قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: تلاش و اهتمام ما بر این است که نخبگان را با مسائل واقعی کشور آشنا سازیم و برای این موضوع که حل بسیاری از مشکلات کشور را در پی دارد، برنامههای ویژهای را در دستور کار داریم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در ادامه نشستهای تخصصی خود در قالب رسیدگی ویژه به امور قضائی و حقوقی استان تهران و اقشار مختلف ساکن این استان، با اساتید و نخبگان علمی تهرانی دیدار کرد.
در این نشست خدایگان، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان طی سخنانی اظهار کرد: رسالت ما در بنیاد ملی نخبگان، ایجاد زمینه برای شناسایی، شبکهسازی، حمایت و هدایت نخبگان است.
وی افزود: تلاش و اهتمام ما بر این است که نخبگان را با مسائل واقعی کشور آشنا سازیم و برای این موضوع که حل بسیاری از مشکلات کشور را در پی خواهد داشت، برنامههای ویژهای را در دستور کار داریم.
علی امام قلی دکترای مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف نیز در این جلسه عنوان کرد: برای ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در مراسم روز ۱۶ آذر سال ۱۳۹۶ مقدمهای بود بر تحولات قابل حسی که بعدها در قوه قضائیه ایجاد شد.
وی ادامه داد: شایستهسالاری به این معناست که مدیران از به کارگیری نخبگان در کنار خود هراس نداشته باشند؛ متأسفانه در شرایط کنونی برخی از مدیران به خاطر آنکه جایگاهشان را از دست ندهند از توان و ظرفیت نخبگان استفاده نمیکنند.
امامقلی گفت: ضرورت دارد در قوه قضائیه هم موضوع بکارگیری ظرفیت نخبگان بیش از پیش جدی گرفته شود و برای این موضوع ساز و کاری تعریف گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در قوه قضائیه تاکید کرد و گفت: اهمیت حوزه هوش مصنوعی به مراتب بیشتر از حوزه فضای مجازی است چرا که حوزه هوش مصنوعی علاوه بر ساحت اجتماعی، وارد ساحتهای فردی نیز میشود.
سید مرتضی حسنی دکترای مدیریت تکنولوژی دانشگاه امیرکبیر بر ضرورت ایجاد حس امیدواری برای صاحبان کسب و کارهای حوزه دیجیتال تاکید کرد و گفت: باید شرایط به نحوی باشد که صاحبان کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای حوزه دیجیتال، قوه قضائیه را ملجا و پناهگاه خود بدانند.
وی افزود: قوانین حوزه فضای مجازی در کشور ما کامل نیست و خلاهایی در این زمینه احساس میشود و از سوی دیگر ما در حوزه حریم خصوصی دارای قانون جامع و کاملی نیستیم.
فائزه آخوندی دانشجوی دکترای رشته حقوق دانشگاه خوارزمی نیز گفت: در خصوص جذب نخبگان حقوقی در مناصب قضائی متأسفانه تاکنون اقدام مناسب و شایستهای صورت نگرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت شناسایی قضات نخبه در دستگاه قضا تاکید کرد.
محمد انصاری دکترای هوش مصنوعی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این جلسه به بیان ظرفیتهای حوزه هوش مصنوعی پرداخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند در حوزه کاهش تنشهای آبی در کشور، نقش تعیین کننده و اثرگذاری داشته باشند.
سید سجاد موسوی دانشجوی دکترای عمومی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز طی سخنانی با اشاره به برخی هجمهها و حملات علیه کادر سلامت، خواستار برخورد قضائی با آن دسته از رسانههایی شد که قصد تخریب کادر سلامت را دارند.
وی افزود: ضرورت دارد از سوی مسئولان ذیربط، تدابیر ویژهای در حوزه پیشگیری از هجمههای غیرمنصفانه علیه کادر سلامت و درمان، اتخاذ شود.
علیرضا چلابیان دانشجوی ارشد حقوق و جزای دانشگاه علوم قضائی نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر بسیاری از قضات دستگاه قضا از دانشجویان دانشگاه علوم قضائی هستند و همین موضوع نشان دهنده توجه ویژه عدلیه به ظرفیت نخبگان است.
وی بیان داشت: اعتقاد ما این است که نیروی انسانی متخصص باید در جایگاه درست خودش در دستگاه قضائی بکارگیری شود نه آنکه در جایگاهی قرار بگیرد که متناسب با تحصیلات و استعدادهای او نبوده است.
فاطمه کریمی دانشجوی دکترای سیاستگذاری فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) نیز طی سخنانی در این نشست، خواستار تبیین تدابیر دستگاه قضا در حوزه حکمرانی فضای مجازی شد.
دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی نیز در این جلسه به ارائه پیشنهاداتی در حوزه اتقان هرچه بیشتر کارشناسیها در دستگاه قضائی پرداخت.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده حداکثری مقامات عالی قضائی از مشاوران جوان تاکید کرد و در ادامه خواستار تسهیل و تسریع فرایند ورود نخبگان به دستگاه قضائی شد.
ریحانه سلامی دکترای مهندسی عمران دانشگاه تهران نیز در این جلسه بر ضرورت ارتقا سامانه ثنا با بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی تاکید کرد.
برای دریافت شیوهنامه اینجا کلیک کنید.
***
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn