بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/03/23 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 526
  • - تعداد بازدیدکننده: 516
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر حوزه‌های علمیه کشور مطرح کرد:

تمام تشکیلات و ساختار کشور باید پیوست نخبگی به معنای برنامه داشته باشند/ آموزش و پرورش، نخبگان و فرهنگ مهمترین مسائل راهبردی کشور

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر ضرورت همکاری حوزه‌های علمیه با بنیاد ملی نخبگان گفت: در حوزه علمیه طرح‌های تحولی بسیار زیادی وجود دارد که باید توسط نخبگان حوزوی و دانشگاهی انجام شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیداری با قائم مقام و معاونان بنیاد ملی نخبگان با مثبت ارزیابی کردن اقدامات و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان، گفت: همه کشور باید نسبت به مسئله نخبگان و موضوعاتی مانند مهاجرت آنان حساس باشند و احساس مسئولیت کنند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش، نخبگان و فرهنگ مهمترین مسائل راهبردی کشور هستند، افزود: در حوزه نخبگان دو امر تربیت و اخلاق اهمیت بسزایی دارد؛ به خصوص اینکه اخلاق، خودسازی و تربیت دیگرسازی معنا می‌شود. به همین دلیل طراحی و اجرای برنامه‌هایی با محوریت اخلاق و تربیت نخبگی امری ضروری است که البته این مهم مستلزم نظریه‌پردازی است و اول باید خود نخبه و بعد اخلاق و تربیت تعریف شود تا این مفاهیم به ضد خود تبدیل نشوند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اعرافی ادامه داد: در این زمینه نظام نخبگانی باید طرح جامعی مبتنی بر اندیشه‌های اسلامی و فقه، فلسفه و اخلاق اسلامی طراحی و اجرا کند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به همه شاخص‌ها و سنج‌های نخبگی در ساحت‌های مختلف نخبگانی، بر نقش محوری استاد در مسیر نخبگی تاکید کرد و گفت: استاد نقش بسزایی در رسیدن فرد به مرحله اثرگذاری مبتنی بر هویت اسلامی و ملی دارد؛ البته خود استاد نیز باید در ویژگی‌های اخلاقی و علمی فردی متمایز و شاخص باشد. معمولاً افرادی که تحت هدایت و راهبری چنین استادی به عنوان نخبه شناسایی می‌شوند و در مسیر نخبگی قرار می‌گیرند، به راحتی تا انتهای مسیر و رسیدن به مرحله اثربخشی پیش خواهند رفت.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه نخبگی منحصر به دانشگاه و حوزه‌های علمی نیست، تاکید کرد: همه تشکیلات و ساختار کشور باید پیوست نخبگی به معنای برنامه داشته باشند؛ یعنی تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها و حتی نهادها باید در حوزه نخبگان برنامه عملیاتی و اجرایی داشته باشند. در این بخش نباید از ظرفیت بخش خصوصی و خصولتی نیز غفلت کرد؛ به خصوص اینکه بخش‌هایی مانند صنعت می‌توانند در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود، حمایت ویژه‌ از جامعه نخبگانی را در دستورکار قرار دهند. این حمایت‌ها اگر به صورت شبکه‌ای انجام شود و در هر شبکه استاد راهبر نقش محوری داشته باشد، نه‌تنها کشور از نتایج آن منتفع می‌شود، بلکه این شبکه‌های نخبگانی می‌توانند در میان‌مدت حتی پشتوانه مدیریتی کشور نیز باشند.

اعرافی یادآور شد: خوشبختانه در سال‌های اخیر در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است که توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله آنهاست؛ البته فراموش نکنید تمام جریان ایجاد شده در فضای نخبگان به پشتوانه حمایت حضرت آقا و توجه ویژه ایشان است.

وی با بیان اینکه تعامل با استاد سبب بروز ویژگی‌های نخبگی و شکوفایی استعدادهای فرد می‌شود، تصریح کرد: این مسئله یکی از سنت‌های مهم حوزه‌های علمیه است که در دانشگاه نیز کارکرد بسیار بالایی دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور خاطرنشان کرد: در حوزه علمیه طرح‌های تحولی بسیار زیادی وجود دارد که باید توسط نخبگان حوزوی و دانشگاهی انجام شود. از این رو همکاری حوزه‌های علمیه با بنیاد ملی نخبگان امری ضروری به نظر می‌رسد.


***

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا
کلیک کنید.








  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 171850
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

سامانه ی گفتگوی آنلاین