بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/10/12 - 12:05
  • - تعداد بازدید: 371
  • - تعداد بازدیدکننده: 333
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

در نخستین نشست هم‌اندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» چه گذشت؟/ رونمایی از اولین کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان برای دکتر مهدی محقق

در نشست هم‌اندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» بر اهمیت پژوهش‌های کاربردی و تأثیر آن بر بهبود کیفیت زندگی تاکید و از اولین کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان برای دکتر مهدی محقق، برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی(ره) رونمایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست هم‌اندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» با حضور حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، سعید خدایگان قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهراب‌پور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، نرگس حسین‌مردی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، شاهین آخوندزاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی و مسعود تجریشی استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه شریف و جمعی دیگر از مسئولان، پژوهشگران و صنعت‌گران در تالار ایرج افشار دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم، پس از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی، کلیپی از فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان به نمایش درآمد.

حرفه تخصصی؛ کلیدی‌ترین حلقه در مسیر نخبگی

سپس
سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با حضور روی سن، ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: نشست امروز با هدف بررسی و ارائه راهکار برای افزایش اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت برگزار شده است. هدف ما این است که دامنه و عمق نقش‌آفرینی پژوهشگران را گسترش دهیم.


وی با تاکید بر ضرورت ارتقای اثرگذاری پژوهش‌ها در کشور، گفت: در مسیر، نخبگی حرفه تخصصی کلیدی‌ترین حلقه است، حرفه تخصصی، میدانی برای رشد استعدادهاست تا به نخبگان اثرگذار در اجتماع تبدیل شوند. به عنوان مثال، عضو هیئت علمی یا پژوهشگر بودن در دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی از جمله این میدان‌هاست که بسیاری از عزیزان حاضر در این جمع، در چنین حرفه‌ای فعالیت می‌کنند.

مهاجرت راه‌حل مناسبی نیست/ کشورهای میزبان متعلق به ایرانیان نیستند

در ادامه سعید سهراب‌پور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه دوران خدمت افرادی مانند ما به پایان رسیده است، گفت: اکنون باید فرصت را برای جوانان فراهم کنیم تا ادامه‌دهنده مسیر پیشرفت و توسعه کشور باشند.


وی
خطاب به پژوهشگران و نخبگان جوان گفت: شرایط را تحمل کنید؛ مهاجرت راه‌حل مناسبی نیست. کشورهای میزبان متعلق به ایرانیان نیستند، اما ایران برای ماست و باید برای بهبود آن تلاش کنیم.

ضرورت شبکه‌سازی حول محور فعالیت‌های نخبگانی

نرگس حسین‌مردی  معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز ضمن ابراز امیدواری نسبت به بکارگیری نتایج کارگروه های این نشست به نفع نخبگان کشور، خاطرنشان کرد: پژوهشگران جوان باید در دانشگاه ها مورد توجه قرار گیرند و تحقق این امر، مستلزم انتقال تجربه از سوی افرادی با سوابق درخشان است که بر همین اساس و در راستای تبادل تجربه و دانش، در این برنامه نشست‌هایی در چهار کارگروه علوم انسانی، پزشکی و علوم پایه برنامه ریزی شده تا این مهم صورت پذیرد.


حسین‌مردی با تاکید بر اینکه اهداف این برنامه در راستای اجرای سند راهبردی تبیین شده است، گفت: یکی از مسئولیت‌ها در پژوهش‌های دانشگاهی شبکه سازی حول محور فعالیت های نخبگانی است و برگزاری کارگروه ها راهکاری است تا برگزیدگان در طرح های بنیاد ملی نخبگان بتوانند به بحث بپردازند و راه‌حل های متناسب در زمینه‌های مختلف پیدا کنند.


حمایت از نخبگان و تأثیرگذاری مستقیم بر جامعه

شاهین آخوندزاده، معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به اهمیت پژوهش‌های علمی و مقاله‌نویسی، رشد فناوری را وابسته به فعالیت‌های پژوهشی نخبگان توصیف کرد که می‌تواند با تأثیرگذاری مستقیم بر جامعه، به پیشرفت کشور کمک کند.

وی گفت: پژوهش‌های علمی باید منجر به ارتقای کیفیت زندگی در جامعه شود و این تأثیر ملموس، با حمایت از نخبگان، امکان‌پذیر خواهد بود.

جذب نخبگان در دستور کار سازمان فضایی

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی نیز در این مراسم به اهمیت بین‌المللی صنعت فضایی و ضرورت توسعه این بخش، گفت: جذب نخبگان در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار دارد.


وی از توسعه همکاری با دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: تاکنون همکاری‌های متعددی با معاونت علمی و فناوری انجام شده است و امیدواریم به زودی توافقنامه سه‌جانبه‌ای برای گسترش این همکاری‌ها به امضا برسد.

آیا نخبگان می‌توانند بر کشور اثر بگذارند؟

در بخش دیگری از این برنامه،
مسعود تجریشی، استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف، با تأکید بر تأثیر نخبگان بر تحول جامعه، گفت: هر تغییری در جامعه از سوی افراد ازخودگذشته صورت گرفته است.

وی با طرح این پرسش که آیا نخبگان می‌توانند بر کشور اثر بگذارند، تصریح کرد: پاسخ این پرسش مثبت است و تاریخ نشان داده است که تحولات بزرگ، توسط کسانی رقم خورده که با تلاش و ازخودگذشتگی بر جامعه تأثیر گذاشته‌اند.

تجریشی همچنین بر ضرورت ایجاد بستری برای رشد نخبگان تأکید کرد و گفت: حضور نخبگان در بخش‌های مختلف، زمینه‌ساز پیشرفت کشور است و نباید این ظرفیت را نادیده گرفت.

بررسی راهکارهای اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت

در ادامه این مراسم، شرکت‌کنندگان در قالب کارگروه‌های تخصصی به بحث و بررسی در خصوص راهکارهای اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت پرداختند.

این کارگروه‌ها شامل حوزه‌های علوم پزشکی، علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی بود که با مدیریت رؤسای کارگروه‌ها برگزار شد.

بعد از اقامه نماز و صرف ناهار، ادامه نشست در کارگروه‌های تخصصی پیگیری و نتایج این نشست‌ها در قالب گزارش‌هایی توسط دبیران کارگروه‌ها ارائه شد.


توجه ویژه رئیس جمهور به مولفه‌های نخبگی

در ادامه حسین افشین، رئیس بنیاد ملی نخبگان، در سخنرانی پایانی، با اشاره به توجه ویژه رئیس جمهور به مولفه‌های نخبگی، از تلاش برای نقش‌آفرینی بیشتر این قشر در توسعه کشور سخن گفت و بر ضرورت نقش‌آفرینی اساتید جوان در پیشبرد علم و فناوری کشور تاکید کرد.

افشین گفت: هدف ما برگزاری چندین رویداد مشابه در آینده است، چرا که از دیگر وظایف بنیاد ملی نخبگان، کشف استعدادهاست؛ حمایت از استعدادها، بخش دوم این وظیفه است. ابتدا باید دانشجویان و اساتید را در حوزه‌های مورد علاقه و استعدادشان شناسایی و به شکوفایی آنان کمک کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: این امر به تنهایی توسط بنیاد امکان‌پذیر نیست و نیازمند شبکه گسترده‌ای از اساتید است. با کمک این شبکه، استعدادهای دانشجویان کشف و راهکارهای مناسب برای شکوفایی آنها بررسی می‌شود.

اعطای «کارت هویت نخبگی»

افشین در بخش دیگری از سخنان خود از اعطای «کارت هویت نخبگی» خبر داد و گفت: یکی از انتقاداتی که به بنیاد می‌شد، عدم ارائه کارت عضویت به نخبگان بود.

وی با اشاره به رونمایی نمادین این کارت برای استاد مهدی محقق، افزود: این کارت‌ها تا پایان سال به تمامی افراد حاضر و غایب در این جلسه اعطا می‌شود و در آینده تسهیلات ویژه‌ای نیز برای دارندگان آن در نظر گرفته خواهد شد.


رونمایی از اولین کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان برای دکتر مهدی محقق

رونمایی از اولین کارت عضویت بنیاد ملی نخبگان برای دکتر مهدی محقق، برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی(ره) توسط بنیاد ملی نخبگان با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و پخش کلیپ اختتامیه پایان بخش این مراسم بود.



شایان ذکر است، دکتر مهدی محقق متولد ۱۰ بهمن ۱۳۰۸ خورشیدی، علامه و ادیب و مجتهد معاصر، نسخه‌پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی، مصحح و شارح کتب ادبی و فلسفی، استاد ممتاز ادبیات و فلسفه دانشگاه تهران با بیش از ١٠٠ تألیف است، محقق، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ایران و مصر، بنیانگذار دایره المعارف تشیع و عضو سابق هیئت امنای بنیاد دایره المعارف بزرگ اسلامی و دارای نشان درجه یک ادب فارسی است، وی همچنین ریاست دپارتمان مطالعات اسلامی دانشگاه مکگیل کانادا و ریاست هیئت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی را در کارنامه دارد.



**
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn




 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 175125
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

سامانه ی گفتگوی آنلاین