رئیس بنیاد نخبگان استان یزد از تدوین آییننامه طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت خبر داد و گفت: سال آینده دو هزار دانشجوی مستعد در صنایع کشور بورس خواهند شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حیدر مفتاحیزاده با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد نخبگان، این قشر را مبدا و خلاق امید خواند.
وی گفت: استان یزد بالاترین نسبت استعداد برتر را به جمعیت در کل کشور دارد و به همین دلیل یزد را نخبهخیزترین استان کشور میشناسیم.
مفتاحیزاده بیان کرد: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۳۰۰ نخبه در بانک اطلاعاتی بنیاد نخبگان استان یزد وجود دارد و تلاش داریم اثرگذاری نخبگان در رفع مسائل استان را افزونتر کنیم.
وی همچنین از تلاش برای ارائه خدمات به نخبگان استان متناسب با این ظرفیت نیروی انسانی خبر داد و گفت: یکی از مطالبات اصلی در این رابطه باید بهرهگرفتن بیشتر از توانایی نخبگان در بخشهای مدیریتی و تصمیمسازی و تصمیمگیری باشد.
مفتاحیزاده اولین گام در این رابطه را شناسایی نخبگان جامعه ذکر کرد و گفت: جامعه هدف نخبگان از رده سنی دانشآموزی آغاز میشود ولی در حال حاضر بیشترین جامعه نخبگانی استان مربوط به بخش علمی است که در همین رابطه تلاش داریم جامعه نخبگانی در سایر بخشها را نیز شناسایی کنیم تا از خدمات و تسهیلات این بخش بهره گیرند.
وی در همین رابطه از شناسایی نخبگان کارآفرین در سال آینده برای اولین بار در استان و کشور خبر داد و افزود: طرح شهاب نیز در راستای شناسایی دانشآموزان مستعد برتر توسط بنیاد در دست اقدام است و در فاز یک مدارس مستعدخیز در استان شناسایی شده و در فاز بعدی، دانش آموزان مستعد را شناسایی و مورد حمایت قرار خواهیم داد.
وی با این توضیح که بنیاد نخبگان در لایه دانشجویی، نخبگی ندارد و تعریف بنیاد در این بخش استفاده از واژه مستعد برتر است، گفت: هر ساله در قالب طرح شهید وزوائی، دانشجویان مستعد برتر شناسایی و مورد حمایت قرار میگیرند.
این مسئول با بیان این که امسال آمار متفاوتی را در استان در قالب طرح شهید وزرائی شاهدیم، تصریح کرد: امسال در حالی ۹۰ دانشجوی یزدی در قالب این طرح انتخاب شدند که در چهار سال گذشته از اجرای این طرح، تنها ۷۵ نفر جذب و از تسهیلات نخبگی برخوردار شده بودند.
وی با بیان این که در طرح رویدادهای رقابتی مسئله محور بنیاد نخبگان نیز رویدادهای مسالهمحور توسط تیم های نخبگان دانشجویی مورد رقابت قرار میگیرد، گفت: بنیاد نخبگان از تیمهای برتر در هر حوزه حمایت میکند.
وی یکی از اساسیترین اقدامات امسال بنیاد نخبگان را اجرای طرح هسته های مسئله محور خواند و گفت: بنیاد نخبگان در قالب تیمهای نخبگانی، رفع مسائل مطرح شده توسط صنایع و بخشهای مختلف را در دستور کار قرار میدهند که این مسائل جزو مشکلات واقعی استان مانند مسائل مرتبط با حوزه کاشی و سرامیک، حوزه پرورش دام و خوراک دام با توجه به اهمیت امنیت غذایی هستند.
به گفتهی مفتاحیزاده، امسال ۴۲ هسته مسئله محور با حدود ۲۵۰ دانشجو در حوزه رفع مسائل استان فعالیت میکنند.
وی از دیگر طرحهای در دست اقدام بنیاد نخبگان را طرح شهید فخریزاده در راستای حمایت از اختراعات نخبگان و مستعدان برتر ذکر کرد و گفت: ۹۰ مخترع در بنیاد نخبگان داریم که تنها نیازمند یک کارگاه ۱۵۰ متری برای اجرای ایدههایشان هستند و این در حالیست که هنوز تکلیف پهنه علم و فناوری استان یا فضاهای دیگر ایجاد شده برای زیستبوم فناوری استان مشخص نیست.
وی از تلاش برای همکاری با یکسری بازوهای پشتیبان برای حمایت از نخبگان خبر داد و افزود: جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی یکی دیگر از رویکردهای بنیاد نخبگان است و تلاش داریم حتی از افرادی که توانایی خود را در حد نخبگی میبینند برای جذب در دستگاهها ثبتنام کنیم که بعد از پالایش اولیه، در مسیر جذب قرار میگیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با بیان این که امسال برای جذب 85 نفر از نخبگان استان در دستگاههای اجرایی برنامه ریزی شد، گفت: در سال آینده برای جذب ۴۵۰ نفر از نخبگان برنامهریزی شده است.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که امسال جذب نخبگان در بخش خصوصی را در قالب بورسیه دانشجویی در صنعت نیز دنبال کردهایم، گفت: در همین راستا امسال ۹۵ دانشجوی مستعد برتر را بورس صنایع استان کردیم که این دانشجویان در بخش صنعت همزمان با تحصیل فعالیت میکنند.
وی از تدوین شیوهنامه اجرای این طرح ملی توسط نخبگان استان خبر داد و ضمن قدردانی از حمایتهای استاندار یزد از این طرح پیشنهادی بنیاد نخبگان استان، اعلام کرد: سال آینده جذب دو هزار دانشجوی مستعد در صنایع کشور را خواهیم داشت.
مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت، خاطرنشان کرد: این کار قطعاً دارای یکسری نواقص است که به تدریج رفع خواهد شد ولی تلاش داریم یزدیهای دانشگاههای برتر کشور را نیز بورسیه صنایع استان کنیم تا از مهاجرت نخبگان یزدی به سایر مناطق کشور جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به فعالیت هیاتهای اندیشه ورز نخبگانی در استان، اضافه کرد: نخبگان را در حوزه های مختلف در قالب این هیاتهای اندیشهورز، شبکهسازی کردهایم تا مسئولان استان در این حوزهها بتوانند از مشاوره این نخبگان بهره گیرند.
مفتاحیزاده در پایان نیز از تحلیل برنامه تحولی یزدنوین توسط نخبگان استان و ارائه آن تا پایان امسال خبر داد و ابراز امیدواری کرد که از این طریق سند واقعیتری در راستای پیشرفت استان در فاز عملیاتی قرار گیرد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید