صمیمیت فرآیند تعاملی است و از چندین مؤلفه مربوط به هم تشکیل شده، مؤلفههای اصلی این فرآیند شامل شناخت، درک، پذیرش، همدلی و قدرشناسی است.
در این کارگاه، فتحالله محمدیان؛ مدرس دانشگاه، مؤلفههای مهم در زندگی مشترک را بیان کرد و سپس به تعریف صمیمیت و اهمیت آن در زندگی مشترک پرداخت.
وی صمیمیت را توانایی تجربه کردن رابطه آزاد، حمایتی و مهرآمیز با فردی دیگر بدون از دست دادن هویت طی فرآیند نزدیک شدن به هم دانست و افزود: صمیمیت هسته روابط عاشقانه است؛ نارضایتی از صمیمیت ممکن است موجب افزایش برخوردها، کاهش رضایت زناشویی و بروز مشکلات متعدد عاطفی و روانی شود.
محمدیان ادامه داد: صمیمیت عنصر هیجانی عشق به ویژه احساساتی از نزدیکی، پیوند و اتصال است. افراد دارای صمیمیت زناشویی بالا قادر هستند که خود را در روابط به شیوه مطلوبتری عرضه کنند و نیازهای خود را به شکل موثری به شریک یا همسفر خود ابراز کنند.
وی ویژگیهای صمیمیت از دیگاه باگاروزی را تشریح کرد و اظهار داشت: صمیمیت فرآیند تعاملی است و از چندین مؤلفه مربوط به هم تشکیل شده است. مؤلفههای اصلی این فرآیند شامل شناخت، درک، پذیرش، همدلی و قدرشناسی است.
محمدیان تصریح کرد: صمیمیت عاطفی عبارت است از نیاز برای ارتباط و در میان گذاشتن تمامی احساسات مثبت فرد اعم از رضایت خاطر، شادی شعف، خوشحالی و هیجان و احساسات منفی مانند غمگینی، غم، محرومیت، ترس، خشم، گناه، شرم، تنهایی، دلتنگی، خستگی و افسردگی.
وی تأکید کرد: برای اینکه صمیمیت احساسی به وجود بیاید، بایستی بازداریها یا محدوودیتهای اندکی برای ابراز احساساتی که در یک رابطه مجاز شمرده میشود، وجود داشته باشد.
محمدیان در پایان بر لزوم آشنایی با صمیمیت روان شناختی، صمیمیت عاطفی، صمیمیت جنسی برای ایجاد اعتماد در رابطه و افزایش صمیمیت در زندگی مشترک تاکید کرد.