماکن بازدیدشده، بخش نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی بود. در این مکان، دانشجویان با شیوههای نگهداری از اسناد و کتابهای نفیس خطی و همچنین مرمت نسخ خطی اطلاعات ذیقیمتی کسب کردند.
در ادامه، از بخش فیلمتک مجموعۀ آستان قدس رضوی بازدید شد و بازدیدکنندگان با روشهای مختلف تهیه نسخههای الکترونیک و آرشیوسازی آثار آشنا شدند.
حرم مطهر رضوی و بافت پیرامون آن
در ادامۀ این بازدید با گذر از صحن عتیق، با توضیحات راهنما، آشنایی با پیشینه و سابقۀ تاریخی صحن عتیق و صحنهای دیگر حرم مطهر رضوی صورت گرفت. پس از خروج از حرم مطهر در مسیر رسیدن به مقصد بعدی برنامه که خانۀ توکلی، یکی از خانههای تاریخی شهر مشهد بود، معابر و بناهای شاخص محدوده، مانند مدرسه و بازار عباسقلیخان شاملو، مسجد فیل، کوچه دردار و ... توسط راهنما به دانشجویان معرفی شد.
خانۀ توکلی
بازدید از خانۀ تاریخی توکلی یکی دیگر از برنامههای اصلی پیشبینیشده در این بازدید علمی بود که پس از ورود به آن، راهنما دربارۀ ساختار کلی خانه، تاریخچه، مرمتهای صورت گرفته و کاربری فعلی آن توضیح داد و سپس دانشجویان از فضاهای مختلف بنا مانند حیاط، بخش سفالهای تاریخی و اتاق مشاهیر شهر مشهد بازدید کردند.
خانۀ غفوری
در ادامه با عبور از کوچههای بافت تاریخی محدوده، خانۀ غفوری که از بناهای تاریخی دوره قاجاریه است، مورد بازدید قرار گرفت. تزئینات زیبای آجری بنا و همچنین فضاهای مختلف معماری آن با کاربریهای متفاوت و کتابخانۀ تخصصی مجموعه مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
مکتب بافت
پس از بازدید از خانۀ تاریخی غفوری، بازدیدکنندگان آمادۀ دیدار از مجموعۀ مکتب بافت مشهد شدند. در این بخش که آخرین قسمت از برنامۀ بازدید یکروزه بود، دانشجویان با توضیحات مسئولان مجموعۀ مکتب بافت، نقشهها و عکسهای تاریخی بافت قدیم مشهد را مشاهده کرده و با تاریخچۀ شهر و تغییرات صورتگرفته در آن در دورههای مختلف آشنا شدند. در پایان نیز از برنامههای آتی مکتب بافت در زمینۀ احیای بافت تاریخی مشهد کسب آگهی کردند.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیککنید.
نظر دهید