بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/01/27 - 12:56
  • - تعداد بازدید: 948
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه هرمزگان مطرح کرد:

لزوم طراحی دانش بنیانی برای توسعه پایدار اکوتوریسم

صادقی گفت: در حوزۀ طراحی مدل فکری برای توسعه پایدار اکوتوریسم از منظر سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری، دو مقولۀ تقویت مزیتها برای رقابت و نهادینه‌سازی مفهوم ذی‌نفع در جامعه باید تعریف شوند.

~/Asset/News/News/Image/earth-day-e1449420730993.jpeg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای زمینه‌سازی برای رشد اقتصادی استان، توسعۀ منطقه‌ای و همچنین ایجاد زیرساخت و بستر لازم برای توسعۀ کارآفرینی و اشتغال‌زایی، نشست سرمایه‌پذیری و توسعه پایدار با تأکید بر اولویت‌های توسعه استان و تخصص‌گرایی منطقه‌ای جهت مشارکت مطلوب و هم‌افزایی مشترک با حضور جامعۀ نخبگانی و دانشگاهی و همچنین مدیران ارشد استان هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.


در این نشست، عامری؛ رئیس بنیاد نخبگان استان هرمزگان ضمن یادآوری رسالت بنیاد ملی نخبگان در سیاستگذاری کلان، گفت: اثرگذاری اجتماعی سرآمدان در جامعه بعنوان سرمایه اجتماعی بایستی جایگاه ویژه‌ای در سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری جهت توسعه پایدار اکوتوریسم در استان داشته باشد.


وی تمرکز و توجه به اقتصاد دانش‌بنیان در منطقه را راه برون‌رفت از چالش‌های تحریمی و نجات محیط‌زیست و استفاده حداکثری و صحیح از منابع طبیعی با استفاده از اندیشه و تفکر نخبگانی و علمی دانست و بر لزوم افزایش نقش‌آفرینی مستعدان‌برتر در حوزه‌های مورد نیاز تأکید کرد.


صادقی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه هرمزگان نیز به نقش ارزش‌آفرینی دانشگاه‌ها و تبدیل قابلیت اکوتوریسم به مزیت رقابتی اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری در این خصوص باید مولد اشتغال پایدار، انتقال تکنولوژی، تقویت فرهنگ، بازگشت گردشگران به‌عنوان سفیران فرهنگی باشد.


وی رسالت دانشگاه را رصد توسعه جامعه پیرامون خود برشمرد و افزود: در حوزۀ طراحی مدل فکری برای توسعه پایدار اکوتوریسم از منظر سرمایه‌گذاری و سرمایه‌پذیری، دو مقولۀ تقویت مزیتها برای رقابت و نهادینه‌سازی مفهوم ذی‌نفع در جامعه که شامل جوامع محلی، رسانه و سرمایه‌گذار است، باید در نظر گرفته شود.


در ادامه، مرادی؛ عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه هرمزگان، این استان را اقلیمی با پتانسیل بالا، موقعیت جغرافیایی، ژئوپلیتیکی و بهرهمند از تنوع منابع توسعه فعالیت‌های اقتصادی توصیف کرد و گفت: پنجره باز جمعیتی با وجود نیروی انسانی تولیدکننده بیش از مصرف‌کننده، هرمزگان را به استانی  راهبردی‌ با کارکرد ملی و فراملی تبدیل کرده است که می‌تواند بازار و منافع سرمایه‌گذاری را تضمین کند.


وی رسیدن به توسعه اقتصادی پایدار و جذب سرمایه‌گذار برای اشتغال پایدار در استان را مستلزم تدوین اصول آمایش سرزمین دانست و ادامه داد: شناسایی سرمایه‌گذاری بدون داشتن مبانی و اصول نظری منجر به اتلاف منابع و زیان‌های اقتصادی و اجتماعی و محیطی می‌شود؛ بنابراین ازجمله مزیت‌های تدوین آمایش سرزمین جذب و هدایت سرمایه‌گذار است.


عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه هرمزگان، عدم‌تعادل جمعیتی در نظام شهری، تعارض در کاربری زمین و توان محیطی سرزمینی و همچنین تعارض حوزه اجتماعی و فرهنگی را از موانع توسعه اقتصادی و هدررفت سرمایه‌گذاری‌ها در استان دانست و تصریح کرد: بخشی از دلایل ایجاد آن عدم‌توازن زیرساخت‌ها و فعالیت‌ها در استان و نیز جامعه محلی است که منافع خودش را با اهداف برنامه‌ها و توسعه ملی همسو نمی‌بیند.


در بخش دیگری از این نشست، محبی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه هرمزگان نیز تأکید کرد: هرمزگان به دلیل موقعیت خاص دریایی در کشور، مرکز تجاری، صنایع مادر، بخش کشاورزی، شیلات، اکوتوریسم، دارای ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بسیاری است.


وی در پایان از هرمزگان بعنوان دروازه اقتصاد ملی یاد کرد و یادآور شد: در مسیر تاریخ چندساله اقتصاد کشور، استان حرکت رو به جلو را داشته است و باعث افزایش سهم اقتصاد کشور شده است، از این رو  سرمایه‌گذاری مناسب و ملی در استان، ضروری است. البته در این بین باید صنایع پسین و پیشین ایجاد شوند و از تحریم‌ها، فرصت و ظرفیت ساخت.


لازم به ذکر است، در این نشست با تاکید بر وضعیت ژئومورفولوژیکی، اکولوژیکی، غنای فرهنگی کهن، جذابیت‌های گردشگری استان هرمزگان؛ مباحث و تاریخچه گردشگری،گردشگر، اکوتوریسم، تهدیدهای پیش روی این صنعت، توسعه پایدار در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و زیست‌محیطی، مدل‌های گردشگری، برنامه‌ریزی استراتژیک، برنامه‌ریزی عملیاتی و تفاوت آنها برای رونق کسب‌وکار با تمرکز بر اکوتوریسم توسط کاظمی و نفرزادگان؛ اعضای هیأت علمی پژوهشکده هرمز دانشگاه هرمزگان و مستعدان‌برتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان، تشریح شد.


 


 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 147704
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین