بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/09/11 - 12:08
  • - تعداد بازدید: 4663
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
حقایق و مغالطه‌ها پیرامون مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور/9

فرافکنی؛ پاشنه‌‎آشیل مغالطه در موضوع مهاجرت نخبگانی/اظهاراتی که موجود نیست

سو استفاده از نام چهره‌های شناخته شده علمی و سیاسی و بیان نقل قول‌های ساختگی و منتسب به ‌آنها یکی از محورهای اصلی در فرافکنی در موضوع مهاجرت نخبگانی است.

~/Asset/News/News/Image/دروغ.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ یکی از موضوعات مهم در حوزۀ انتشار اخبار مرتبط با مهاجرت نخبگان، استفاده از نام برخی چهره‌های علمی یا سیاسی و استنادهای بی پایه و بی‌اساس به موضع‌گیری‌های آنان است.


به عنوان نمونه در یکی از ادعاهای مطرح‌شده، عنوان می‌شود: حمید گورابی؛ رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول‌های بنیادین ایران هرروز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان می‌شوند.


این نقل‌قول در شرایطی مطرح می‌شود که به‌طور مشخص در جستجوها یافت نشده است.


علاوه بر آن باید یادآوری کرد که دکتر حمید گورابی؛ رئیس پیشین پژوهشکده/ پژوهشگاه رویان با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در این حوزه در کشور و عدم تأمین منابع کافی برای گسترش فعالیت پژوهشگران حوزه سلول‌های بنیادین، اعلام کرد که هم‌زمان با گسترش سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در کشورهای دیگر ازجمله کشورهای حوزه خلیج‌فارس، دانشجویان تحصیلات‌تکمیلی برای تکمیل تحقیقات و پژوهش‌های خود به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.


در یکی دیگر از این ادعاها، مطرح شده: پروفسور عباس میلانی؛ مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید: فرار مغز‌ها در چند سال اخیر ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.


حال باید دانست حتی با پیش‌فرض غلط، اگر مهاجرت را به‎‌طور کامل خسارت محسوب کنیم؛ خسارت ناشی از خروج نخبگان با فرض همه داده‌های نادرست متن اعم از داده غلط خروج سالانه مهاجران نخبه (180 هزار در هر سال!) و تخمین غلط هزینه کرد دولت برای هر کدام از نخبگان خارج شده (1 میلیون دلار برای هر نفر!) و محاسبه آن  طی 40 سال، بازهم عدد محاسبه شده، حتی 10  برابر خسارت ناشی از جنگ ایران و عراق نخواهد شد.


پر واضح است که مهاجرت نخبگان و تحصیل‌کردگان همواره خسارت محسوب نمی‌شود، و در بسیاری موارد نیروی انسانی مهاجر یک کشور فواید و خدمات زیادی برای آن کشور ایجاد می‌کنند.


این فواید در بازگشت دائم یا موقت آن‌ها به کشور، ایجاد شبکه‌های انسانی، انتقال دانش و فناوری، سرمایه‌گذاری و ارسال وجوه و غیره برای کشور مبدأ کسب می‌شود. از سوی دیگر، دکتر عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا نیست.


عباس میلانی در مصاحبه صورت گرفته در سال 2010 به نقل از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ایران، گفته است: «طبق اعلام این کمیسیون هزینه خروج نخبگان از هزینه 8 سال جنگ تحمیلی بسیار بیشتر است»؛ بنابراین منبع اصلی این مطلب اظهارات اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است که به طور دقیق چنین ادعایی منتسب به آنان یافت نشده اگرچه در مصاحبه‌های دیگر مسئولان به ارقام مختلفی به عنوان خسارت سالانه مهاجرت نخبگان از کشور مطرح شده است.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 144947
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم