خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی سه مفهوم کلیدی و تأثیرگذار بر حرکت کلیه
اجزا و ارکان رو به رشد و در حال توسعه است که آنچنان که باید و
شاید به آنها پرداخته نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برنامههای استعدادیابی و فرهنگی با محوریت کارآفرینی، دوره خلاقیت و کارآفرینی ویژه معلمان مدارس سمپاد در استان خراسان شمالی در قالب برگزاری چهار کارگاه، به همت بنیاد نخبگان استان و با همکاری اداره سمپاد برگزار شد.
در این دوره که به مدت بیست ساعت و با حضور جمعی از معلمان برتر مدارس سمپاد استان برگزار شد، مدرسان کارگاه به بررسی جوانب مختلف مبحث خلاقیت و نوآوری پرداختند.
در این برنامه عنوان شد: خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی سه مفهوم کلیدی و تأثیرگذار بر حرکت کلیه اجزا و ارکان رو به رشد و در حال توسعه هستند که متأسفانه آنچنان که باید و شاید به آنها پرداخته نشده یا به نوعی مفاهیمی ابتدایی و کم اهیمت شمرده میشوند.
در ادامه بیان شد: مجموعه کارگاههای خلاقیت و نوآوری، افراد را با مفاهیم مهم و تأثیرات شگرف نوآوری و خلاقیت آشنا میکند چون اعتقاد بر این است که انسانهای خلاق همواره توانستهاند مشکلات خاص و بزرگ این جهان را حل کنند.
خلق ایده در فضای کار گروهی، شناسایی توانایی ها و استعدادهای فردی، شناسایی ایده های پوچ، روشهای ساده تجاریسازی ایده، ایجاد جریان دائمی ایده، معرفی نظریه های مهم و روانشناسی ایده و همچنین معرفی تکنیکهای خلق ایده، از سرفصلهای کارگاه «اصول و مبانی خلق ایده» و بررسی و حل مسائل کلیدی، خلق صدها (هزاران) ایده در فضای کارگاه، شناسایی فرصت های پیش رو، مفهوم آفرینی و گشودن گره های فکری، انتخاب بهترین راه کارها و همچنین زمینه بروز مسیرها و اهداف جدید از مهمترین سرفصلهای کارگاه «ایدهیابی» بود.
در این دوره، «کارگاه مبانی خلاقیت» نیز با سرفصلهای تکیه بر بروز خلاقیت در فضای کار گروهی، رفع موانع خلاقیت، آشنایی با عملکرد ذهن و فعالیت عملی جهت افزایش خلاقیت برگزار شد و در کارگاه «تکنیکهای شکار ایده» نیز سرفصلهای مبانی خلاقیت و ایده، رابطه قالبهای ذهنی، عملکرد ذهن و خلاقیت، روشها و تکنیکهای مختلف تولید ایده، انجام تمرینات عملی و البته برخی از مهمترین نظریهها و تکنیکهای روانشناسی جهت افزایش سطح خلاقیت، ارائه شد.