اشراقی با اشاره به گسترۀ علوم مختلف، گفت: در بسیاری از پروژههای تحقیقاتی و اقتصادی دنیا در زمینه فنی و مهندسی، محققان علومانسانی حضوری فعال دارند.
وی افزود: در برخی موارد، پروژههای موجود در حوزۀ علومانسانی به تنهایی و با کار مطالعاتی عضو هیئتعلمی و یا محقق انجام میشود اما در برخی موارد هم نیاز به تشکیل تیم و هسته تحقیقاتی است.
اشراقی دسترسی به دادهها را مهمترین مشکل حوزه علومانسانی در بخش تحقیق و پژوهش دانست و ادامه داد: منابع اطلاعات علمی محققان و اساتید این حوزه بسسیار کم است بطوریکه این مشکل حتی در دانشگاههای بزرگ کشور نیز وجود دارد. در واقع، فرد برای انجام تحقیق روی موضوع و محور پژوهشی خود دسترسی کافی به مجلات و کتابخانههای بینالملی ندارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه علومانسانی به توجه بیشتری نیاز دارد، اظهار داشت: باید دانست که توسعه همهجانبه بدون اتکا به علومانسانی میسر نیست؛ در بسیاری از پروژههای تحقیقاتی و اقتصادی دنیا در زمینه فنی و مهندسی، محققان علومانسانی به عنوان مشاورهای مالیاتی، حقوقی و قانونی حضوری فعال دارند بطوریکه بدون نقشآفرینی آنان عملاً نتایج دلخواه کسب نمیشود.
وی تصریح کرد: در دنیای توسعهیافته امروز، بسیاری از علوم به یکدیگر گره خوردهاند و عملاً قدرت تفکیک وجود ندارد؛ بنابراین برای رسیدن به موفقیت در مسیر توسعه، توجه به علومانسانی یک ضررت است.