سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی بر لزوم طراحی محیط مناسب برای کسب و کار دانشآموختگان و نخبگان تاکید کرد و گفت: باید دسترسی آزاد به بازار کار اتفاق بیفتد و همه کسب و کارها بتوانند بر اساس روابط اقتصادی بازار کار پیدا کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ یعقوب فتحالهی اظهار کرد: دانشگاه، نمادی از نهاد علم و فناوری است. نسبت دانشگاه و صنعت را در یک دوره مطرح کردیم و اکنون هم مطرح میکنیم و نسبت دانشگاه به اقتصاد و دانشگاه نسبت به جامعه را نیز مطرح کردیم و منظور از جامعه، مردم و فرهنگ و اقتصاد است.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: اگر بخواهیم دانشگاه در جامعه اثرگذار باشد باید چه کار کنیم؟ در همه مراکز علمی و حتی نشستهای مردمی مطرح است که دانشگاه چکار میکند و چرا در زندگی دیده نمیشود؟ اگر سیر تاریخی کارکرد دانشگاهها را ببینیم انتظار مردم از دانشگاه، تربیت نیروی انسانی و تامین سرمایه نیروی انسانی بوده است اما با توجه به سیر تاریخی نسلهای مختلف دانشگاهی در بسترهای اجتماعی و اقتصادی، این انتظار که دانشگاه بتواند اشکال زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهد و مشاغل را ایجاد و اقتصاد را پویا کند، وجود دارد و این موضوع، امروز یک مطالبه عمومی است.
وی گفت: محیط سرمایهگذاری ما باید برنامهمحور باشد و باید بتوانیم محیط مناسبی برای کسب و کار افراد نخبه و خبره طراحی کنیم؛ این مهمترین مشکل ما است. ما انبوه دانشآموختگان را داریم که محیط کار مناسبی برای آنها نداریم. در بدنه اقتصاد، محیط مناسبی برای کسب و کار دانشآموختگان و نخبگان طراحی نکردهایم در حالی که باید دسترسی آزاد به بازار کار اتفاق بیفتد و همه کسب و کارها بتوانند بر اساس روابط اقتصادی بازار کار پیدا کنند و نه ارتباطات دیگر.
فتحالهی ادامه داد: ما باید بهترین کیفیت زندگی مردم را رقم بزنیم و این سرمایهها در فرآیندهای اقتصادی به ثروت تبدیل شود. باید کیفیت زندگی مردم تامین و کیفیت اقتصادی باید در وضع مطلوب قرار گیرد. همه اینها قابل سنجش و اندازهگیری است و جهاد دانشگاهی نیز ظرفیتهایی برای اندازهگیری این مسائل دارد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید