بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/08/21 - 10:04
  • - تعداد بازدید: 356
  • - تعداد بازدیدکننده: 346
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با همکاری بنیاد نخبگان استان قزوین/

مراسم تکریم استاد «محمدکریم باریک‌بین» برگزار شد

مراسم تکریم نسخه‌شناس و فعال فرهنگی استان قزوین استاد «محمدکریم باریک‌بین» با همکاری بنیاد نخبگان استان قزوین برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، آئین تکریم نسخه‌شناس و فعال فرهنگی تمدنی استان قزوین استاد «محمدکریم باریک‌بین» با حضور اندیشمندان و شخصیت‌های ملی و استانی با همکاری کتابخانه مرکزی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان، بنیاد ملی نخبگان و مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور زارعی، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در این مراسم اظهار کرد: امروز در این جمع گرد هم آمدیم که عرض ادبی به یکی از مفاخر قزوین داشته باشیم، کسی که سال‌های بسیاری از عمر خود را در حفظ و نگهداری توراث شیعی صرف کرده است.

وی افزود: استاد محمدکریم باریک‌بین خدمات بسیار ارزشمندی در مسیر توراث شیعه ارائه کرده است، قزوین شهر تمدنی است و پیشینه بزرگ علمی، ادبی و تاریخی دارد و بزرگان فراوانی تربیت کرده است.

زارعی گفت: قزوین شهری با دانشمندان، عارفان، فقیهان و حکیمان است، شهری که یک زمانی مکتب فقه و فلسفه بوده و جا دارد که گرد هم بیاییم و از این عزیزان تجلیل کنیم.

وی ادامه داد: همچنین در این مراسم یاد و خاطره بزرگانی چون مرحوم علامه زرآبادی، مرحوم علامه رفیعی، مرحوم علامه قزوینی، مرحوم شیخ مجتبی قزوینی، مرحوم آیت‌الله صامت، مرحوم آیت‌الله باریک بین و مرحوم آیت‌الله شالی را گرامی‌ می‌داریم.

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: امیدواریم این مجلس توشه‌ای برای دنیا و آخرت ما باشد و به زودی نیز مردم مظلوم فلسطین از چنگال رژیم ظالم صهیونیسم نجات پیدا کنند و به زودی خبر نابودی این رژیم جعلی به گوشمان برسد.

خدمتی متمایز از استاد باریک‌بین به کتابخانه مرعشی

در ادامه این مراسم آیت‌الله سید محمود مرعشی نجفی، مدیر کتابخانه مرعشی نجفی، اظهار کرد: در کتابخانه ما چهار نسخه خطی عربی وجود دارد که من در سن ۱۴ سالگی آن را کتابت کردم.

وی افزود: خدمتی که استاد باریک‌بین به کتابخانه ما کرده است متمایز از خدمات دیگر است چون این استاد نسخه‌شناس هستند و من غبطه می‌خورم که چرا ایشان در قم نماندند.

آیت الله مرعشی‌نجفی بیان کرد: کتاب‌شناسان مغفول‌ترین افراد جامعه هستند، شاهد هستیم برای فوتبالیست‌ها و هنرپیشه‌ها مراسم می‌گیرند اما به قشر کتاب‌شناس توجه نمی‌شود در صورتی که این افراد سبب شده‌‍اند ذخایر فرهنگی از کشور ما خارج نشود.

وی در پایان گفت: کتابخانه ما ۲۵ هزار متر زیر بنا و ۸۵ هزار عنوان کتاب خطی به زبان عربی، فارسی، اردو و زبان‌های دیگر دارد و قرار بود که امسال مراسمی در یونسکو منعقد شود ماهم دعوت شویم که متأسفانه آمریکا اعلام کرد نباید این مراسم برگزار شود زیرا این افراد از مراجعی هستند که در انقلاب دست داشتند.

علاقه به کتاب در من ذاتی بود

در ادامه محمدکریم باریک‌بین، نسخه‌شناس و فعال فرهنگی تمدنی استان قزوین اظهار کرد: متولد ۱۸ آبان ۱۳۱۸، اهل قزوین و محله سکّه شریحان هستم، پدر ما به حاج ابوالقاسم تنباکو فروش معروف بود و تجارت انجام می‌داد.

وی افزود: در سال ۱۳۲۵ به مدرسه دیانت قزوین رفتم و در سال ۱۳۲۶ که جامعه تعلیمات اسلامی در قزوین مدرسه‌ای تأسیس کرد به این مدرسه رفتم و دوره ابتدایی را در آنجا گذراندم.

باریک‌بین عنوان کرد: ذاتاً بدون آنکه تحت تعلیم استادی قرار بگیرم علاقه به کتاب داشتم و به همین سبب به این حوزه ورود پیدا کردم، تاکنون بارها به ترکیه، لبنان، سوریه و مصر برای تهیه کتاب سفر کرده‌ام.

محمد علی حضرتی‌، پژوهشگر قزوینی نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز شاهد برآورده شدن یکی از آرزوهایم هستم، مدتی پیش در بنیاد نخبگان پیشنهاد دادم که برای استاد باریک‌بین آیین نکوداشتی برگزار شود و از خدمات علمی و فرهنگی ایشان قدردانی صورت گیرد.

وی افزود: عنوان صحبتم را در محور مدیر موفق اقتصادی و خادم بی‌منت فرهنگی قرار می‌دهم، متأسفانه در روزگار ما مناسبت‌های اجتماعی به گونه‌ای تغییر کرده که نسبت بین اقتصاد و فرهنگ دگرگون شده است.

حضرتی‌ خاطرنشان کرد: در گذشته‌های دور کسانی که توانمندی اقتصادی پیدا می‌کردند بخش عمده‌ای از ثروتشان صرف امور فرهنگی می‌شد اما اکنون از هر حرکت جزئی فرهنگی هم می‌خواهند نفع اقتصادی مطالبه کنند.

وی گفت: استاد کریم باریک‌بین به واسطه ریشه‌های عمیق و فرهنگی و پرورش و گسترش آن در خاندان علمی به شکوفایی رسیده‌اند همانطور که پدرانمان می‌گفتند «چهار چیز است که اگر جمع شود در دل سنگ، لعل و یاقوت شود سنگ بدان خارایی، پاکی طینت و اصل گهر و استعداد، تربیت کردن مهر از فلک مینایی»، که استاد باریک‌بین این چهار ویژگی را دارند و خداوند حافظه‌ای بی‌نظیر به ایشان عنایت کرده است.

این پژوهشگر قزوینی گفت: در دهه ۷۰ درست زمانی که شرکت‌های بسیار زیادی مصادره، واگذار به نهادهای مختلف و در حال ورشکستگی بودند شرکت بیدستان تنها شرکتی بود که در آن زمان تولیدات خود را افزایش داده بود و ارزآوری برای کشور داشت که حاج کریم باریک‌بین این اندوخته اقتصادی را صرف امور فرهنگی کردند، یکی از این موارد تجهیز خوابگاهی برای دانشجویان دختر دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با مساحت حدود ۴۰۰۰ متر است.

وی بیان کرد: همینطور مدرسه امام صادق(ع) را در حریم منظری دولتخانه صفوی با مساحتی بیش از ۴۰۰۰ متر احداث کردند، پشت آن یکی از نفیس‌ترین کتابخانه‌های قزوین به نام کتابخانه امام صادق(ع) را بنیان گذاشتند که الحق یکی از یادگاری‌های بسیار ارزشمند ایشان است.

حضرتی اظهار کرد: این استاد در احداث مدرسه صالحیه و مدرسه علمیه کوثر کرامت بسیاری داشتند؛ ایشان سه مدرسه ۲۰ کلاسه ساختند مدرسه به شیوه دقیق کلمه نه به این روشی که اکنون خانه‌ها را تبدیل به مدرسه می‌کنند. این اقدامات برای مدیران اقتصادی امری نامتعارف به حساب می‌آید در صورتی که این موارد اقدامات فرهنگی بسیار ارزشمندی است.

در پایان این مراسم از کتاب «شاهنامه نادری» تصحیح استاد محمدکریم باریک‌بین رونمایی شد.


***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

 

 

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 168201
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین