بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/07/15 - 11:56
  • - تعداد بازدید: 989
  • - تعداد بازدیدکننده: 93
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس پارک علم‌و‌فناوری سیستان‌‌وبلوچستان مطرح کرد:

توسعۀ واحد R&D زمینه‌ساز ایجاد اکوسیستم دانش‌بنیان دریامحور

شهیکی‌تاش گفت: توسعۀ واحدهای تحقیق و توسعه سبب می‌شود سیستمی ایجاد شود که توانایی ایجاد اکوسیستم کسب‌وکار دانش‌بنیان دریا محور را داشته باشد.

~/Asset/News/News/Image/دریا2.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی‌بنیاد ملی نخبگان، محمدنبی شهیکی‌تاش؛ رییس پارک علم‌و‌فناوری سیستان‌‌وبلوچستان با اشاره به اهمیت و ضرورت حرکت به سمت اقتصاد پایدار، گفت: تأکید بر اقتصاد منبع‌محور سبب شده است ساختار اقتصاد کشور تا حد بسیاری به نفت وابسته باشد و این موضوع حتی به لایه‌های مختلف جامعه نفوذ کند.



وی افزود: برخی سیاست‌گذاری‌ها و عدم توجه کافی به منابع بزرگ و پایداری چون دریا سبب شده است این موهبت الهی که نقش بسزایی در اقتصاد دانش‌بنیان، اشتغالز‌ایی پایدار، حصول ارزش‌افزوده و توسعۀ همه‌جانبه دارد مورد غفلت قرار بگیرد.



شهیکی‌تاش ادامه داد: متأسفانه حتی استان‌های همجوار با دریا نیز نتوانسته‌‌اند از این موهبت ذاتی برای توسعه خود استفاده کنند و غالباً خروجی دریا برای مناطق ساحلی، کسب‌وکارهای کوچک و بدون خلاقیت با ارزش‌افزوده بسیار پایین در مقیاس‌های کوچک بوده است.



رییس پارک علم‌و‌فناوری سیستان‌‌وبلوچستان تصریح کرد: ایجاد زیرساخت‌های دانش‌بنیان سبب می‌شود مناطق ساحلی به بنیان‌های خلق ثروت تبدیل شوند و از مزیت‌های بی‌شمار دریا در حوزه‌های مختلف مانند انرژی و آب بهره‌وری بهینه داشته باشند؛ این مهم در گام نخست در گرو تغییر نگرش به دریا است.



وی با اشاره به لزوم توسعۀ فناوری در مناطق ساحلی، تأکید کرد: وجود فناوری روز سبب می‌شود مزیت‌هایی مانند آبزیان، صید، جلبک‌ها، میکروارگانیسم‌ها، انرژی‌های پاک و دیگر داشته‌های دریا، به مسیر دانش‌بنیان هدایت شده، تجاری‌سازی شده و با ایجاد کسب‌وکارهای نوآورانه و فناورانه، زمینه توسعه همه‌جانبه را فراهم کند.



رییس پارک علم‌و‌فناوری سیستان‌‌وبلوچستان با بیان اینکه فرآیند شکل‌گیری فناوری به زیرساخت‌ نیاز دارد، گفت: یکی از زیرساخت‌های اصلی برای رسیدن به نقطۀ مطلوب، توسعۀ واحدهای تحقیق و توسعه است که متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته است. توسعۀ این واحدها سبب می‌شود سیستمی ایجاد شود که توانایی ایجاد اکوسیستم کسب‌وکار دانش‌بنیان دریایی را داشته باشد.



وی یادآور شد: هزینه‌های ثابت ورود به چرخۀ دریا، هنگفت است و این موضوع خود یکی از دلایل غفلت از فناوری‌های دریا است. به عبارت دیگر، هر متخصصی نمی‌تواند به این حوزه وارد شود چراکه هزینه‌های اولیه آن بسیار بالا است.



شهیکی‌تاش تأکید کرد: ایجاد مدل‌های موفق در شرکت‌داری دانش‌بنیان در حوزۀ دریا، سبب می‌شود فرهنگ حضور در این حوزه و فعالیت نوآروانه و فناورانه در آن خیلی زود نهادینه شود. در واقع اگر چند مدل موفق در این حوزه پیاده‌سازی شود، دریا و مقتضیات آن به سرعت مورد توجه جامعۀ علمی و فعالان عرصه‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.



رییس پارک علم‌و‌فناوری سیستان‌‌وبلوچستان در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره «دریا مسیر پیشرفت» می‌تواند به عنوان سیاست ترویجی، نقش بسزایی در توسعۀ فرهنگ دریا داشته باشد.



چهارمین دوره جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت» در بخش‌های «جشنواره فیلم کوتاه و عکس دانشجویی»، «مسابقات ربات‌های زیردریایی(ROV) »، «مسابقات طراحی و ساخت شناورهای دریایی (RSV) «، «مسابقه ملی ایده‌پردازی دریایی»، «طرح‌ها و دستاوردهای فناورانه دریایی کشور»، «جشنواره دانش‌آموزی دریا»، «نمایشگاه دستاوردهای فناورانه دریایی کشور»، «رویداد استارت‌آپ دمو اپلیکیشن دریایی» و «رویداد کارآفرینی هوشمندسازی بنادر» به همت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی و ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان، یکم الی سوم آبان‌ماه اول تا سوم آبان‌ماه در باغ موزه دفاع‌مقدس برگزار می‌شود.



علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت mitc.isti.ir مراجعه کنند.



  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 149660
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین