طاهرپور با اعلام خبر ایجاد موزة نسخههای خطی قرآنکریم در کرمانشاه، گفت: این اقدام بر اساس برنامههای تربیتی و فرهنگی بنیاد ملی نخبگان اجرایی میشود.
در این مراسم، آوات طاهرپور؛ رییس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت موزه قرآنی تصاویر نسخههای خطی استان کرمانشاه، گفت: نظر به سیاستهای بنیاد ملی نخبگان در توسعه فرهنگ قرآنی و نخبگانی در سایة آیات وحی و در راستای تکریم از خدمات خدمتگزاران و چهرههای شاخص این حیطه ارزشی در استان کرمانشاه، بنیاد نخبگان استان کرمانشاه در نظر دارد موزهای از تصاویر و رونوشتهای نسخ خطی قرآنی و آثار مرتبط موجود در استان کرمانشاه را برپا کند.
وی افزود: این موزه با توجه به بافت دینی منطقه و با مشارکت سایر دستگاههایاجرایی استان در قالب پارک و موزه نخبگانی و یا موزه تصاویر نسخ خطی قرآنی دایر میشود.
طاهرپور ادامه داد: چنین مجموعه ای، زیارتگاهی برای اهل علم و فضل، متخصصان و شیفتگان و علاقهمندان از سراسر کشور خواهد بود که بیتردید اثرات و برکات گستردهای در پی خواهد داشت.
رییس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه یادآور شد: امید است در بحث نسخهشناسی با آخرین تکنولوژیهای روز دنیا، امکان مرمت نسخههای آسیبدیده و تجهیز موزه نسخههای قرآنی، با رویکرد جدیدی فراهم شود.
آزادی؛ رییس حوزه هنری استان کرمانشاه نیز اظهار داشت: غیر از تهیه عکس و تهیه نسخههای دیجیتال از نسخههای خطی موجود، بسیار ضروری است که اصل این نسخهها نیز در محل مناسبی نگهداری شوند.
وی همچنین در خصوص همکاری برای ساختن یک فیلم مستند با موضوع نسخههای خطی قرآن در پاوه اعلام آمادگی کرد.
در ادامه، عدنان مرادی؛ مدرس قرآن نیز ضمن بیان اینکه کار جمعآوری و تصویربرداری از نسخههای خطی قرآن را حدودا از 7 سال پیش آغاز کرده است، گفت: در منطقه پاوه و اورامانات با توجه به روحیه دینمداری فرهیختگان و مردم منطقه، همواره تأکید ویژهای بر مطالعه، حفظ و نگهداری قرآن کریم بوده است؛ از همین رو میتوان شاهد نسخههای خطی فراوان از قرآن کریم در مساجد و بسیاری از خانوادهها بود که بسیاری از آنها علاوه بر ارزش معنوی از نقطه نظر هنری و تاریخی حائز اهمیت بسیار هستند.
وی خاطرنشان کرد: به دلایلی چون برخی باورهای فرهنگی، عدماطلاع از شرایط صحیح نگهداری از نسخههای خطی، آسیبهای عوامل طبیعی، محدودیت امکانات در نگهداری، رطوبت و موارد عدیده دیگر، بسیاری از این نسخههای خطی آسیب و زیان دیده و یا کاملاً از بین رفتهاند؛ با این حال حدود 100 نسخه خطی و با قدمت از قرآن در پاوه و اورامانات موجود است.