یک روانشناس گفت: خانواده نظام عاطفی پیچیدهای است که چند نسل را در بر میگیرد و وجه تمایز آن با سایر نظامهای اجتماعی در وفاداری و عاطفه است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامة برگزاری کارگاههای توانافزایی و مهارتآموزی به منظور جلوگیری از آسیبهای فردی و کمک به رشد همهجانبة شخصیتی مستعدانبرتر، کارگاه آموزشی«غني سازي روابط زوجين» به همت بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری برگزار شد.
داریوش جلالی؛ روانشناس و مدير مركز مشاوره تبسم زندگي، هدف از برگزاری این کارگاه را بهبود کيفيت روابط زناشويي زوجين دانست و گفت: خانواده نظام عاطفی پیچیدهای است که چند نسل را در بر میگیرد و وجه تمایز آن با سایر نظامهای اجتماعی در وفاداری، عاطفه و دائمی بودن عضویت در آن است که نیازمند آموزش و کسب مهارت است.
وی ارتباط یک تبادل، ارتباط اجتنابناپذیر، ارتباط هدفمند، ارتباط چند بعدی و ارتباط برگشتناپذیر را از ویژگیهای ارتباطات میانفردی دانست و افزود: انسانها در بیشتر مسائل زندگی خود ناگزیر از ارتباط با اطرافیان هستند و فعالیتهای اندکی در زندگی روزمره آنان وجود دارد که بدون حضور دیگران محقق میشود.
این روانشناس به تمایزات ارتباط غیرکلامی نسبت به ارتباط کلامی اشاره داشت و ادامه داد: رفتارهای غیرکلامی علاوه بر اینکه مکمل گفتار هستند، حالات عاطفی را نیز میرسانند. از سوی دیگر، بدیهی است که جملات مختلف، بار هیجانی متفاوتی دارند؛ گاهی رفتار غیرکلامی مخالف و مغایر رفتار کلامی است. در واقع، پیامها و ابزارهای غیرکلامی به فهم بهتر و یا توصیف بهتر پیام ها کمک میکنند.
وی موضوعاتی مانند ویژگیهای اثربخشی ارتباط، گشودگی، همدلی، حمایتگری، مثبتگرایی و تساوی را تبیین کرد و اظهار داشت: باید توجه داشت که هر چند این ویژگیها در وهله اول کیفی به نظر میرسند اما باید گفت باعث افزایش اثربخشی ارتباطات نیز میشوند و به همین دلیل میزان کمیت آنها نیز لحاظ شود.
جلالی اضافه کرد: همواره وجود این پنج ویژگی ممکن است به اثربخشی کنش ارتباطی نیانجامد و یا نبود آنها ممکن است به غیر اثربخش بودن کنش ارتباطی ختم نشود؛ اما شکی در آن نیست که به طور معنیداری بر اثربخشی تأثیر دارند.