بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/18 - 13:30
  • - تعداد بازدید: 580
  • - تعداد بازدیدکننده: 562
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نمایندۀ مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:

تفاهم‌نامه‌ها در حوزۀ نخبگان باید عملیاتی شود/ اهمیت تعیین نظام مسائل بومی در حوزه فرهنگ، اقتصاد و صنعت

نماینده خانه ملت با تأکید بر لزوم عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه‌ها در حوزۀ نخبگان، گفت: برای نیل به این مهم باید همۀ کشور وظیفۀ خود را نسبت به اجتماع نخبگانی انجام دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری برنامه‌های نخبگانی و با هدف معرفی ظرفیت‌های نخبگانی به مسئولان و زمینه‌سازی برای بکارگیری آنها در مسیر توسعۀ بومی، نشست رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با نمایندۀ مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، محمد صالح جوکار؛ نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه‌ها در حوزۀ نخبگان، گفت: نخبگان قشر اثربخش جامعه هستند که البته برای نیل به این مهم باید همۀ کشور وظیفۀ خود را نسبت به آنان انجام دهند.

وی با بیان اینکه مهاجرت یک پدیده بسیار پیچیده و چند بعدی در دنیا محسوب می‌شود، افزود: برخی از کشورها و دولت‌ها با مقاصد سیاسی، برخی هم در راستای ارتقای سطح علم و فناوری و برخی نیز برای جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری توسط مهاجرین، مهاجرپذیر هستند.

جوکار ضمن اشاره به لزوم بهره‌گیری صنعت از توان نخبگان، اضافه کرد: امروز دولت‌‌ها به دنبال این هستند که به جای جذب نیروی انسانی عام، از جمعیت نخبگان مهاجر استفاده کنند.

این نمایندۀ مجلس با اشاره به اینکه نقشه توسعه بیش از چهار دهه گذشته در استان یزد به‌گونه‌ای بوده که زمینه حضور نخبگان را فراهم نکرده، اظهار داشت: نخبگان استان طی سالیان اخیر به استان‌های دیگر مهاجرت کردند و به جای آن نیروهایی جذب استان شده‌اند که اثربخشی کمتری دارند و نمی‌توانند زمینه‌ساز ارتقاء استان شوند.

جوکار با اشاره به لزوم پرهیز از تمرکزگرایی در برنامه‌ریزی، بیان داشت: هر استان اقتضائات و شرایط منحصربفردی دارد که همین موضوع می‌طلبد برنامه‌ریزی برای هر استان به صورت ویژه انجام شود. از طرفی، در حال حاضر سوال اینجاست که نظام مسائل استان در حوزه فرهنگ، اقتصاد و صنعت چیست؟ پاسخ به این سوال مهم و اساسی است چراکه اگر از همان ابتدا داده‌ها اشتباه باشد، قطعاً مسیر اشتباهی انتخاب خواهد شد.

وی ادامه داد: زمانی که اعلام شد سند چشم‌انداز 20 ساله تدوین شود، همه دستگاه‌ها بودجه‌های بسیاری صرف کردند تا این سند تدوین شد ولی به علت اینکه این سند منطبق با واقعیت‌های موجود تدوین نشد، نتیجه مطلوبی هم حاصل نشد.

‌در ابتدای این نشست، حیدر مفتاحی‌زاده؛ رئیس بنیاد نخبگان استان یزد ضمن به بیان گزارشی از اقدامات، برنامه‌ها و طرح های بنیاد نخبگان استان پرداخت.

***
برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

 

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 165393
نیما داورزنی
خبرنگار

نیما داورزنی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین