معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از حمایت این بنیاد از برگزیدگان المپیادهای دانشآموزی و رتبههای برتر کنکور سراسری در قالب طرح دکتر اژهای خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سیدمحمدصادق موحد در گفتوگو با پانا در پاسخ به این سوال که چه رشتههایی در اولویت حمایت از نفرات برتر در المپیادهای دانشآموزی قرار دارد، اظهار کرد: پاسخ کلی به این سوال این است که همه رشتههای مصوب دستگاههای مسئول در این خصوص مورد نیاز کشور هستند. هرچند که تعداد افرادی که نیاز است در هر کدام تربیت شوند متفاوت است اما بنیاد ملی نخبگان ضمن رصد وضعیت پذیرش در رشتهها و همچنین اقبال عمومی و از سویی دیگر نیاز کشور در هر یک از رشتهها، اخیرا توافقنامه سهجانبهای را با وزارت عتف، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، با عنوان حمایت از جذب برگزیدگان المپیادهای دانشآموزی و رتبههای برتر آزمون سراسری در رشتههای اولویتدار کشور (طرح دکتر اژهای)، تدوین کرد.
وی افزود: در این طرح قرار است افرادی که دارای افتخاراتی از قبیل برگزیدگی در المپیادهای معتبر دانشآموزی دارند و همچنین دارای رتبههای برتر کنکور سراسری هستند در صورتی که در رشتههای هدف مندرج در این توافقنامه تحصیل کنند از تسهیلاتی تا زمان دانشآموختگی و حتی برای جذب و استخدام بهرهمند شوند.
اجرای طرحهایی در قالب همکاری با مراکز نوآوری و شتابدهنده
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در نظر است برای رشتههای تحصیلی مرتبط با فناوریهای راهبردی که در قالب ستادهای ویژه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری مورد حمایت هستند نیز طرحهایی در قالب همکاری با مراکز نوآوری و شتابدهندهها اجرایی شود.
فهرست رشتههای دارای اولویت
موحد درباره فهرست رشتههای اولویتدار در توافقنامه مذکور نیز گفت: «در رشتههای گروه «علوم پایه»، آمار، آمار و سنجش آموزشی، دکتری پیوسته فیزیک، ریاضیات و کاربردها، زمینشناسی، زیستشناسی جانوری، زیستشناسی سلولی و مولکولی، زیستشناسی دریا، زیستشناسی گیاهی، شیمی کاربردی، شیمی محض، فیزیک، زیست فناوری. در گروه «علوم انسانی» رشتههای ایرانشناسی، باستانشناسی، تاریخ، جامعهشناسی، جغرافیا، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، علوم تربیتی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه، معارف اسلامی و در گروه «مهندسی کشاورزی» رشتههای علوم و مهندسی آب، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندسی اقتصاد کشاورزی، مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی در اولویت قرار دارند.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید