وبینار مشاوره مدیریت شکستهای عاطفی به همت بنیاد نخبگان استان زنجان برگزار شد.
در ابتدای این وبینار، صغری کرمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی زنجان به تشریح عشق از دیدگاههای مختلف پرداخت و با اشاره به دیدگاه اریکسون نسبت به عشق به عنوان نیرویی بنیادین، گفت: این حس به صورت دلبستگی و ایثار به طرف مقابل خود را نشان میدهد. از منظر روانکاوی، در عشق، فرد یک نفر را بالا میبرد و ویژگیهایی را به او نسبت میدهد تا وابستگی و دلبستگی خود را توجیه کند.
وی با اشاره به نشانههای شروع یک عشق شورانگیز، افزود: بروز تحولهای فیزیولوژیکی، احساس شادی و شعف، احساس جذابیت بدنی، اعتماد به نفس، اوجگیری خلاقیتها، ایثار نفس در برابر یکدیگر و مواردی از این قبیل، از مهمترین نشانههای شروع یک عشق است.
کرمی ادامه داد: این عشق در میانۀ راه با دخالت خانواده در روابط عاشقانه، موضوع فرزند، عادت کردن به یکدیگر و احساس مالکیت و انحصارطلبی، آزمودن یکدیگر، برخورد گزینشی با دین، روآوردن به عبادت و نذر و نیاز همراه خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی زنجان با برشمردن علائم پایانی عشق شورانگیز، یادآور شد: مواردی مانند مواجهه با شکست در عشق، افتادن در مسیر انتقامجویی، بازگشت به عشق پیشین، افسردگی، از دست دادن اعتماد به نفس، پرخاشگری، متنفر شدن از جنس مخالف، فرار از خانه، از مهمترین علائم پایان یک عشق شورانگیز است.
وی یادآرو شد: حالت حقارت و ناراحتی که بعد از طرد شدن توسط فرد محبوب ایجاد میشود، همان شکست عاطفی است.
وی در ادامه به ویژگیهای رابطه سالم و ناسالم اشاره و انواع سبکهای دلبستگی شامل ایمن، دلمشغولی، اجتنابی و اضطرابی را تشریح کرد و اظهار داشت: خیانت، تجرد بیاعتمادی به جنس مخالف، ترس از برقراری ارتباط ناتوان در تشکیل زندگی مشترک، از جمله پیامدهای شکست در طولانیمدت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علومپزشکی زنجان مدیریت خشم، حرف زدن با دوست و مشاوره تمرکز بر ارزشهای دیگر زندگی و همچنین پذیرش هر چند دردناک قطع رابطه را به عنوان راهکارهایی برای رفع این شکست دانست.