بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/10/11 - 15:18
  • - تعداد بازدید: 134
  • - تعداد بازدیدکننده: 129
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون پژوهشی وزارت بهداشت:

رشد فناوری وابسته به فعالیت‌های پژوهشی نخبگان است

شاهین آخوندزاده، معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رشد فناوری وابسته به فعالیت‌های پژوهشی نخبگان است که می‌تواند با تأثیرگذاری مستقیم بر جامعه، به پیشرفت کشور کمک کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست هم‌اندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» با حضور سعید خدایگان قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهراب‌پور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، نرگس حسین‌مردی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، شاهین آخوندزاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی و مسعود تجریشی استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه شریف و جمعی دیگر از مسئولان، پژوهشگران و صنعت‌گران در تالار ایرج افشار دانشگاه تهران در حال برگزاری‌ است.

شاهین آخوندزاده، معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست هم‌اندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» با اشاره به اهمیت پژوهش‌های علمی و مقاله‌نویسی، گفت: رشد فناوری وابسته به فعالیت‌های پژوهشی نخبگان است که می‌تواند با تأثیرگذاری مستقیم بر جامعه، به پیشرفت کشور کمک کند.

پژوهش‌های علمی باید منجر به ارتقای کیفیت زندگی در جامعه شود

وی افزود: با وجود تحریم‌های ظالمانه و کاهش ارتباطات بین‌المللی از سال ۲۰۲۲، حضور ایران در رقابت‌های علمی جهانی کاهش یافته است.

آخوندزاده خاطرنشان کرد: در گذشته، ایران در رتبه‌بندی‌های جهانی بالاتر از عربستان سعودی قرار داشت اما این کشور طی دو سال اخیر با جذب محققان خارجی، پیشرفت چشمگیری داشته است.
کشورهایی مانند چین و هند با توسعه پژوهش‌های دانشگاهی، به فناوری‌های پیشرفته دست یافته‌اند و جایگاه ایران باید ارتقا یابد.

معاون پژوهشی وزارت بهداشت تصریح کرد: پژوهش‌های علمی باید منجر به ارتقای کیفیت زندگی در جامعه شود و این تأثیر ملموس، با حمایت از نخبگان، امکان‌پذیر خواهد بود.


وی به پروژه تحقیقاتی پیشگیری از کم‌کاری تیروئید نوزادان اشاره کرد و گفت: این پژوهش که طی سال‌های گذشته انجام شده، منجر به غربالگری ۱۲ میلیون نوزاد و شناسایی و درمان ۳۷۰ هزار نوزاد مبتلا شد. این اقدام از معلولیت‌های بسیاری جلوگیری کرده و کیفیت زندگی را افزایش داده است.




تأکید بر تأثیر نخبگان بر تحول جامعه

در ادامه این نشست، مسعود تجریشی، استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف، با تأکید بر تأثیر نخبگان بر تحول جامعه، گفت: هر تغییری در جامعه از سوی افراد ازخودگذشته صورت گرفته است.


وی با طرح این پرسش که آیا نخبگان می‌توانند بر کشور اثر بگذارند، تصریح کرد: پاسخ این پرسش مثبت است و تاریخ نشان داده است که تحولات بزرگ، توسط کسانی رقم خورده که با تلاش و ازخودگذشتگی بر جامعه تأثیر گذاشته‌اند.


تجریشی افزود: نباید انتظار داشت شرایط برای نخبگان ایده‌آل باشد. برای ایجاد تغییر، باید با سختکوشی توانمندی‌های خود را به اثبات برسانیم و زمینه بهبود شرایط جامعه را فراهم کنیم.

ضرورت ایجاد بستری برای رشد نخبگان


وی همچنین بر ضرورت ایجاد بستری برای رشد نخبگان تأکید کرد و گفت: حضور نخبگان در بخش‌های مختلف، زمینه‌ساز پیشرفت کشور است و نباید این ظرفیت را نادیده گرفت. تجریشی خاطرنشان کرد: تیم‌سازی، ارتباطات بین‌المللی و ایجاد شبکه‌های قدرتمند از عوامل مؤثر در اثرگذاری نخبگان است.


استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف در پایان تأکید کرد: نخبگان باید صبور باشند تا نتایج فعالیت‌هایشان قابل مشاهده شود و بتوانند تحولات مثبتی را در جامعه رقم بزنند.


**
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn





  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 175118
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

سامانه ی گفتگوی آنلاین