بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1395/12/18 - 10:37
  • - تعداد بازدید: 1849
  • - تعداد بازدیدکننده: 37
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیر کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس‌شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

استوار شدن اقتصاد داخلی بر پایۀ داشته‌های بومی الزامی اولویت‌دار است

سلیمی با اشاره به اینکه کشور در بخش‌های اولویت‌دار اقتصاد نیازمند ارائه الگوهای مقاومتی شفاف با قابلیت عملیاتی است، گفت: متأسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم به الگویی زمان‌محور که قابلیت ارزیابی و ارزشیابی مداوم داشته باشد، برسیم.

/Asset/News/News/Image/اقتصاد ایران.jpg{}

سلیمی با اشاره به اینکه کشور در بخش‌های اولویت‌دار اقتصاد نیازمند ارائه الگوهای مقاومتی شفاف با قابلیت عملیاتی است، گفت: متأسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم به الگویی زمان‌محور که قابلیت ارزیابی و ارزشیابی مداوم داشته باشد، برسیم.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا سلیمی؛ دبیر کمیسیون آموزش‌وتحقیقات و نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس‌شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک ضرورت است نه یک انتخاب، گفت: استوار شدن اقتصاد داخلی بر پایۀ داشته‌های بومی الزامی اولویت‌دار است.


وی افزود: در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، علی‌رغم دستاودرهای کم‌نظیر در بخش‌های مختلف همواره عمده مشکل کشور، مشکلات اقتصادی بوده که این امر نیز ریشه در اقتصاد منبع‌محور نفتی دارد بطوریکه با هر تنزلی در قیمت نفت، اقتصاد کشور دچار چالش‌های جدی می‌شد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین سلیمی با اشاره به اینکه دستیابی به رونق‌پایدار اقتصادی با پرهیز از شعارزدگی حاصل می‌شود، بر لزوم برنامه‌ریزی و اقدام جدی در این حوزه تأکید کرد و ادامه داد: اگر امروز کشور در راستای تحقق اهداف تعیین‌شده گام برندارد، در آینده‌ای نزدیک مجبور می‌شود به دیوار ناامن خارجی تکیه کند؛ روندی که آسیب‌های بسیاری چون اعمال تحریم و فشارهای مالی را در پی خواهد داشت. به‌همین‌دلیل الزامی است در وهلۀ اول اقدامات انجام‌شده مورد ارزیابی قرار گیرد تا بر پایۀ داشته‌ها و ظرفیت‌های بومی بتوان برنامه‌ای دقیق و کاربردی طراحی و اجرا کرد.


دبیر کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس تصریح کرد: کشور در بخش‌های اولویت‌دار اقتصاد مانند تولید، خدمات، واردات و صادرات نیازمند ارائه الگوهای مقاومتی شفاف با قابلیت عملیاتی است. متأسفانه تاکنون در این حوزه موفقیت چشمگیری حاصل نشده و کشور نتوانسته است به الگویی زمان‌محور که قابلیت ارزیابی و ارزشیابی مداوم داشته باشد، برسد.


نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس با اشاره به اهمیت استفاده از تجربیات کشورهای تازه توسعه‌یافته، یادآور شد: یکی از راه‌هایی که می‌تواند هزینه و زمان رسیدن به نقطۀ‌مطلوب را کاهش دهد، بررسی چگونگی پیشرفت‌ کشور دیگر و حرکت آنان از سمت اقتصاد تک‌محصولی به‌سمت اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری‌های نوین است.


وی حذف واسطه‌گری را از اصول اقتصاد مقاومتی و رونق بخش تولید برشمرد و بیان داشت: ارتقاء امنیت شغلی و همچنین کاهش هزینه تنها بخشی از نتایج حذف واسطه هستند. 


حجت‌الاسلام‌والمسلمین سلیمی در ادامه اجتماع نخبگانی را رکن اساسی اقتصاد مقاومتی نامید و گفت: اساس اقتصاد مقاومتی بر نگرش دانش‌بنیان استوار است و نگرش دانش‌بنیان از ذهن اجتماع نخبگانی نشأت می‌گیرد؛ بنابراین هرگونه حمایت از این اجتماع یعنی تسهیل مسیر و تسریع روند حرکت کشور به‌سمت توسعه‌یافتگی. ناگفته نماند حمایت و هدایت اجتماع نخبگانی وظیفه و رسالت همه بخش‌های حکومتی و دولتی و حتی خصوصی است و این امر باید در بستری عاری از سیاست‌زدگی و خط‌کشی‌های سیاسی تحقق یابد تا همۀ توان و اندیشه نخبگانی کشور در راه رونق اقتصادی دانش‌بنیان و به‌تبع آن تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به‌کار گرفته شود.


دبیر کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد فضای سیاست‌زده و خط‌کشی‌های جناحی سبب می‌شود اجتماع نخبگانی دلزده شده و اندیشه‌ناب و ابداعات‌نوین آنان از ریل اصلی خدمت‌رسانی به کشور منحرف شود.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148263
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین