بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/11/25 - 08:27
  • - تعداد بازدید: 335
  • - تعداد بازدیدکننده: 330
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در راستای پاسخگویی، حل مسائل و شبکه‌سازی نخبگان/

نشست هیئت اندیشه‌ورز لرستان با رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد

در نشست هیئت اندیشه‌ورز لرستان با رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور بر ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص برای حل چالش‌های بخش کشاورزی تاکید شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست هم اندیشی هیئت اندیشه ورز نخبگانی لرستان با سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور برگزار شد.

خیام نکویی در این نشست گفت: طی سال های گذشته از اهمیت آبخیزداری و آبخوان داری در کشور غفلت شده است که باید این اولویت ها را با استفاده از ظرفیت دانشگاه تقویت کرد و ظرفیت دانشگاه را جهت تربیت نیروهایی برای حل چالش های بخش کشاورزی سوق داد.

خیام نکویی ادامه داد: مهمترین چالش فعلی کشاورزی کشور این است که از مجموع بیش از پنج میلیون بهره بردار این بخش با میانگین سنی ۵۴، تا ۱۰ سال دیگر کشاورز به مفهوم واقعی نداریم و در استانی مثل لرستان تربیت کشاورز باید اولویت باشد.

وی گفت: ۱۹ رشته کشاورزی به هفت رشته کاهش یافت و ادغام شد تا اثربخشی داشته باشد که در هیچ زمانی وزارتخانه های علوم و جهاد کشاورزی تا این اندازه به هم نزدیک نبوده اند.

وی ادامه داد: 44سال پس از پیروزی انقلاب، ۱۰۵ میلیون تن به میزان تولیدات کشاورزی کشور اضافه شده و از ۲۵ به حدود ۱۳۱ میلیون تن رسیده است.
با این وجود تمام نیاز کشور برآورده نشده و ضریب خودکفایی در این بخش ۸۰ درصد است که به لحاظ ۲۰ درصد مابقی، سالانه ۱۰ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود که بخشی از عمده این ارز بابت خرید غذای دام و طیور و روغن است.

خیام نکویی با تاکید بر اینکه راهبردهای رهبر معظم انقلاب در حوزه امنیت غذایی بی نظیر است، ادامه داد: امنیت غذایی، بهره وری از دیمزارها و توسعه اقدامات دانش بنیان در بخش کشاورزی مورد تاکید رهبری بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت استان لرستان در بخش کشاورزی بسیار بالا و با وجود خشکسالی، ۴۰۰ هزار تن در این ۲ سال افزایش تولید گندم داشته که رقم قابل توجهی است که باید برای ادامه این روند رو به جلو، نسبت به اولویت های این بخش اجماع شود.

به گفته خیام نکویی از مجموع ۹ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در ایران، ۲۶ مورد به عنوان اولویت گیاهان دارویی انتخاب شده است.

در این جلسه اعضای هیئت اندیشه ورز نخبگانی کشاورزی استان لرستان دیدگاه‌های خود را در زمینه چالش ها، پتانسیل ها و ظرفیت های کشاورزی لرستان در حوزه های مختلف مطرح و همچنین راهکارهای لازم برای رفع چالش‌های مذکور را بیان کردند.


**
*

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 169925
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت