سید حسن حسینی گفت: علوم انسانی و اجتماعی در کشور با بحران ناکارآمدی مواجه است، این بحران نهتنها در حل مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مشهود است، بلکه اثرگذاری آن در نظام حکمرانی نیز کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست اندیشمندان و استادان علوم انسانی و اجتماعی با موضوع «بحران ناکارآمدی علوم انسانی و اجتماعی» با حضور بیش از ۳۰ نفر از استادان برجسته علوم انسانی و اجتماعی به میزبانی بنیاد ملی نخبگان و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در محل موسسه برگزار شد.
در این نشست، دکتر سید حسن حسینی مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان و دبیر شورای نخبگان، و جمعی از استادان علوم انسانی و اجتماعی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، سید حسن حسینی استاد فلسفه دانشگاه شریف با اشاره به مشکلات ساختاری علوم انسانی در کشور گفت: علوم انسانی و اجتماعی در کشور با بحران ناکارآمدی مواجه است. این بحران نهتنها در حل مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مشهود است، بلکه اثرگذاری آن در نظام حکمرانی نیز کاهش یافته است. ما باید بپذیریم که در این حوزه نه موفق بودهایم و نه توانستهایم اثرگذاری لازم را داشته باشیم.
دبیر شورای نخبگان افزود: در نشست امروز، هدف ما نقد و بازنگری است. باید بررسی کنیم چه نقاط ضعفی در حوزه علوم انسانی وجود دارد که مانع از اثرگذاری آن در کشور شده است. بهجای اشاره به عوامل بیرونی، نیاز است که به معضلات درونی این حوزه بپردازیم و علتهای واقعی ناکارآمدی را کشف کنیم.
حسینی به برخی چالشهای مطرحشده در این حوزه اشاره کرد و گفت: عوامل متعددی ازجمله برنامهریزی درسی نامناسب، ضعف ارتباط با مجامع علمی بینالمللی، نبود دادههای تجربی لازم برای اقناع حکمرانان، و عدم شکلگیری نسلهای جدید در علوم انسانی باعث شدهاند تا این حوزه نتواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. این عوامل در کنار مسائل بیرونی نظیر بحرانهای سیاسی و اجتماعی، شرایط را پیچیدهتر کردهاند.
مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: در این نشست به دنبال این هستیم که راهکارهایی برای بهبود وضعیت علوم انسانی پیدا کنیم. تمرکز ما بر روی اصلاح عوامل درونی است که در کارآمدی علوم انسانی تأثیر مستقیم دارند.
حسینی تأکید کرد: ناکارآمدی در حل مسائل اجتماعی کشور، یک واقعیت است که نمیتوان آن را نادیده گرفت و هدف از برگزاری این جلسه، پیدا کردن پاسخهایی برای این مشکلات و سنجش عوامل داخلی است.
شایان ذکر است، این نشست با حضور بیش از ۳۰ نفر از استادان برجسته علوم انسانی و اجتماعی برگزار شد و هر یک از اساتید به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و مقرر شد جلسات تکمیلی برای بررسی دقیقتر موضوعات مطرح شده، برگزار شود.
**
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn