بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/11/09 - 10:19
  • - تعداد بازدید: 283
  • - تعداد بازدیدکننده: 278
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد مطرح کرد:

مقوله نخبه‌گماری نیازمند عزم و همت همه مسئولان است/ جذب نخبگان صنعتی و کارآفرین در سال آینده

 رئیس بنیاد نخبگان استان یزد گفت: امروز بیشترین تلاش بنیاد نخبگان استان آشنایی مسئولان و مدیران با این مهم است که بنیاد نخبگان در واقع گنجینه و خزانه نیروهای انسانی مستعد است تا بتوان از این طریق مطالبه عمومی مردم که می‌خواهند غالب مسئولانشان جزو افراد نخبه جامعه باشند، تحقق یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حیدر مفتاحی‌زاده درباره نخبه‌پرور بودن استان یزد اظهار کرد: تنها شاخص نخبگانی در استان براساس آمار تعداد نخبگان یزدی ثبت شده در بنیاد ملی نخبگان است و از آنجایی که آماری از دیگر استانها در این باره نداریم، نمی‌توانیم به طور رسمی جایگاهی را برای استان یزد در بین سایر استانها اعلام کنیم، ضمن این که تعریف حکمرانان سیاسی از نخبگی نیز متفاوت از تعاریف بنیاد ملی نخبگان است ولی در مجموع نسبت آمار نخبگان به جمعیت استان بیانگر این است که یزد یک از استان‌های با ضریب نخبگانی بالاست.

وی با بیان این که نخبگان عمدتاً در سه قالب مستعدان(نخبگان دانش‌آموزی)، مستعدان برتر یا آینده‌سازان(نخبگان دانشجو و فارغ التحصیلان تاثیرگذار دانشجویی) و سرآمدان نخبه(افراد صاحب کرسی و مفاخر) در ذیل این مجموعه تعریف شده‌اند، گفت: در حال حاضر دو هزار نفر به عنوان نخبه در استان یزد ثبت شده‌اند که در قیاس با جمعیت حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان، نسبت بالایی را شامل می‌شوند و خوشبختانه همه بزرگان و مسئولان ارشد کشور نیز به نخبه پروری و نخبه خیزی استان یزد اقرار و اذعان دارند.

مفتاحی‌زاده به برخی محدودیت‌ها اعم از اعتباری و بعضاً حتی وجود حجب و حیاء برخی نخبگان برای خوداظهاری جهت معرفی خود در راستای احصا و شناسایی نخبگان بیشتر در استان اشاره و عنوان کرد: از طرفی عمده نخبگان حال حاضر از قشر دانشگاهی هستند و این سئوال پیش می‌آید که آیا در سایر بخشها مثلاً در حوزه صنعت که یکی از بخش‌های تأثیرگذار در توسعه استان هست یا سایر حوزه‌ها مانند بخش کارمندی دارای نخبه نیستیم لذا در همین راستا پیشنهادی تحت عنوان «تدوین شیوه نامه نخبگان صنعتی و کارآفرین» ارائه شده که حجم زیادی از نخبگان سایر بخش‌ها نیز از این طریق جذب بنیاد نخبگان استان شوند که در این صورت می‌توان یزد را در جایگاه نخست این حوزه متصور شد.

این مسئول با بیان این که فلسفه وجود بنیاد نخبگان رفع نیازهای جامعه است ولی متأسفانه برخی مواقع از این هدف غفلت شده است، گفت: سه واژه اساسی در بنیاد نخبگان شامل نخبه‌شناسی، نخبه‌پروری و نخبه گماری در مسئولیت‌هاست ولی هرچند در بخشهای نخبه‌شناسی و نخبه‌پروری اقدامات سازنده‌ای صورت‌ گرفته و برای رفع نواقص آنها نیز تلاشهایی در دست اقدام است اما در مقوله نخبه‌گماری نیازمند عزم سایر بخشها و همت مسئولان هستیم.

مفتاحی‌زاده در این باره عنوان کرد: امروز بیشترین تلاش بنیاد نخبگان استان آشنایی مسئولان و مدیران با این مهم است که بنیاد نخبگان در واقع گنجینه و خزانه نیروهای انسانی مستعد است تا بتوان از این طریق مطالبه عمومی مردم که می‌خواهند غالب مسئولانشان جزو افراد نخبه جامعه باشند، تحقق یابد.

مفتاحی‌زاده از برنامه‌ریزی برای حضور نخبگان در دستگاه‌های اجرایی در راستای اثرگذاری بیشتر آنها خبر داد و گفت: در همین راستا امسال ۹۰ نخبه استان در دستگاه‌های اجرایی داخل استان بکارگیری خواهند شد و این روند در سال آینده نیز با انجام چهار فراخوان در طول سال تداوم خواهد داشت و در این‌ راستا حتی از افراد مستعد و دارای رزومه خوب نیز که شاید ارتباطی با بنیاد نخبگان استان تاکنون نداشته‌اند نیز دعوت به ثبت نام می‌کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با این اقدام موجی از نخبگان در دستگاه‌های اجرایی مشغول به فعالیت شوند و تحول خوبی را در حوزه اجرایی استان با حضور اثرگذار نخبگان و مطالبه‌گری در این بخش شاهد باشیم.

وی افزود: با این حال، بنیاد نخبگان همواره تلاش داشته با طرح‌های مختلفی از جمله طرح هسته های مسئله محور در جهت رفع برخی از مشکلات جامعه تلاش کنند که به همین منظور تیمهای نخبگانی مختلف با احصاء مشکلات در جهت ارائه راهکار برای رفع آنها اقدام می‌کنند.

مفتاحی‌زاده با اشاره به برخی از مسائل پیگیری شده استان در قالب این طرح، گفت: هر چند در سال‌های گذشته این طرح با تشکیل تعداد هفت یا هشت تیم نخبگانی در استان دنبال می‌شده است ولی هم‌اکنون ۴۲ تیم مسئله‌محور در حوزه‌های مختلف استان در جهت رفع مشکلات و مسائل روز تلاش می‌کنند.

رئیس بنیاد نخبگان استان از جمله طرح‌های در دست اقدام این تیم‌های نخبگی در سال جاری را تولید داروهای گیاهی و آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی در بخش کشاورزی و دام‌پروری، پرداختن به راهکارهای رفع آسیب‌های اجتماعی حوزه مهاجرین، بررسی مسائل مربوط به نیروهای انسانی صنعت استان و آسیب‌های مربوط به آنها و حتی ساخت قطعات مورد نیاز برخی از صنایع ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این با تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در حوزه‌های مختلف، مسائل این بخشها شناسایی و راهکارهای رفع آنها در اختیار مسئولان بخش‌های مربوطه و تصمیم‌سازان استان قرار می‌گیرد.

مفتاحی زاده به اقدامات صورت گرفته جهت رفع مشکلات رفاهی نخبگان استان نیز اشاره و تصریح کرد: براساس نظرسنجی‌های انجام شده در استان عمده مشکلات این قشر شامل تامین مسکن و بکارگیری توانمندی‌های آنها در جامعه است که در مقوله مسکن براساس رایزنی‌های مقدماتی با دانشگاه یزد ساخت ۵۰۰ واحد مسکونی در دستور کار است و در بخش اشتغال نیز طرحهای ذکر شده دنبال می شود.

وی به اجرای طرح توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد در این بنیاد اشاره و عنوان کرد: بنیاد نخبگان هر ساله به منظور هدایت هدفمند دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ‌کشور و پشتیبانی از فعالیت‌های نخبگانی آنان، به تعدادی از دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر تسهیلاتی را ارائه می‌کند که در استان یزد طی ۱۰ سال گذشته ۷۰ نفر و امسال به تنهایی ۸۵ نفر از این مزایا برخوردار شدند.

این مسئول در پایان ابراز امیدواری کرد که تمام دستگاه‌ها و مسئولان استان همچون استاندار یزد از نخبگان استان حمایت لازم را داشته باشند و به بحث نخبگان اهتمام بیشتری نشان دهند.


منبع: ایسنا

***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 164183
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید