برنامه بازدید تخصصی و علمی از دانشگاه تبریز با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان ژنتیک و اصلاحنژاد برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ برنامه بازدید تخصصی و علمی از دانشگاه تبریز، با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان ژنتیک و اصلاحنژاد دانشگاه تبریز با همکاری بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
در ابتدا، محمدی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز توضیحات لازم در موردspeed breeding و هدف از انجام این کار ارائه داد و گفت: این طرح برای اولین بار توسط ناسا (سازمان هوا و فضای آمریکا) جهت تولید غذا در فضا و سپس توسط نهاد و ارگان و دانشگاههای دیگر در برنامههای تولید مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر کشورهای زیادی سرمایهگذاری در این زمینه را آغاز کردهاند.
در این روش با استفاده از نور LEDو رژیم های نوری مختلف و در گلخانه و یا اتاقک، رشد ۶ نسل گندم و چهار نسل کلزا در یک سال صورت می گیرد در حالی که در شرایط معمول گلخانه تولید دو یا سه نسل و در مزرعه یک نسل امکانپذیر است؛ به عبارتی برای تولید تا ۶ نسل در مزرعه ۸ سال زمان مورد نیاز است. این روش به طور کاربردی در دانشگاه تبریز و موسسه تحقیقات دیم کشور در حال انجام است.
محمدی هدف از این روش را تسریع تولید محصولات گیاهی با کاهش زمان طول دوره رشد و افزایش تعداد نسلها در یک سال برشمرد و افزود: بهنژادی سریع در کنار بهنژادی گیاهی مولکولی و ارزیابیهای دقیق مزرعهای باعث تولید رقمهای زیاد در مدت زمان کم و همچنین باعث کاهش هزینههای تولید و در نهایت منجر به تولید تعداد بیشتری لاین با جمعیت در مدت زمان کوتاه می شود.
در ادامه، دانشجویان از دو باب اتاقک رشد با کنترل هوشمند نور، دما و رطوبت بازدید به عمل آوردند و ضمن مقایسه رشد گندم در امواج نوری متفاوت به اندازهگیری شدت نور با کوانتوم متر پرداختند و با تیپ گندمهای بهاره و پاییزه و ارقام مهم هر دو تیپ آشنا شدند.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید