بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/11/07 - 13:48
  • - تعداد بازدید: 92
  • - تعداد بازدیدکننده: 86
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس بنیاد ملی نخبگان خبر داد:

همکاری 80 عضو هیئت علمی و پژوهشگر در راه‌اندازی پلتفرم ملی هوش مصنوعی

حسین افشین با اشاره به اهمیت پلتفرم ملی هوش مصنوعی که از آغاز دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: این پروژه با مرکزیت دانشگاه صنعتی شریف در حال پیشرفت است، تقریباً 80 عضو هیئت علمی و پژوهشگر روی آن کار می‌کنند و قسمت اول آن تا اسفندماه رونمایی می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان طی سخنانی در مراسم امضای توافق‌نامه همکاری سه‌جانبه میان معاونت علمی، دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ظرفیت‌های قابل توجه قانون جهش تولید دانش‌بنیان سخن گفت و این قانون را فرصتی مهم برای ایجاد ارتباطی مستحکم بین دانشگاه و صنعت دانست.

حسین افشین با اشاره به مدت زمان دو تا پنج ساله فرصت ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تأکید کرد: اگر دانشگاه‌ها و شرکت‌ها از این زمینه به خوبی بهره‌برداری کنند، می‌توانند پیشرفت‌های قابل توجهی را در این زمینه رقم بزنند
.

افشین به تشریح مواد 11 و 13 قانون جهش تولید پرداخت و گفت: بر اساس ماده 13، قراردادهای پژوهشی با دانشگاهیان در حوزه تحقیق و توسعه می‌تواند از اعتبار مالیاتی بهره‌مند شود. ما با سازمان امور مالیاتی توافقی داریم که طبق آن، دبیرخانه اعتبار مالیاتی، معاونت علمی مشخص شده است

وی همچنین در ادامه به تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای منعقد شده در نشست اشاره کرد که خود از مصادیق مربوط به ماده 13 است.

معاون علمی رییس‌جمهور، درباره ماده 11 قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز گفت: این ماده شامل دو بند «ب» و «ت» است. بند «ب» به شرکت‌های خصوصی یا دولتی اجازه می‌دهد که اگر در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند، به اندازه استهلاک سالانه‌ آن مشمول اعتبار مالیاتی شوند و بند «ت» به تحقیقاتی که در داخل دانشگاه صورت می‌گیرد، اعتبار مالیاتی کل را اختصاص می‌دهد.

افشین با اشاره به اقدامات اخیر، افزود: به تازگی 200 میلیارد تومان در دانشگاه یزد و 108 میلیارد تومان در دانشگاه صنعتی اصفهان مشمول بند «ت» ماده 11 شدند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت پلتفرم ملی هوش مصنوعی که از آغاز دولت چهاردهم مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: این پروژه با مرکزیت دانشگاه صنعتی شریف در حال پیشرفت است و تقریباً 80 عضو هیئت علمی و پژوهشگر روی آن کار می‌کنند؛ قسمت اول آن تا اسفند ماه رونمایی خواهد شد.

افشین با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در زمینه هوش مصنوعی گفت: مطمئنم کسانی که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در آینده به شدت منافع مالی خواهند داشت. ما امروز نزدیک به ده همت سرمایه‌گذاری کردیم و پیش‌بینی می‌کنیم که حدود چهل تا پنجاه سال بعد، این سرمایه‌گذاری به حداکثر بازدهی برسد.

معاون علمی رییس‌جمهور، همچنین از انتخاب پتروشیمی مارون به عنوان یکی از پتروشیمی‌هایی که ارتباط مؤثری با دانشگاه‌ها دارد، ابراز خوشحالی کرد و افزود: این پتروشیمی توانسته است تعداد زیادی از دانشجویان کشور را به سایت خود دعوت کرده و دوره‌های مختلف آموزشی برای آن‌ها برگزار کند.

وی همچنین از تنظیم اسناد اختصاصی برای هر دانشگاه در راستای تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی خبر داد و گفت: ما در برخی حوزه‌ها با تعدادی از دانشگاه‌ها به صورت ویژه‌ای همکاری می‌کنیم. معاونت علمی به نحوی عمل می‌کند که پشت سر افراد حرکت کند و نه جلوی آن‌ها.

افشین تاکید کرد: هر دانشگاهی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، بر اساس نقاط قوت و حوزه‌های تقویت خود، مورد حمایت قرار می‌گیرد. این رویکرد به ما این امکان را می‌دهد که به جای تقویت همه دانشگاه‌ها به صورت همزمان و یکجا، بر روی نقاط قوت هر دانشگاه تمرکز کنیم و در همان حوزه‌ها حمایت و توسعه لازم را انجام دهیم.

فرصتی برای بهره‌برداری از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی

سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این آیین با اشاره به ظرفیت های موجود در دانشگاه صنعتی شریف، اظهار کرد: متاسفانه تاکنون از این ظرفیت برای ارتباط و تعامل حداکثری با صنایع پتروشیمی استفاده نشده و امیدواریم این تفاهم‌نامه سه جانبه شروع خوبی برای بهره‌برداری از این مهم باشد.

وی با اشاره به همکاری پژوهشکده‌های الکترونیک و انرژی دانشگاه صنعتی شریف در این موضوع، گفت: امیدواریم با تعامل و به‌کارگیری توان مراکز و دانشکده‌هایی که در بحث هوش مصنوعی در این دانشگاه فعالیت می‌کنند، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه هوش مصنوعی و کمک دانشگاه به صنعت پتروشمی در آینده نزدیک باشیم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف، همچنین استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی را موضوعی مهم دانست که می‌تواند اثرات خوبی برای صنعت و دانشگاه به ارمغان بیاورد.


**
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: 
https://t.me/ir_bmn

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 175468
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر