بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/12/19 - 11:22
  • - تعداد بازدید: 371
  • - تعداد بازدیدکننده: 359
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

بنیاد ملی نخبگان؛ حلقه اتصال نیروی متخصص و کارفرمایان/ از پای کار آمدن نیروهای جوان و نخبه تا فرصت دسترسی به نخبگان

اکثر شرکت‌ها به دنبال جذب نیروی کیفی هستند. از آنجایی که بنیاد ملی نخبگان دسترسی به نیروهای کیفی دارد، طبیعتا می‌تواند این اتصال را برقرار کند و حلقه اتصال میان کارجویان و کارفرمایان باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ «اولین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال» به همت بنیاد ملی نخبگان با حضور برخی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نرم‌افزار، برق، الکترونیک و مخابرات برگزار شد.

در این نمایشگاه که با همکاری بنیاد نخبگان استان تهران و صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد فرصت آشنایی نخبگان با فرصت‌های شغلی و استخدامی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نرم‌افزار، برق، الکترونیک و مخابرات فراهم آمد.

نیروهای جوان پای کار آمدند

مجید عابدی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی که رتبه یک رقمی کنکور سراسری در سال 81 را کسب کرده است، در حالی که درفضای نمایشگاهی گشتی می‌زد، درباره حضورش و چگونگی اطلاعش از این نمایشگاه توضیح داد: مدتی قبل از سوی بنیاد ملی نخبگان پیامکی برای من ارسال شد که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، نمایشگاهی برای آشنا کردن نخبگان با شرکت‌های فناور برای ارتباط و ایجاد کار برگزار می‌شود. از آنجایی که من سال‌هاست مشغول به کار هستم، دوست داشتم با فضای نوین کسب و کار امروز آشنا شوم. خوشحالم که شرکت‌های فناور حضور دارند و جوان‌ترها نیز آمده‌اند و همین باعث شده تا  نمایشگاه شور و حال خوبی داشته باشد.

او ادامه داد: اکثر شرکت‌ها به دنبال جذب نیروی کیفی هستند. از آنجایی که بنیاد ملی نخبگان دسترسی به نیروهای کیفی دارد، طبیعتا می‌تواند این اتصال را برقرار کند و این نمایشگاه می‌تواند این حلقه اتصال میان کارجو و کارفرما باشد.

این نخبه کشوری پیشنهادی نیز با خود به همراه داشت و گفت: این نمایشگاه بیشتر در حوزه داده و داده کاوی، علوم ارتباطات و الکترونیک است، اما برق و مکانیک در آن کمرنگ است. پیشنهادم این است که نمایشگاه را تخصصی‌تر کنند و با دوره زمانی مشخص، دایره گسترده‌ای از رشته‌های مختلف را پوشش دهد.

نخبگان نیروی کار درجه یک کشور هستند

کیانی مسئول بخش مهندسی طرح تحقیق و توسعه یکی از شرکت‌های شرکت کننده، نیز می‌گوید: به نظرم برگزاری نمایشگاه موقعیت بسیار خوبی است، بخصوص برای ما که در حوزه صنعت فعال هستیم. متاسفانه فاصله عمیقی میان نیروی کار متخصص با فضای کار داریم. بنابراین دراین نمایشگاه بستری فراهم شده است تا نخبگان کشور که به نوعی نیروی درجه یک کشور محسوب می‌شوند حضور یابند.

او ادامه داد: این بستری که فراهم شده است تا نخبگان به عنوان نیروی کار و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان کارفرما بتوانند با هم در یک جا جمع شوند و تبادل اطلاعات کنند، فرصت بسیار خوبی است. این نخستین نمایشگاه است و نقطه شروع محسوب می‌شود امیدوارم درنمایشگاه‌های بعدی تعداد شرکت‌های حاضر در حوزه‌های مختلف بیشتر باشند و تمامی رشته‌ها را پوشش دهند.

همه گیری بیشتر با طرح پرسشنامه

فاطمه مفتخر دکترای ریاضی در دانشگاه شریف که برگزیده جایزه چمران بنیاد ملی نخبگان نیز هست، در نمایشگاه حضور یافته و می‌گوید: من علاقه‌مند به تحلیل داده‌های پزشکی هستم، اما از کل شرکت‌های حاضر با این که در حوزه برنامه‌نویسی فعال‌اند، در حوزه پزشکی شرکتی ندیدم و این به نظرم در فضای نمایشگاهی جایش خالی است.

او افزود: به نظرم این امکان خوبی است که شرکت‌های دانش بنیان در یک جا به شکل متمرکز جمع شده‌اند و می‌توانند داده‌های شغلی خود را با هم به اشتراک بگذارند.  

 این نخبه کشوری اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان اگر پیش از برگزاری هر دوره از این نمایشگاه پرسشنامه‌هایی در اختیار نخبگان قرار دهد و نظرسنجی کند که بیشتر به کدام رشته‌ها علاقمند هستند، می‌تواند همه گیری بیشتری در این نمایشگاه ایجاد کند.

پلی میان کارجویان و شرکت‌ها

محمد ترقی، کارشناس جذب و استخدام فنی یک شرکت دانش بنیان نیز به عنوان نماینده شرکت می‌گوید من بسیار ممنونم از بنیاد نخبگان و صندوق نوآوری که با برپایی این نمایشگاه فضایی کردند که فضای خالی میان جامعه دانشگاهی و صنعت پر شود. این دست نمایشگاه‌ها با ادامه‌دار بودن حلقه شروع خوبی برای جذب هستند، ضمن این که جوانان جویای کار و نخبه کشور نیز می‌توانند از این طریق با فرصت‌ها از نزدیک آشنا شوند و شرکت‌ها نیز نیاز سرمایه انسانی خود را راحت‌تر از طریق دانشگاه‌ها برطرف می‌کنند.

او ادامه داد: این نمایشگاه پلی میان شرکت‌ها و کارجویان است. ما نظام آموزشی را بازنگری نکردیم، بنابراین، این شرکت‌ها هستند که به سمت کارجویان آمده‌اند و حالا ارگانی به عنوان ضلع سوم وارد شده تا این فضا را تسهیل‌گری کند و این تبدیل به دغدغه‌اش شده است. این هم برای شرکت و هم برای جامعه ره آورد مثبتی به همراه دارد.

ترقی افزود: امیدوارم این دست نمایشگاه‌ها در اقصی نقاط ایران و در تمامی رشته‌ها و تمامی دانشگاه‌ها برگزار شود و صرفا مختص به یک رشته و قشر خاص نباشد. تمام بچه‌های ایران دارای استعداد هستند و می‌توان فرصت‌های بهتری را برایشان فراهم کرد.

فرصت دسترسی راحت به نخبگان

سمیرا عزیززاده مدیر منابع انسانی یکی دیگر از شرکت های حاضر در نمایشگاه نیز می‌گوید: با توجه به این که اولین دوره است، اما بسیار شگفت زده شدم، چرا که کارجویان بسیاری حضور یافته‌اند. فاصله میان کارجو و کارفرما بسیار پررنگ بود و حالا اینجا با تعداد زیادی نخبه مواجه هستیم که به آنها دسترسی داریم.

او تاکید کرد: ارتباط با فضای صنعت و کار کمرنگ است و حالا این اتفاق منجر شد تا کارفرماهایی که خود قبلا دانشجوی نخبه بودند و حالا کسب و کاری دارند، از این پتانسیل استفاده کنند.

وی همچنین درباره تاثیر برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: برای من که منابع انسانی و جذب نیرو انجام می‌دهم، یافتن نیروی کار مناسب کار سختی است. ازسوی دیگر فیلترهایی که از سمت کارفرما و کارجو ایجاد می‌شود نیز این روند را  سخت‌تر کرده است و حالا نمایشگاه می‌تواند این دسترسی را به من بدهد تا به این نیروها دسترسی داشته باشم.

نخبگان قدرتمندترین نیروی محرک صنعت کشور

اشکان امیرخانی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان است که در حوزه آزمایشگاهی و پزشکی فعالیت دارد، او خود از نخبگانی است که حالا در این عرصه مشغول به کار است. او که  در نمایشگاه حضور یافته تا با نخبگانی که همواره با آنها کار کرده است بیشتر آشنا شود، معتقد است: قدرتمندترین نیروی محرک صنعت کشور نخبگان هستند و در این نمایشگاه می‌توان از نزدیک با توانمندی افراد حاضر آشنا شد و بررسی کرد چه نوعی همکاری می‌توان با آن‌ها داشت.

او می‌گوید: دولت می‌تواند امکانات و تسهیلات خوبی ارائه کند، متاسفانه در دوران کرونا افراد فعال بسیاری داشتیم که متاسفانه به نوعی مجبور به مهاجرت شدند. من اینجا هستم تا این مسائل را به مدیران انتقال دهم و با توجه به فضایی که ایجاد شده است همفکری داشته باشیم.

امیرخانی همچنین بیان کرد: در صنعت بسیار قدرتمند هستیم و از سوی دیگر در بخش دانشگاهی نیز مقالاتی که ارائه می‌شود تماما حرفی برای گفتن دارند. ما این میان یک حلقه گمشده داریم که باید از سوی یک نهاد این حلقه اتصال ایجاد شود. نهادی که می‌تواند به زیرساخت‌های علمی کشور و صنعت کمک کند و این دو را بهم وصل کند.

او پیشنهاد کرد: یک سامانه بزرگ می‌توانیم ایجاد کنیم تا افراد نخبه، دانشگاه و پژوهش‌هایی که انجام می‌شود به آن دسترسی داشته و  به صنعت منتقل شوند. ما افرادی داریم که در حوزه صنعتی بسیار آرام مشغول کار هستند و اگر بتوانیم این دو را با هم مرتبط کنیم اتفاق خوبی رخ خواهد داد. نخبگان ما  به دنبال یک سیستم حقوقی بزرگ هستند تا جلوی مشکلات را بگیرد. این سامانه می‌تواند کمک کند تا نخبگان با خیال راحت وارد پروسه کاری و قراردادی شوند و همین امر نیز باعث چرخش و گردش اقتصاد کشور می‌شود.

هر نخبه دانش و ایده به همراه دارد

سیدا کردوی مدیر جذب و استخدام یکی دیگر از شرکت های حاضر می‌گوید: استقبال خوبی از سوی نخبگان شکل گرفت و این مسیر روشنی است برای اینکه جذب شرکت‌های دانش بنیان شوند.  این که بستری فراهم شود تا به شکل فیزیکی حضور داشته باشند و ارتباط برقرار شود مسیر رشد نخبگان را فراهم کرده و شرکت‌ها می‌توانند از پتانسیل ایجاد شده استفاده کنند. فکر می‌کنم برپایی این نمایشگاه نقطه روشنی خواهد بود و امیدوارم که ادامه‌دار باشد. برای ما حضور نخبگان در شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر برای ما دانش افراد اهمیت دارد و سابقه و تجربه کار خیلی مهم نیست. برای ما دانشی که ورود هر نخبه در سطح سازمان ایجاد می‌کند و ایده‌هایی که دارد قابل اهمیت است و از آن استقبال می‌کنیم.

ایجاد فضای صمیمی میان کارفرما و کارجو

سمیرا حسین‌زاده مدیر منابع انسانی یک شرکت دانش بنیان در حوزه آی تی نیز معتقد است: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای کارفرما و کارجوست. جای خالی نمایشگاه‌هایی از این دست احساس می‌شد، حضور کارفرماها که ویترین هر شرکتی هستند، بسیار تاثیرگذار است، علیرغم این که تمام سازمان‌ها از طریق پلتفرم‌ها، پرونده کارجویان را بررسی می‌کنند، اما فضای رویارویی نزدیک کارجو با نماینده کارفرما موجب ارتباط بیشتر می‌شود.  

او ادامه داد: پرسش و پاسخ میان کارجو و کارفرما به ایجاد فضای صمیمی‌تر کمک می‌کند و برقراری ارتباط را تقویت می‌کند تا هر دو طرف به شکل برد-برد به منافع خود برسند. فرهنگ، امر بسیار تاثیرگذاری در محیط کار است و این فضا امکان این را به هر دو طرف می‌دهد تا بتوانند با فرهنگ و فضای کاری یکدیگر بیشتر آشنا شوند و دست به انتخاب بزنند.



***

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید
.

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 170326
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت