سرمایهگذاری عاطفی و تشکیل خانواده، جامعه را از نظر آسیبهای اجتماعی واکسیناسیون میکند و سلامت و کیفیت جامعه را به نحو چشمگیری بالا میبرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامه برگزاری کارگاههای توانمندسازی و مهارتافزایی، کارگاه آموزشی «فواید ازدواج» به همت بنیاد نخبگان استان ایلام برگزار شد.
در این نشست، فتحالله محمدیان؛ روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه ازدواج بههنگام و فرزندآوری از ضرورتهای جامعه امروز ما است، گفت: امروز موضوع جمعیت به یکی از بحرانها در کشور تبدیل شده که اگر برای آن چارهاندیشی نکنیم، در آینده با یک جمعیت سالخورده مواجه میشویم که جمعیت فعال خودش را از دست داده و جمعیتی که باید در سن کار و مولد باشند و به بقیه خدمات ارائه بدهد را از دست داده است.
وی در ادامه سن شناسنامهای و سن اجتماعی را تشریح کرد و بیان داشت: در بررسی سن ازدواج، باید توجه داشته باشیم که فقط سن تقویمی و شناسنامهای برای ما مهم نیست؛ بلکه وقتی صحبت از سن ازدواج میشود، ما به سن اجتماعی، عقلی و سن عاطفی زوج مورد نظر هم توجه میکنیم. با این حال، ازدواج قبل از 20 سالگی، تعجیل در ازدواج و ازدواج بعد از 30 سالگی تاخیر در ازدواج نامیده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه ازدواج تولدی دوباره است، اظهار داشت: فرد به اختیار خود تصمیم به تشکیل زندگی مشترک میگیرد و از محیط خانواده پدری به محیط دیگری میروید و با افراد جدیدی با سبک زندگی جدید آشنا میشود؛ بنابراین به نوعی فرد دوباره متولد میشود.
وی از اهداف تشکیل خانواده به تحقق جامعه سالم، تداوم نسل، حراست ایمان، منزلت اجتماعی، رشد و بالندگی، تامین نیازهای اساسی و تربیت اجتماعی اشاره و تصریح کرد: مثلث عشق مشتمل بر صمیمیت (یک رنگی و خلوص)، تعهد (وفاداری) و میل (کشش و جاذبه به طرف مقابل) است. تکمیل دین، عشق، آسایش جنسی، سلامت جسمی و روانی از دیگر فواید ازدواج است.
محمدیان یادآور شد: ازدواج خوب و باکیفیت، جامعه را از نظر آسیبهای اجتماعی واکسیناسیون میکند و سلامت و کیفت جامعه را به نحو چشمگیری بالا میبرد؛ بنابراین هرچه نرخ ازدواج خوب بالا برود، آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان با تأکید بر اینکه ازدواج در واقع سرمایهگذاری عاطفی است، اظهار داشت: سرمایه گذاری عاطفی، یکی از کارکردهای اعضای خانواده بوده و به معنای میزان ابراز علاقه و اهمیت دادن به فعالیتهای اعضای خانواده است.
وی در پایان ازدواج را مایه آرامش، گسترش، آسایش و بقا دانست و این مؤلفهها را تشریح کرد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.