دهقانی گفت: هستههای استادمحور میتوانند در ایجاد شرکتهای دانشبنیان نوپا نقش آفرین بوده و از ظرفیتهای ایجاد شده توسط قانون جهش تولید دانشبنیان بهره ببرند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ روح الله دهقانی رئیس بنباد ملی نخبگان در بازدید از دستاوردها و بخشهای مختلف پژوهشکده تحقیقات زیست پزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با اشاره به نقش راهبردی متخصصان و استادان دانشگاه در رسیدن ایدهها و طرحهای تحقیقاتی به بازار و اقتصاد حوزه فناوری عنوان کرد: پیشرفتهای فناورانه بیش از این که مدیون ساختارها و ساختمان ها باشد، مدیون نیروی انسانی متخصص و دارای انگیزه و پشتکار است و هرجاکه افرادی علاقهمند و انگیزهمند حضور داشته باشند، اتفاقات مهم و اثرگذار محقق میشود. استادان دانشگاه به ویژه آن هایی که توانمندی گرد هم آوردن چند دانشجو را دارند، به خوبی می توانند شرکت های دانش بنیان نوپا را ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه هستههای استادمحور میتوانند در ایجاد شرکت های دانشبنیان نوپا نقش آفرین بوده و از ظرفیتهای ایجاد شده توسط قانون جهش تولید دانشبنیان بهره ببرند، ادامه داد: شرکتهای دانشبنیانی که با محوریت دانشگاهیان و پژوهشگران شکل میگیرد، در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان طی یک بازه پنج ساله مورد حمایت قرار میگیرند تا به رشد و بلوغ کافی برسند.
دهقانی ادامه داد: طی این پنج سال علاوه بر حمایت های معمول، استفاده کامل از ظرفیت های شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در قالب اعتبار یا گرنت به آنان تعلق میگیرد. همچنین بر اساس نظام ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان به شرکتهای دانشبنیان نوپا در پنج سال اول فعالیتشان معافیتهای کامل مالیاتی و همچنین بیمه تا پنج نفر از پرسنل تعلق میگیرد و این دست حمایتها به کاهش دغدغههای پژوهشگر برای توسعه محصول یا به ثمر رساندن فعالیت فناورانه کمک میکند.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تعریف یک قرارداد همکاری مشترک بین معاونت علمی و پژوهشکده تحقیقاتی زیستپزشکی عنوان کرد: در قالب نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران و برنامه ملی آزمایشگاه ملی، بسته جامع برای تعریف طرحهای مشخص و فناورانه با محوریت پژوهشکده تعریف خواهد شد.
دهقانی با اشاره به حمایت گرنت های تحقیقاتی گفت: بسیاری از استادان با یک حمایت کم می توانند به نیازهای تحقیقاتی خود پاسخ بگویند و شاید منابع محدود امکان ایجاد آزمایشگاه ها را ندهد اما با تخصیص یک سازوکارمشخص در قالب تخصیص اعتبار برای استفاده از زیرساختهای آزمایشگاهی، زمینه لازم برای پیشبرد تحقیقات در اختیاشان قرار بگیرد.
بازدید از پژوهشکده زیستپزشکی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری و رئیس بنباد ملی نخبگان، ضمن بازدید از آزمایشگاههای زیرمجموعه پژوهشکده تحقیقاتی زیستپزشکی از ساختمان در حال احداث برج فناوریهای زیست پزشکی بازدید کرد. این بنا در ۲۴۰۰ متر مربع با ۱۶ هزار متر مربع زیر بنا و ۱۲ طبقه، در حال احداث است که سه طبقه آن برای استقرار شرکت های دانش بنیان پیش بینی شده است.
گفتنی است پژوهشکده تحقیقاتی زیستپزشکی با هدف اجرای طرحها و تحقیقات بنیادین در زمینه زیست پزشکی و مطالعات کاربردی در مدلهای حیوانی در زمینههای گوناگون پزشکی و دامپزشکی ایجاد شده است. این پژوهشکده با بهرهگیری از دانش و تجربه استادان برجسته و شاخص دانشگاه تهران و همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور برنامههای تحقیقاتی مختلفی را اجرا میکند.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید