مبین با اشاره به ویژگیهای مقالههای باکیفیت، نظم منطقی میان بخشهای مختلف، ایجاز و خلاصهگویی و سادهنویسی در نگارش را از مهمترین شاخصههای مقالات دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای اشاعۀ فرهنگ نخبگی و نهادینهکردن اخلاق حرفهای در مستعدانبرتر، کارگاه آموزشی اخلاق پژوهش و روش تحقیق به همت بنیاد نخبگان استان زنجان برگزار شد.
در این کارگاه، صالح مبین؛ عضو هیئتعلمی گروه مهندسی برق دانشگاه زنجان و مدرس کارگاه در ابتدا به اهداف و مراحل پژوهش پرداخت و در ادامه به ویژگیهای یک مقاله علمی خوب از قبیل اصالت مقاله، نو بودن و غیرتکراری بودن، انسجام محتوایی و ساختاری اشاره کرد.
وی نظم منطقی میان بخشهای مختلف مقاله، نگارش علمی، کاربردی بودن، ایجاز و خلاصهگویی، سادهنویسی در نگارش، شفافیت و پرهیز از ابهام، امانتداری و رعایت اخلاق نگارش، عدم سوگیری و قضاوت مغرضانه، خلاقیت و نوآوری و همچنین تناسب با نیازهای روز را از دیگر نشانههای یک مقاله خوب برشمرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه زنجان در ادامه کارگاه مفهوم اخلاق و قواعد اخلاقی، رعایت اصول حرفهای پژوهش، رابطه اخلاق و پژوهش با محوریت حمایت از حقوق پژوهشگران، دستورالعمل نحوه بررسی تخلفات پژوهشی و رابطه استاد- شاگردی را تشریح کرد.
در پایان این کارگاه، نشست پرسش و پاسخ برگزار شد.