مرکز نوآوری صنعتی شماره 2 پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری افتتاح شد تا ایدههای جوانان استان برای تولید محصول مسیر همواری را طی کند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری سفر خود بهاستان چهارمحال و بختیاری را با افتتاح این مرکز آغاز کرد. مرکزی برای جذب، هدایت و تبدیل ایدههای بومی و استانی به محصولات کاربردی و توسعه کسبوکارهای نوین وخلاق این منطقه.
میزبانی از 8 شرکت دانشبنیان و خلاق
نخستین گامها برای ایجاد و راهاندازی این مرکز سال 99 برداشته شد. کاری که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری و توسط پارک علم و فناوری این استان اجرایی و در نهایت در سولهای یک هزار متر مربعی ایجاد شد.
در حال حاضر این مرکز میزبان 8 شرکت فناور و دانشبنیان در حوزه «فنی و مهندسی»، «طراحی و ساخت و صنایع فلزی» است. بستری که قرار است فضایی برای پیادهسازی ایدههای نو مبتنی بر دانش توسط صاحبان ایده، ایجاد زمینه مناسب برای ظهور و حمایت از خلاقیت نیروهای جوان استان و کمک به ایجاد، پرورش و بقاء فعالیت نوآورانه و هدایت آنها به سمت فعالیتهای گروهی شود.
تسهیل روند ارائه خدمات بانکی به زیستبوم فناوری و نوآوری
ستاری در مراسم افتتاح این مرکز در جمع رسانههای استانی با اشاره به روانتر شدن فرآیند ارائه تسهیلات بانکی به بخشاقتصاد دانشبنیان و خلاق، گفت: سال گذشته نظام بانکی کشور بیش از 25 هزار میلیارد تومان منابع مالی به حوزه اقتصاد دانشبنیان و خلاق تزریق کرده است.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، حمایتهای نظام بانکی کشور اززیستبوم فناوری و نوآوری مناسب است و شرایط ارائه تسهیلات به شرکتها بهتر شده است.
رییسبنیاد ملی نخبگان در ادامه به توسعه زیرساختهای فناورانه استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: هربار که به این استان سفر می کنم، شرکتهای جدیدی به زیستبوم فناوری و نوآوری آن افزوده شده و اتفاقات خوبی در زمینه توسعه زیرساختهای فناورانه این استان رخ داده است. استانی که دیر شروع کرد؛ اما جهتگیری خوبی در این زمینه دارد.
مرکز نوآوری پارک علم و فناوری استان چهارمحال بختیاری از سال 94 با هدف توسعه خلاقیت و نوآوری قدم به عرصه علم و فناوری گذاشت. این مرکز با برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای مرتبط با خلاقیت و نوآوری در سطوح مختلف مدارس، دانشگاه ها و سازمان ها زمینه توسعه خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی را در استان دنبال میکند.
بومیسازی خط تولید خوراک آبزیان
ستاری در ادامه این سفر از دستاوردهایشرکت دانشبنیان آتیهسازان نگین فراز بازدید کرد. شرکتی که بابومیسازی خط تولید خوراک آبزیان، ایران را به جمع 5 کشور دارای این فناوری افزوده است. تلاش فناوران این مجموعه دانشبنیان منجر به این شده که این خط تولید برای نخستین بار در داخل کشور طراحی، ایجاد و راهاندازی شود.
این شرکت در زمینه ماشینسازی، ساخت انواع اکسترودرهای فراوری، رطوبت گیری، حباب زدائی، روغن کشی، طراحی ماشین آلات و قطعهسازی فعالیت میکند و یکی از مدرن ترین کارخانجات صنعتی برای طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی تجهیزات، ماشینآلات و دستگاههای خطوط تولید خوراک دام، طیور و آبزیان به ویژه سیستم اکسترودر را دارا است و به تامین بخش بزرگی از نیازهای کشور مشغول است.
در خط تولید خوراک آبزیان این شرکت، 54 دستگاه تخصصی با روشهای پذیرفته شده جهانی بومیسازی شده است. فناوری که تنها در اختیار کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان و چین قرار دارد و ایران نیز با تلاش این شرکت دانشبنیان به جمع این کشورها پیوست.
75 درصد این دستگاهها به صورت کامل بومیسازی شده و همه استانداردهای جهانی و داخلی را دریافت کرده است و توان تولید 10 تن در ساعت را دارد و به کشورهایی چون کویت، عراق، ارمنستان و پاکستان نیز صادر میشود. خرید کامل این خط تولید از دیگر کشورها 400 میلیارد تومان هزینه برای فعالان این حوزه دارد در حالی که خط بومی شده این شرکت با یک دهم قیمت آماده واگذاری به متقاضیان است.
خط تولید خوراک آبزیان شهرکرد، خط میکرونیزه استان خوزستان، خط تولید خوراک آبزیان فاز ۳ شهرک صنعتی شهرکرد، خط تولید خوراک آبزیان بوشهر و پروژه خط آبزیان شمال کشور از جمله پروژههایی است که توسط این شرکت انجام شده است.