بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/07/14 - 14:06
  • - تعداد بازدید: 1140
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه‌ داخلی مجلس‌شورای‌اسلامی:

لزوم هم‎افزایی دستگاه‌های اجرایی و قانون‌گذار برای بهره‌مندی هدفمند و بهینه از دریا

یوسفیان با اشاره به لزوم هم‎افزایی دستگاه‌های اجرایی و قانون‌گذار برای بهره‌مندی هدفمند و بهینه از دریا گفت: اگر رویدادهای دریایی با حضور سرمایه‌گذاران و مسئولان برگزار شود، زمینه برای سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی روی ایده‌های فناورانه و خلاقانه مهیا می‌شود.

~/Asset/News/News/Image/یوسفیان7.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، عزت‌الله یوسفیان؛ عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه‌ داخلی مجلس و نماینده مردم آمل با اشاره به نقش دریا در پیدایش تمدن‌ها، گفت: دریا به حدی در پیشرفت و توسعه جوامع بشری تأثیرگذار بوده است که به راحتی می‌توان کشورهای جهان را به دو دسته دریایی و غیردریایی تقسیم کرد.



وی افزود: دریا همواره عاملی مهم در معادلات بشری بوده و از طریق آن، هم توسعه و هم استثمار و استعمار صورت گرفته است؛ بسیاری جوامع با تکیه بر دریا به پیشرفت رسیده‌اند و بسیاری دیگر به تاراج رفته‌اند. تفاوت در نوع نگاه به دریا است؛ در واقع نوع نگاه به دریا است که تعیین‌کننده اثرگذاری آن در جامعۀ بومی است.



یوسفیان ادامه داد: کشورهای اروپایی به دلیل مجاورت با دریا توانسته‌اند علاوه بر صنعت و فناوری، فرهنگ خود را نیز به دیگر کشورها تحمیل کنند. کشوری مانند امریکا نیز با همین ابزار توانسته‌ است خود را به قدرتی بزرگ در صنعت و فرهنگ تبدیل کند. در واقع دریا علاوه بر حوزه‌های اجتماعی، تجارتی و اقتصادی، در روابط انسانی و فرهنگ هم نقش کم‌بدیل دارد.



جشنواره دریایی زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری روی ایده‌های خلاقانه می‌شود



عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه‌ داخلی مجلس‌شورای‌اسلامی یادآور شد: هزینه‌های اندک و حجم بالای مبادلات و توان فزاینده در انتقال محصولات نفتی و غیرنفتی، دریا را به بهترین مسیر حمل‌ونقل و تجارت جهانی تبدیل کرده است. هنوز پس از گذشت قرن‌ها، بشر مهمترین کالاها و محصولات استراتژیک خود را از طریق دریا صادر و وارد می‌کند. در واقع، حداقل مزیت دریا، امکان صادرات و واردات است در حالیکه دریا مزیت‌های بی‌شمار دیگری در حوزه‌های مختلف سلامت، بهداشت، درمان، تجارت و تولید دارد. در چنین شرایطی، کشوری پیروز استفاده از دریا است که بتواند زودتر از دیگر کشورها به فناوری لازم برای بهره‌وری از دریا دست یابد.



وی تصریح کرد: امکان‌ها و امکانات دریایی محصور در گیاه و آبزیان نیست؛ فراموش نشود که بسیاری از معادن و منابع ذاتی در اعماق دریا هستند. امروزه فناوری‌های پیشرفته به سمتی حرکت می‌کنند که بتوانند از این موهبت‌های ذاتی در کف دریا بهره‌مند شوند.



یوسفیان با تأکید بر ضرورت حفظ منابع دریایی، گفت: در وهلۀ اول باید در نگه‌داشت دریا درست عمل کرد؛ تمام فعالیت‌ها باید رویکرد «حفظ دریا» داشته باشند و تأکید شود هیچ اقدامی و فناوری‌ای منجر به آسیب رساندن به دریا نشود؛ در گام بعد باید ایجاد شرایط برای بهره‌مندی هدفمند و بهینه از دریا در برنامه‌ریزی‌ها مورد تأکید قرار بگیرد.



وی ادامه داد: دریا در همۀ ابعاد قانون‌گذاری و نظارتی و اجرایی مورد غفلت همه دستگاه‌ها و نهادهای کشور قرار گرفته است. پالایش قانون باید به عنوان یک اولویت مرتبط با دریا مورد تأکید قرار بگیرد، قوا و دستگاه‌های دیگر نیز هر یک باید به فراخور وظایف خود را در قبال دریا به درستی انجام دهند و در فضایی همگرا و هم‌افزا فعالیت کنند.



عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه‌ داخلی مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره‌ دریایی، آشنایی مردم و مسئولان با دریا و مزایای آن را امری ضروری توصیف کرد و گفت: منافع و ظرفیت‌های دریایی در همۀ بخش‌ها مورد غفلت قرار گرفته است و به‌جز نفت و حمل‌ونقل، شناخت دقیقی از مزیت‌های دریا وجود ندارد؛ چون شناخت وجود ندارد اقدام برای بهره‌وری نیز کمینه است. در چنین شرایطی برگزاری جشنواره می‌تواند همه جامعه را با مسئله دریا مواجه کند و سبب تمرکز بیشتر بر این موهبت الهی شود.



وی در پایان خاطرنشان کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که سرمایه‌گذاران و مسئولان در این جشنواره حضور داشته باشند تا از نزدیک با طرح‌های خلاقانه و نوآورانه ایده‌پردازان و متخصصان بومی آشنا و زمینه‌ برای سرمایه‌گذاری خاصه در بخش‌خصوصی فراهم شود.



لازم به ذکر است، چهارمین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت به همت ستاد توسعه
فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی و ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  یکم الی سوم آبان‌ماه در محل باغ‌موزه
دفاع مقدس برگزار می‌شود.



علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت mitc.isti.ir مراجعه کنند.



  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151477
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین