بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/02/23 - 12:30
  • - تعداد بازدید: 791
  • - تعداد بازدیدکننده: 66
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهرکرد:

صنایع دستی می‌تواند پایه‌های اقتصاد منطقه‌ای را تحکیم کند

کبیری با اشاره به برخی از مشکلات بافته‌های داری استان مبنی بر تولید، بازاریابی، فروش و کیفیت، حفظ اصالت را امری ضروری تلقی کرد و گفت: گردش مالی صنایع‌دستی می‌تواند رونق و پویایی اقتصاد منطقه‌ای را به دنبال داشته باشد.

~/Asset/News/News/Image/میزگرد یا نشست نخبگانی.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای بررسی نیازها و چالش‌های واقعی در بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی و همچنین زمینه‌سازی برای اثرگذاری بیشتر اجتماع نخبگانی در حوزه‌های مسئله‌دار، جلسه کارگروه صنایع‌دستی بنیاد نخبگان استان چهارمحال‌و‌بختیاری با محوریت بررسی حل مشکلات و چالش‌های تولیدات و صادارات صنایع دستی استان، با حضور صاحب‌نظران، اعضای هیئت‌علمی و مدیران این بخش برگزار شد.


در این نشست، فرانک کبیری؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهرکرد با اشاره به برخی از مشکلات بافته‌های داری استان مبنی بر تولید، بازاریابی، فروش و کیفیت، حفظ اصالت را امری ضروری تلقی کرد و گفت: علی‌رغم وجود پتانسیل‌های بالقوه صنایع‌دستی در استان، توسعه و پیشرفت آن مغفول مانده تا جاییکه زیرساخت لازم برای کسب‌وکار در این بخش وجود ندارد.


وی افزود: صنایع‌دستی متنوع و ارزنده چهارمحال‌و‌بختیاری سال‌ها یکی از ارکان اصلی اشتغال و چرخه تولید و توانمندی هنرمندان و اهالی فرهنگ این استان بود اما نقش آن در شکوفایی و توسعۀ اقتصادی، امروزه بسیار کم‌رنگ شده است.


کبیری با بیان اینکه شهرکرد به عنوان شهر ملی نمد نامگذاری شده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه تولید و ساخت نمد یکی از ظرفیت‌ها و پتانسیل استان چهارمحال‌و‌بختیاری به شمار می‌رود، کارگروه تخصصی صنایع‌دستی بنیاد نخبگان استان باید بحث نمد را در اولویت‌کاری خود قرار دهد تا بتواند با فعالیت‌های کارشناسی‌شده و اثربخش، شهرکرد را به عنوان شهر نمد در سطح بین‌المللی مطرح و معرفی کند.


وی خاطرنشان کرد: علم تجربی در زمینه صنایع‌دستی به ویژه نمد در چهارمحال‌و‌بختیاری وجود دارد و افرادی به‌صورت حرفه‌ای در این حوزه کار می‌کنند اما متاسفانه فارغ‌التحصیلان این رشته در استان بسیار کم هستند که امید است با وجود رشته صنایع‌دستی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، بتوان این بخش را هم به لحاظ علمی و هم هم تجربی رونق داد تا از این طریق پایه‌های اقتصادی استان نیز تحکیم شود.


در ادامۀ این نشست، اعضاء کارگروه صنایع‌دستی استان به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون مسائل‌ مطرح‌شده پرداختند که از مهمترین آنها می‌توان به بالا بودن هزینه مواد اولیه، عدم‌اختصاص تسهیلات برای تولید، عدم‌وجود مرغوبیت مواد اولیه تولید، نبود بیمه و فروش و درآمد مناسب برای تولیدکنندگان، فقدان‌تنوع در طراحی و تولید مناسب در بازار هدف با حفظ اصالت، عدم‌وجود مراکز آموزشی جهت تقویت همه‌جانبه تولیدات و نظارت، نبود گروه تحقیقاتی و پژوهشی در خصوص افکارسنجی مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی، بازاریابی و صادارات بافته‌های داری، اشاره کرد.


لازم به ذکر است، این نشست با حضور مهرداد جوادی؛ رییس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان چهارمحال‌وبختیاری و معاون شهردار شهرکرد برگزار شد.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151714
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین