برگزاری «تورهای علمی» در هر مقطعی چه آموزش و پرورش و چه آموزش عالی، نه اینکه صرفاً مفید باشد بلکه از ضروریات است! چراکه دروس مدارس و دروس دانشگاهی بیشتر تئوری و آکادمیک است و جنبه عملی آن بسیار کم است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، محمود بخشی، رئیس بنیاد ملی نخبگان استان خراسان شمالی با اشاره به اهمیت برگزاری "تورهای علمی" برای نخبگان و مستعدین برتر اظهار کرد: بحثهای مربوط به اقتصاد مقاومتی و تولید دانشبنیان بسیار مهم است که سالانه جزو شعارها و تأکیدات مقام معظم رهبری نیز هست و برای رسیدن به خودکفایی باید توان داخلی و ظرفیتهای داخلی شناسایی شود.
بخشی تصریح کرد: در بنیاد ملی نخبگان یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شناسایی استعدادهای برتر در دستور کار قرار گرفته است. بنیاد از همان ابتدای تأسیس یکی از برنامههایی که در دستور کار داشته و سالانه نیز انجام میدهد، "بازدیدهای علمی" یا "اردوهای علمی" است که در کنار آنها "اردوهای جهادی" نیز وجود دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تورهای علمی از جمله موضوعاتی است که مقام معظم رهبری نیز اخیراً در دیدار با نخبگان علمی کشور بر روی آن تأکید کردند. یک استعداد برتر که صاحب ایده است و قرار است یک طرح تحولی را در بحثهای دانشبنیان و فناوری و نوآوری ایجاد کند باید از ظرفیتها و پتانسیلهای داخلی اطلاع داشته باشد.
وی تأکید کرد: ما سعی میکنیم که در بسیاری از حوزهها و به صورت سالانه بازدیدهای علمی را برای استعدادهای برتر در مقاطع دانشآموزی و دانشجویی برگزار کنیم که این بازدیدها معمولاً از واحدهای صنعتی، واحدهای فناور، شرکتهای دانشبنیان، کارخانههای نوآوری و .... انجام میشود. البته این بازدیدها صرفاً به تکنولوژی و فناوری نیز محدود نمیشود و بازدیدهایی که جنبه تاریخی و فرهنگی نیز دارند در دستور کار بوده و ما آنها را برگزار میکنیم.
بخشی خاطرنشان کرد: بنیاد استعدادهای برتر خود را نیز صرفاً از بین حوزه صنعت، اقتصاد و کشاورزی انتخاب نمیکند و حوزههای هنری، ادبی و حوزویها نیز جزو جامعه مخاطبان است. ما به صورت تئوری کارگاههای توانمندسازی برگزار میکنیم و در کنار آن نیز بازدیدهای علمی نیز باید تمام جنبههای مخاطبان ما را باید پوشش دهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان خراسان شمالی با اشاره به اهمیت برگزاری تورهای علمی گفت: تورهای علمی چه از نظر علمی و چه از نظر فرهنگی و تاریخی بسیار مفید هستند چراکه افراد و مستعدین برتر که از واحدهای صنعتی و... بازدید میکنند از ظرفیتها و پتانسیلها کشور آگاه میشوند. مثلاً زمانی که دانشجویان را به کارخانهها و واحدهای فناور میبریم از تکنولوژیهای مورد استفاده در آن کارخانه و واحد فناور اطلاع کسب میکنند.
وی ادامه داد: در هفته گذشته یک بازدیدی برای دانشآموزان از کارخانه نوآوری مشهد و مجتمع کارخانههای توس چینی داشتیم؛ در ادامه، دانشآموزان و دانشجویان نشستی را با مسئولان آن کارخانه یا واحد صنعتی خواهند داشت که در این جلسات معمولاً چالشهای و مشکلات آنها مطرح خواهد شد که دانشآموزان یا دانشجویان با این چالشها آشنا خواهند شد.
بخشی گفت: اینها زمینهای است برای اینکه این استعداد برتر نسل جوان با چالشهای موجود در کشور آشنا شود و آنها را به سمت ارائه راهحل هدایت کند؛ از این جهت برگزاری تورهای علمی در هر مقطعی چه آموزش و پرورش و چه آموزش عالی، نه اینکه صرفاً مفید باشد بلکه از ضروریات است! چراکه دروس مدارس و دروس دانشگاهی بیشتر تئوری و آکادمیک است و جنبه عملی آن بسیار کم است.
منبع: تسنیم
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید