میرعسکری با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت، گفت: کاهش رشد تکنولوژی و سطح خلاقیت و نبوغ در جوامع انسانی و همچنین کاهش امکان ظهور و بروز نخبگی در اثر کاهش جمعیت، یک هشدار است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنیاد نخبگان استان گیلان در راستای فعالیتهای فرهنگی و به منظورآشنایی نخبگان و مستعدان با نقش جمعیت در توسعۀ کشور، «نشست نخبگانی جمعیت و توسعه» را برگزار کرد.
در این نشست، مسعود اصفهانی؛ رییس بنیاد نخبگان استان گیلان گفت: روز 11 جولای سال 1987 به مناسبت رسیدن جمعیت جهان به مرز پنج میلیارد نفر، از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی جمعیت اعلام شد که این موضوع نشاندهندۀ اهمیت جمعیت انسانی در توسعه کشورها است.
وفایی؛ مدیرکل ثبت احوال استان نیز با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت، اظهار داشت: با توجه به هرم جمعیت گیلان و چالشی که استان با آن مواجه شده، ضروری است که مسئولان و دستگاههای ذیربط راهکارهای اساسی برای برونرفت از وضعیت فعلی را طراحی و اجرا کنند.
وی جمعیت را از مؤلفههای مهم در حاکمیت دولتها و از عوامل اصلی در قدرتهای نظامی، فرهنگی و اجتماعی برشمرد و تصریح کرد: جمعیت استان گیلان به سوی پیری نزدیک میشود و این قطعاً مسیر توسعۀ استان را مختل میکند.
وفایی با اشاره به اینکه نرخ موالید و نرخ مرگ و میر در رشد جمعیت تأثیر مستقیم دارد، افزود: نرخ رشد جمعیت گیلان در مقایسه با میانگین کشوری، کاهشی است که این زنگ خطر و رسیدن به مرحلۀ هشدار است.
میرعسکری؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه گیلان با اشاره به رشد جمعیت از دیدگاه مالتوس و کینز، دلایل کاهش رشد جمعیت، بالا بودن نرخ رجحان، آثار کاهش رشد جمعیت در کاهش بار تکفل، کاهش رشد تکنولوژی و کاهش سطح خلاقیت و نبوغ در جوامع انسانی را بررسی و موضوع کاهش امکان ظهور و بروز نخبگی در اثر کاهش جمعیت را مورد تأکید قرار داد.
زبردست؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه گیلان نیز درباره کمک به زندگی مشترک و شکلدهی آن و به سلامت سپری شدن زندگی مشترک نکاتی را بیان کرد.