نیلی احمدآبادی گفت: وجود و حضور دانشمندان سبب ارتقاء حس خودباوری و
میهندوستی و افزایش احساسهاس مشترک بین مردم و در نهایت ماندگاری ملتها
میشود.
در این مراسم، عبدالرضا باقری؛ قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش کمبدیل این استاد برجسته در حوزههای علم و فناوری، گفت: دکتر علی حائریان اردکانی با سابقهای نزدیک نیم قرن خدمات ارزنده علمی، از پیشگامان و پایهگذاران توسعه رشتههای مهندسی در خراسانرضوی است.
وی با بیان اینکه خانوادة استاد حائریان از خانوادههای معروف و پرآوازه بود، افزود: او الگوی مسلم اخلاق و بسیار بیتوقع و مملو از مهربانی و بزرگواری است.
باقری ادامه داد: بخش مهمی از توفیقات استان در ارتباط با رشتههای مهندسی، مرهون تلاشهای مستمر دکتر حائریان است دانشکده پرافتخار مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد که میتوان گفت امروز در زمره یکی از دانشگاههای بزرگ کشور در بخش دولتی است و دانشگاه سجاد، حاصل زحمات بیدریغ دکتر حائریان است.
قائممقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: دکتر حائریان به لحاظ علمی همیشه از استادان سرآمد و شاخص دانشگاه بود. انتخاب کتاب وی به عنوان کتاب سال و حضور پررنگ و بزرگ در صنعت کشور، همگی باعث شد امروز دکتر حائریان به عنوان استاد بهنام جامعه مهندسی شناخته شود. او در زمره استادانی است که با وسعت آگاهی در زمینههای مختلف، علم و اخلاق را در هم آمیخت. به نحوی که خلق و خوی و منش وی، نشاندهنده یک انسان سرآمد است.
درادامه، محمود نیلی احمدآبادی؛ رئیس دانشگاه تهران گفت: ارتقا و توسعه تکنولوژی در هر کشوری، تا حد زیادی منوط به توسعه مهندسی و علم مواد است.
وی اظهار کرد: برگزاری این مراسم نقش مهمی در تشویق و انگیزهبخشی مستعدان و دانشگاهیان دارد.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه بزرگداشت اساتید علم، یکی از الزامات فرهنگی امروز جامعه است، اضافه کرد: وجود سنن و فرهنگهای مشترک میتواند جوامع و مردمی را که در یک موقعیت جغرافیایی قرار دارند، تبدیل به یک ملت جریانساز و ماندگار کند.
رییس دانشگاه تهران تصریح کرد: وجود و حضور دانشمندان، قهرمانان و اسطورهها سبب ارتقاء حس خودباوری و میهندوستی و افزایش احساسهاس مشترک بین مردم و در نهایت ماندگاری آنان میشود. در ایران نیز در حوزههای علم و ادب و فرهنگ میتوان مفاخر بسیاری را به عنوان مثال ذکر کرد؛ البته در عصر حاضر نیز شهدا، پایهگذاران علم و دانشگاه و مفاخر فرهنگی، در این زمره قرار میگیرند.
نیلی احمدآبادی تصریح کرد: بزرگداشت، گرامیداشت و توسعه ارزشهای نخبگانی باید در دستورکار همه به ویژه دانشگاه که مرکز علم و دانش است، قرار بگیرد. دانش و علم قوامدهنده جامعه و شرط توسعه کشور و سعادت و رضایت مردم است.
در این مراسم، محمد کافی؛ رییس دانشگاه فردوسی نیز گفت: دکتر حائریان اردکانی، استادی نمونه و چهرهای ارزشمند برای دانشگاه فردوسی و جامعه علمی ایران است.
وی اظهار کرد: دکتر حائریان اردکانی خدمات و افتخاراتی چه در حوزه علم و پژوهش و چه در حوزه مدیریت داشته که از این جهت شهره خاص و عام است و دانشگاه فردوسی باید به خود ببالد که چنین استاد ارزشمندی کنار خود دارد که مایه افتخار برای ایران است.
کافی در خصوص سابقه علمی و اجرایی دکتر حائریان، افزود: او علاوه بر اینکه جزو اساتید بزرگ رشته مهندسی مواد و متالوژی در کشور به شمار میرود، در عرصه مدیریت و فعالیتهای اجرایی نیز یکی از مدیران و تلاشگران به نام در این زمینه محسوب میشود.
رییس دانشگاه فردوسی بیان کرد: دکتر حائریان استاد کامل دانشگاه بود و بدون هیچگونه حاشیه به فعالیتهای خود میپرداخت. او از روز اول انجمن علمی و چاپ کتاب فعالانه و ایثارگرایانه عمل کرد و با توجه به کارنامه پرباری که دارد، لازم است جوانان رفتار و منش وی را الگوی خود قرار دهند.