بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/04/13 - 10:33
  • - تعداد بازدید: 1239
  • - تعداد بازدیدکننده: 79
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیات‌علمی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

توسعۀ بومی در گروه عملکرد صحیح دانشگاه است

حسینی با اشاره به ضرورت توجه اکید به مزیت‌های بومی، گفت: دانشگاه‌های هر منطقه باید رویکرد خود را براساس نیازها و چالش‌ها و مقتضیات موجود در آن منطقه، تنظیم کنند.

~/Asset/News/News/Image/دانشگاه 6.jpg

میرقاسم حسینی؛ عضو هیات‌علمی دانشگاه تبریز و محقق برجستۀ شیمی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم افزایش مهارت‌های صنعتی دانشجویان، قرار دادن واحدهای کاربردی و عملی در واحدهای درسی را امری ضروری دانست و گفت: دانشگاه درک مناسبی از وضعیت فعلی صنعت و جامعه ندارد.


وی افزود: روند آموزش باید به نحوی باشد که دانشجو در کنار افزایش سطح دانش، مهارت عملیاتی خود را نیز افزایش دهند.


حسینی نهادینه‌شدن فرهنگ نادرست استخدام را یکی دیگر از خروجی‌های نظام‌آموزشی کنونی برشمرد و ادامه داد: دانشجو با هدف استخدام از دانشگاه خارج می‌شود؛ در واقع متوقع است به دلیل برخورداری از دانش باید در بهترین شرایط ممکن در ارگان‌های دولتی استخدام شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه تبریز تأکید کرد: آموزش مهارت‌های عملی، نیازمند مدرس باتجربه و کاربلد است. یکی از دلایل مهمی که دانشگاه در این بعد موفق نیست، ناکارآمدی اساتید و کارنابلدی آنان در زمینه‌های عملیاتی است. استادی که خود در عرصه‌های صنعتی، فعال نبوده و درک درستی از مشکلات و معضلات صنعت ندارد؛ نمی‌توانند راهبر و راهنمای دانشجو باشد. امروزه متأسفانه غالب اساتید دانشگاهی در مقام معلم دبیرستان عمل کرده و به آموزش‌های تئوری اکتفا می‌کنند.


وی اظهار داشت: استاد دانشگاه باید پتانسیل لازم در منطقه را بشناسد و شناخت دقیقی از مزیت‌های بومی و محلی داشته باشد؛ براساس آن دانشجو بپذیرد و بر اساس آن دانشجو را آموزش دهد. این روند می‌تواند دانشگاه را به مهمترین نهاد در توسعۀ منطقه‌ای و بومی تبدیل کند.


محقق برجستۀ شیمی اضافه کرد: زبان و ادبیات، متر و معیار و مقیاس صنعت با فضای دانشگاه و آزمایشگاه بسیار متفاوت است. استاد نمی‌تواند با تفکر و دیدگاه دانشگاهی صرف، در صنعت ایفای نقش کند.


حسینی برگزاری استارت‌آپ‌ها را امری ضروری دانست و گفت: این اقدام نقش بسزایی در نهادینه‌شدن فرهنگ مهارت‌آموزی دارد و علاوه بر آن به شرط حضور فعالان موفق، می‌تواند در افزایش ابعاد عملیاتی افراد نقش تعیین‌کننده داشته باشد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه تبریز در پایان با اشاره به ضرورت توجه اکید به مزیت‌های بومی، خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های هر منطقه باید رویکرد خود را براساس نیازها و چالش‌ها و مقتضیات موجود در آن منطقه، تنظیم کنند نه اینکه صرفاً در موضوعات روز که تسهیلات خوبی نیز از سوی سازمان‌های دولتی اعطا می‌شود، فعالیت کند. توسعۀ منطقه در گروه عملکرد صحیح دانشگاه است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156678
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین