رئیسجمهوری در بازدید از دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت، بر ضرورت افزایش تحولات دانشگاههای کشور مطابق با تحولات دانشگاههای جهانی تاکید و خواستار ورود عملی دانشگاهها به نسل های سوم و چهارم دانشگاهی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ «دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته» و «بیستوپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار» ۲۳ آذر با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، و حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری آغاز به کار کرد.
حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در حاشیه گشایش و آغاز به کار «دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، موادآزمایشگاهی، تست و آزمون پیشرفته ایرانساخت» با اشاره به اینکه این رویداد پیونددهنده دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و نوآورانه است، عنوان کرد: این نمایشگاه علاوه بر آنکه بستری برای معرفی و عرضه دستاوردهای پژوهشی و دانشبنیان طی سالهای اخیر است، به توسعه و تقویت جایگاه پژوهش و ارتقای نقش آن در تولید به ویژه محصولات دانشبنیان کمک کرده است.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه ایرانساخت فرصت عرضه دستاوردهای پژوهشی است که به محصولات فناورانه و نوآورانه تبدیل شدهاند، افزود: ایرانساخت در طول سال هم برقرار است و به عرضه محصولات ادامه میدهد، اما به طور ویژه در هفته پژوهش برگزار میشود تا نسبت نوآوری و محصولات دانشبنیان ایرانساخت را با پژوهشها نشان دهد. هفته پژوهش را به همه استادان و دانشگاهیان تبریک عرض می کنم.
اهمیت نقش تقویت زیرساختها در کاربردیسازی پژوهشها و ارتقای زندگی اجتماعی
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقش تقویت زیرساختها در کاربردیسازی پژوهشها و ارتقای زندگی اجتماعی، عنوان کرد: تقویت زیرساختهای پژوهش و فناوری، از اهداف اصلی این رویداد است؛ به هر میزان که به تقویت زیرساختهای پژوهشی بپردازیم، میتوانیم شاهد اثربخشی و کارآمدی پژوهشها در بهبود عرصههای مختلف زندگی مردم، جامعه و عرصههای مختلف ماند محیطزیست باشیم.
وی با اشاره به جایگاه این نمایشگاه در تکمیل چرخه پژوهش تا محصول گفت: وقتی که تقویت زیرساخت پژوهشی را به درستی انجام دهیم، تحقیقاتمان در چرخهای قرار میگیرد؛ پژوهش ما به تولید محتوا منجر میشود و محصول نوآورانه و فناورانه تولید میکند، این محصول دوباره به تولید محتوای تحقیقاتی و به پژوهش کمک میکند و این چرخه پژوهش به محصول و محصول در جهت توسعه پژوهش کمک میکند.
بازدید رئیسجمهوری از نمایشگاه ایران ساخت
رئیسجمهور نیز ظهر دیروز از هر دو نمایشگاه بازدید و جدیدترین دستاوردهای پژوهشگران و فناوران عرضهشده در این نمایشگاهها را رونمایی کرد.
طی بازدید دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، از سامانه رادیوگرافی متحرک لولهها از شرکت دانشبنیان فناوری پرتونگاری پایا، دوربین فراطیفی قابل حمل از شرکت دانشبنیان «پرتوافزار صنعت»، اندازهگیری ویسکوزیته تحت فشار و دما از شرکت دانشبنیان «به اندیشان بهرهور سنجش افق»، شبیهساز آموزشی جراحیهای افتالمیک مبتنی بر واقعیت مجازی از شرکت «آینده نگاری هم آفرینان افق»، دستگاه آزمون شارژ و دشارژ باتری و دستگاه تخلیه سریع باتری با جریان بالا از سوی شرکت دانشبنیان «مهان نگار افزار» رونمایی شد.
وی در جریان این بازدید سهساعته، با تولیدکنندگان و صاحبان صنایع و غرفههای مختلف به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، پارکهای علم و فناوری، مراکز علمی و دانشگاهی و شرکتهای خصوصی قرار گرفت.
رئیس جمهور در این دیدارها ضمن آگاهی از دغدغهها و مطالبات فعالان حوزه فناوری، دستور پیگیری و حمایتهای لازم را صادر کرد.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت نگاه فراملی در تولید محصولات فناورانه، اظهار داشت: تولیدات محصولات فناوری نباید منحصر به مصرف داخلی باشد. در مرحله برنامهریزی اولیه برای ساخت محصول، باید به بازار مصرف منطقهای و بینالمللی نیز توجه کنیم. صادرات محصول، عامل مهمی در پیشرفت اقتصادی کشور است و باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در نظام آموزشی و برنامهریزی تحصیلی کشور تصریح کرد: نظام آموزشی ما با دو چالش اساسی روبهرو است؛ اول، وجود تعداد زیادی دانشگاه بدون دانشجو که نشاندهنده نبود برنامهریزی صحیح است و دوم، نداشتن مهارت کافی فارغالتحصیلان برای ورود به بازار کار. خروجیهای فعلی در بسیاری از رشتهها بیش از نیاز بازار داخلی است و این امر به افزایش بیکاری در میان تحصیلکردگان منجر میشود.
رئیسجمهور در غرفه موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، انتظارات خود را از موسسه به عنوان کانون تفکر آموزش عالی بیان کرد و با اشاره به اسم موسسه و ماموریتهای آن در زمینه برنامه ریزی آموزش عالی گفت: موسسه به عنوان مرکز مطالعه و کانون تفکر آموزش عالی باید ضرورت و منطق وجود تعدد دانشگاهها و دانشجوی موجود در کشور را بررسی و اعلام نظر کند که آیا کشور به این میزان دانشجو در رشته های مختلف از جمله مهندسی، حقوق و غیره نیاز دارد یا خیر؟
به نقل از موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، وی همچنین بر افزایش تحولات دانشگاههای کشور مطابق با تحولات دانشگاههای جهانی تاکید و خواستار ورود عملی دانشگاهها به نسل های سوم و چهارم دانشگاهی شد.
شایان ذکر است، دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت فرصتی ویژه برای شناساندن ظرفیتهای داخلی به صاحبان صنایع، سیاستگذاران، مدیران دولتی و سرمایهگذارانی است که به دنبال حمایت از تولید ملی و پیشرفتهای علمی هستند. از سوی دیگر حضور جامعه دانشگاهی کشور، عموم مردم و رسانهها نیز نقش مهمی در پیشبرد اقتصاد دانشبنیان ایفا میکنند.
در این دوره حمایت ویژه از خرید تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته در قالب طرح لیزینگ برای شرکتهای صنعتی و یارانه مراکز علمی و پژوهشی دولتی ارائه میشود، توسعه بازار صادراتی از دیگر کارویژه های امسال نمایشگاه ایران ساخت است و در این راستا، هشت هیات خارجی از کشورهای همسایه اعم از ازبکستان، ارمنستان،عراق، ترکیه، عمان، روسیه، افغانستان از نمایشگاه بازدید می کنند.
همچنین دو جایزه فناورانه صادراتی و طراحی صنعتی توسط معاون علمی در اختتامیه نمایشگاه از دیگر برنامه های این نمایشگاه در دور دوازدهم است.
گفتنی است این نمایشگاه با حضور ۲۷۸ شرکت دانش بنیان از ۲۳ لغایت ۲۶ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، سالن خلیج فارس و میلاد دایر خواهد بود.
***
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn