جمیری با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند از جامعه نخبگانی، گفت: نخبه فردی است که اقتضائات پیرامون خود را تشخیص دهد و برای رفع مشکلات و چالشهای موجود تلاش کند.
در این نشست، عبدالکریم جمیری؛ عضو کمیسیون انرژی مجلسشورایاسلامی با اشاره به لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی از نخبگان و مستعدانبرتر استان، گفت: فردای جامعه در دست نخبگان است.
وی با اشاره به لزوم بهرهمندی از داشتههای سرزمینی، افزود: استان بوشهر ظرفیتهای فراوانی در حوزه انرژی و صنایع مرتبط با دریا دارد که لازم است با توجه به استعدادهای اقلیمی و نیازهای منطقهای، نخبگان بومی بنا بر اولویتهای موجود شناسایی و سپس ظرفیتهای آنان به سمت توسعه و پیشرفت بیشتر استان هدایت شود.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلسشورایاسلامی ایجاد بسترها و زیرساختهای لازم برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان را از وظایف دولت عنوان کرد و افزود: سازمانها و دستگاههای اجرایی باید براساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان و آییننامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی، استعدادهای برتر و نخبگان استان را جذب و شرایط را برای پرورش و اثرگذاری آنان فراهم کنند.
وی اظهار داشت: ماند نخبگانی و حفظ آنان در چرخه خدمترسانی به جامعه باید یکی از اولویتها باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلسشورایاسلامی در ادامه با اشاره به ویژگیهای نخبه، انفعال در مواجه با مشکلات و مسائل جامعه را در تضاد با فرهنگ نخبگی دانست و خاطرنشان کرد: نخبه فردی است که علاوه بر توان و قابلیتهای علمی و عملی منحصربفرد، اقتضائات پیرامون خود را تشخیص دهد، فضای کنونی را درک کند و برای رفع مشکلات و چالشهای موجود تلاش کند.
در بخش دیگری از این نشست، اللهکرم اخلاقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر گفت: رسالت اصلی و راهبردی بنیاد نخبگان جذب، شناسایی، توانمندسازی و زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان، سرآمدان و مستعدانبرتر استان در زیستبوم پیرامونی است.
وی با اشاره لزوم بهرهمندی نخبگان و دانشگاهیان استان از تسهیلات اعطایی، افزود: یکی از مأموریتهای معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، تشکیل اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی در کشور است.