علمخواه گفت: مالکیت فکری یا معنوی به معنای حقوق شناختهشده برای پدیدآورنده هر گونه اثر فکری و غیرمادی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ وبینار آموزشی آشنایی با حقوق مالکیت معنوی و ثبت اختراعات به منظور آشنایی با کلیات حقوق مالکیت فکری، آشنایی با مصادیق مالکیت فکری، حقوق پتنت و روند ثبت اختراع جستجوی پتنت و تحلیل آن و تجاری سازی اختراعات به همت بنیاد نخبگان استان همدان برگزار شد.
حسن علمخواه؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه بوعلی سینا گفت: مالکیت فکری یا معنوی به معنای حقوق شناخته شده برای پدیدآورنده هر گونه اثر فکری و غیرمادی در دو حوزۀ مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی هنری است.
وی افزود: مالکیت صنعتی از اختراعها، طرحهای صنعتی، علائم تجاری یا خدماتی، اسامی تجاری، حق کسب و پیشه در تجارت و همچنین مالکیت ادبی و هنری از آثار ادبی و هنری و آفریدههای مرتبط با آن حمایت میکند.
علمخواه ادامه داد: حقوق مالکیت فکری از طرف جامعه به خاطر خلق آثار ادبی و معنوی، اختراعات، طرحها و اسامی و نشانهای استفاده شده در تجارت به اشخاص داده میشود و به دارنده این اختیار را میدهد که دیگران را از استفاده غیرمجاز از حق خود در طول دوره محدودی منع کند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه بوعلیسینا، ابتکاری، نو بودن و قابلیت تجاریسازی و ورود به بازار را از مهمترین ویژگیهای یک اختراع موفق دانست و سپس به تشریح روند گامبهگام ثبت اختراع در داخل ایران و هزینههای لازم برای آن، اجزای ثبت اختراع خارجی (در USPTO و روند PCT)، جایگاه حقوق مالکیت فکری در طرحهای کسبوکار، حقوق پتنت، استثنائات ثبت، مجوز اجباری و ضمانت اجرایی، پرداخت.
آشنایی با انواع بانکهای اطلاعات پتنتهای ثبتشده دنیا، آشنایی با اجزای فنی و حقوقی پتنت و آشنایی با نحوه مطالعه پتنتهای بینالمللی و انواع استراتژیهای تجاریسازی اختراعات، از دیگر موضوعات مورد بحث در این برنامه بود.