بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/02/09 - 12:46
  • - تعداد بازدید: 1329
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم‌وصنعت در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

تشکیل هسته‌های پژوهشی، همگن‌کردن اندیشه نخبگانی است

ملکی گفت: تشکیل اتاق‌های فکر مأموریت‌محور و تخصصی با راهبری معاونت علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور، زمینه‌ساز هدایت توان نخبگانی به‌سمت نیازهای بومی است.

~/Asset/News/News/Image/هسته.jpg

علی ملکی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم‌وصنعت در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود پتانسیل بالای دانشجویان و دانش‌آموختگان و همچنین توان مهارتی و علمی اساتید جوان دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی کشور، بر لزوم استفاده از آن در جهت نیل به اهداف برنامه‌های بلندمدت کشور مانند سند چشم‌انداز و نقشۀ جامع علمی کشور تأکید کرد.


وی افزود: جامعه‌ای به توسعه و پیشرفت همه‌جانبه، عادلانه و پایدار می‌رسد که جایگاه علم و عالم و نقش کم‌نظیر آنان را به‌خوبی درک کرده و سرمایه‌گذاری متناسبی را در زمان مناسب برای بکارگیری توان نخبگانی، تزریق کند.


ملکی تصریح کرد: بدون توجه به مزیت‌های علم و نخبگان بومی و البته مسائل زیست-محیطی، هیچ تولید و اشتغال و توسعه‌ای، پایدار نخواهد بود.


محقق برجسته رشته شیمی ادامه داد: خوشبختانه ایران در اقلیمی چهارفصل، طبیعتی متنوع و سرشار از منابع و معادن مقرون به‌صرفه و ذخایر خدادادی بی‌نظیر و یا کم نظیر و همچنین موقعیتی ژئواستراتژیک در دنیا قرار گرفته است که می‌توان با استفاده از آنها کشور را در کمترین زمان ممکن به نقطۀ مطلوب رساند. در این بین اجتماع نخبگانی بیش از دیگر اقشار جامعه مسؤولیت دارند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم‌وصنعت در ادامه تشکیل هسته‌های علمی و پژوهشی را یکی از راه‌کارهای اصلی همگن‌کردن اندیشه نخبگانی دانست و بیان داشت: به منظور هدفمندی و ارتقای تعامل دانشمندان، تشکیل اتاق‌های فکر مأموریت‌محور و تخصصی در علوم مختلف با هدایت و راهبری در بالاترین سطوح مراجع علمی و مدیریتی کشور از قبیل معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان امری ضروری برای حضور فعال اجتماع نخبگانی در مسیر توسعه و پیشرفت است.


وی افزود: باتوجه به اینکه منابع، امکانات، زیرساخت‌های صنعتی و از همه مهمتر نیروی‌انسانی متخصص بسیاری در کشور انباشته شده است، با تمرکز بر نقاط قوت و برنامه‌ریزی مناسب، ضمن دستیابی به افق‌های علمی و صنعتی پیش‌بینی‌شده در برنامه‌های توسعه، امکان افزایش چشمگیر تولید ناخالص ملی و اشتغال‌زایی مناسب مقدور است.


ملکی اضافه کرد: به عنوان مثال، تنها با فراوری کاتالیستی و تبدیل نفت خام به ترکیبات میانی (و نه حتی محصولات نهایی!) که با تغییرات اندک در چرخه‌های تولیدی و پالایشی صنایع نفت، گاز، پتروشیمی امکان‌پذیر است، انقلابی صنعتی در تولید انواع حلال‌ها، رنگ، رزین، پلیمر، پلاستیک و منسوجات در کشور روی خواهد داد که ارزش‌افزوده و اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم بی‌نظیری در پی خواهد داشت.


پژوهشگر برجسته رشته شیمی ادامه داد: با آینده‌نگری و استفاده از ظرفیت‌های نامحدود جوانان با انگیزه و توانمند و اتصال هسته‌های علمی دانشگاهی و اتاق فکر نخبگان علمی و همچنین توسعۀ شرکت‌های دانش‌بنیان بومی از راه حمایت‌های دولتی و تزریق سرمایۀ صنعت‌گران و بخش‌خصوصی، دستیابی به آینده‌ای درونگر و پویا امکان‌پذیر است.


وی خاطرنشان کرد: اصلاح رویکرد و انتصاب افراد توانمند در حوزه‌های علمی، صنعتی و مدیریتی سبب می‌شود موتور محرکی سیستم به بهترین نحو راهبری و هدایت شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم‌وصنعت الزامی‌شدن حضور متخصصان و سرآمدان علمی و پژوهشی کشور در صنایع مادر را یکی دیگر از راه‌های توسعۀپایدار برشمرد و گفت: این افراد می‌توانند برنامه‌های راهبردی بلندمدت ارائه داده و با مأموریت-محور سازی و مطالبه گزارش‌های منظم از آنان، زمینه را برای حضور و بقا در فضای رقابتی با شرکت‌های چندملیتی و بزرگ جهانی و همچنین ارتقاء مستمر بهره‌وری و تولید فراهم کرد.


وی در پایان تصریح کرد: توجه به نخبگان علمی و بیدارشدن وجدان کاری افراد در جایگاه شغلی و اجتماعی خود، مهمترین اصل در پیشرفت و تکامل هر جامعه‌ای است. بنابراین شایسته‌سالاری، مدیریت یکپارچه و برنامه‌ریزی بلندمدت، بستر توسعۀپایدار از مسیر پیشرفت علم و فناوری بومی است.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150638
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین