آیین اعطای جوایز برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) با حضور روح الله دهقانی رئیس بنیاد ملی نخبگان در اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، آیین اعطای جوایز برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص)، شامگاه دوشنبه دهم مهرماه با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان در اصفهان برگزار شد.
دهقانی، در بخشی از سخنان خود در این آئین گفت: امشب شاهد شبی زیبا در شهری زیبا هستیم که میزبان دانشمندان محترم از سراسر جهان اسلام در ایران اسلامی است.
وی افزود: در شب میلاد حضرت رسول(ص) افتخار داریم که این جشن بزرگ را برگزار کنیم، پیامبری که معجزه بزرگش قرآن کریم است که با خواندن و نوشتن تجلی پیدا می کند.
دهقانی گفت: همه دنیا شهادت می دهد که در کلام رسول خدا و کتاب مقدس ما، بالاترین ارزش به علم تعلق دارد، دین ما عالمان را هفتاد مرتبه از عابدان بالاتر می داند، زمانی که قلم علما از خون شهدا در اسلام برتر شمرده شده است به خوبی میتوان جایگاه علم را در اسلام حس کرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این که چرا قطب علمی جهان از مسلمانان گرفته شد، چند دلیل داشت که دو مورد از آن را بنده مورد اشاره قرار می دهم، نخست اینکه غربی ها موفق شدند راهی برای انتقال ساده تر مفاهیم علمی پیدا کنند، نکته دیگر توجه بیشتر غربی ها به ترویج علوم کاربردی بود که در نهایت سبب انتقال قطب علمی برای مقطعی شد.
وی با بیان اینکه شیخ بهایی یکی از بزرگان علمی جهان اسلام است که ابداعات و اختراعات بینظیری در تاریخ دارد، گفت: شیخ بهایی صد سال قبل از ابداع علم مکانیک جامدات، ۳۳ پل را ساخت. امروز جهان اسلام درحال بازیابی جایگاه علمی خود در جهان است، مفتخریم که از میان سی کشور برتر علمی جهان، ۷ کشور آن از سرزمین های اسلامی هستند.
دهقانی همچنین جایزه مصطفی(ص) را سکویی برای انتقال و آموزش فناوری دانست و گفت: امروز این فرصت برای ما فراهم است که کشورهای اسلامی دستاوردهای خود را به صورت عمومی با یکدیگر به اشتراک بگذارند. امیدواریم جایزه مصطفی(ص) بدل به سکویی جهانی برای کمک به اصلاح زندگی، انتقال فناوری، اشتراک گذاری تجارب علمی و ... در جهان باشد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید