بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/12/21 - 13:15
  • - تعداد بازدید: 1084
  • - تعداد بازدیدکننده: 82
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی‌ شریف در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:

طرح شهید احمدی‌روشن؛ طرحی مترقی در حوزۀ نخبگان

تقی‌پور گفت: در طرح شهید احمدی‌روشن نیاز واقعی کشور با اتکا به توان نخبگان بومی رفع می‌شود و در نهایت محصول و خدمتی وارد بازار می‌شود که می‌تواند چرخۀ اقتصادی کشور را متحول کند.

~/Asset/News/News/Image/احمدی روشن.jpg

مجتبی تقی‌پور؛ عضو هیئت‌علمی گروه مکانیک دانشگاه صنعتی‌ شریف در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با مثبت ارزیابی‌کردن تسهیلات اعطایی بنیاد ملی نخبگان به محققان مقیم و غیرمقیم، خاطرنشان کرد: این بنیاد همواره به عنوان نهادی تسهیل‌گر در اثربخشی و اثرگذاری جامعۀ نخبگانی مطرح بوده و هست و در سال‌های اخیر نیز توانسته است اقدامات بسیار مناسبی خاصه در حوزۀ محققان غیرمقیم انجام دهد.


تقی‌پور با اشاره به لزوم ایجاد فضای رقابتی در ارائه تسهیلات اعطایی به جامعۀ نخبگانی، گفت: اطلاع‌رسانی دقیق و یکسان به همۀ آحاد هدف تسهیلات می‌تواند فضای رقابتی سالمی برای بهره‌مندی از تسهیلات اعطایی ایجاد کند.


وی با اشاره به تسهیل طرح شهید احمدی‌روشن، افزود: بسیاری از اساتید دانشگاهی هنوز از ابعاد این طرح اطلاع کافی ندارند؛ این در حالیست که اطلاع‌رسانی دقیق می‌تواند با ایجاد فضای رقابتی سبب ارتقاء کیفیت موضوعات و پروژه‌های ارائه‌شده و در نتیجه خروجی بهتر طرح شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی‌ شریف اضافه کرد: طرح شهید احمدی‌روشن به عنوان یکی از طرح‌های مترقی و مناسب بنیاد ملی نخبگان باید با ملاک‌های داوری سطح بالا کیفیت پروژه‌های انجام‌شده را افزایش دهد. از سوی دیگر، در داوری‌ طرح‌ها سنجۀ اصلی باید رفع نیازهای کشور از طریق راه‌های دانش‌بنیان باشد.


تقی‌پور اظهار داشت: مسیر اعطای تسهیلات به همکاران حاضر در این طرح باید به نحوی باشد که افراد برای صرف برخورداری از امکان‌های مالی، تجهیزات آزمایشگاهی و گرنت‌های اعطایی برای حضور در این طرح اقدام نکنند بلکه مهمترین انگیزۀ آنان رفع چالش‌های موود و واقعی کشور و کمک به ماندگاری بیشتر نخبگان و مستعدان‌برتر در چرخۀ خدمت‌رسانی به کشور باشد.


دانش‌آموختۀ دانشگاه ای‌پی‌اس‌ال یادآور شد: طرح‌های مقبول در طرح شهید‌احمدی‌روشن باید کیفیت و سطح بالاتری نسبت به پروژه‌های دانشجویی و رساله‌های دکتری داشته باشند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه پول کشور باید برای توسعۀ کشور هزینه شود، اظهار داشت: چالش‌ها و مشکلات ثانویه‌ای در صنعت وجود دارد که رفع آنها نیازمند حضور فعال محققان در بخش‌های R&D است. در بسیاری موارد می‌توان این نیازها را احصا و به عنوان پروژه به هسته‌های نخبگانی ارجاع داد. علاوه بر آن، کشور در زمینه‌های بسیاری قادر به تعریف پروژه‌های کلان و ملی است. شناسایی این چالش‌ها، تعریف پروژه‌های کلان ملی، تقسیم کردن این پروژه‌ها به موضوعات و عناوین کوچکتر و تخصصی‌تر و در نهایت ارجاع آنها به هسته‌های نخبگانی نیز می‌تواند به عنوان یکی از راه‌های افزایش اثرگذاری هسته‌های پژوهشی مطرح شود.


تقی‌پور تصریح کرد: در این راه‌ها نیاز واقعی و اساسی کشور با اتکا به توان نخبگان بومی رفع می‌شود، مستعدان‌برتر توانمند می‌شوند و در نهایت محصول و خدمتی وارد بازار می‌شود که می‌تواند چرخۀ اقتصادی کشور را متحول کند.


وی در پایان با اشاره به لزوم عملیاتی‌شدن ایده‌های استارت‌آپی، گفت: در برخی موارد اعضای هیئت‌علمی دانشگاه ایده‌های نو و بدیعی دارند که برای تبدیل شدن به استارت‌آپ نیازمند حضور یک تیم متخصص با مهارت‌های فنی و مشاوره‌ای در حوزۀ مختلف است. حضور این ایده‌ها در چرخۀ طرح‌ شهید احمدی‌روشن نیز می‌تواند در بسیاری موارد گره‌گشای مشکلات و مسائل واقعی کشور باشد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155386
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین