سالاریه با اشاره به لزوم افزایش مهارتهای مستعدانبرتر، گفت: حضور استعدادهای تحصیلی در اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان از ضروریات امروز است.
در این مراسم، حسن سالاریه؛ معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ضمن معرفی اجمالی این بنیاد و مأموریتها و رسالتهای آن، گفت: شناسایی برترین استعدادها در همۀ زمینهها و تلاش برای اثربخشی آنان در حوزههای تخصصی، از مهمترین اهداف بنیاد ملی نخبگان است.
وی افزود: براساس رویکردها و اهداف تعیینشده، بنیاد ملی نخبگان در همۀ دورهها خاصه دورۀ دانشجویی از مقطع کارشناسی تا فارغالتحصیلی در هر ردهای برنامههای مشخص و هدفمندی را طراحی و اجرا میکند.
سالاریه با اشاره به غنای نیرویانسانی در کشور، ادامه داد: در کشور حدود 4 میلیون دانشجو وجود دارد که بنیاد ملی نخبگان از بین آنان حدود 4 هزار نفر را در قالب مستعدبرتر شناسایی میکند و مورد حمایت قرار میدهد. به عبارت دیگر، اهداف و برنامههای بنیاد ملی نخبگان متوجه یکهزارم دانشجویان کشور است؛ بنابراین فضای رقابتی در جامعۀ نخبگانی وجود دارد.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: معیارها و سنجههای استعدادبرتر و نخبه به طور واضح مشخص است و شناسایی و حمایت افراد براساس آنها انجام میشود. علاوه بر آن، طبق اصل تداوم فعالیتهای نخبگانی، اغلب حمایتهای بنیاد از مستعدانبرتر در طول یک سال انجام میشود و فرد برای بهرهمندی دوباره از این امکانها باید استمرار در فعالیتها و دستاوردهای نخبگانی
داشته باشد.
سالاریه با بیان اینکه استعداد تحصیلی موهبتی الهی است، شکر این نعمت را توانمندی و هزینۀ آن برای توسعه و پیشرفت جامعۀ بومی دانست و اظهار داشت: مستعدبرتر باید به توانایی اثرگذاری و اثربخشی در جامعۀ بومی برسد؛ به همین دلیل تمام تسهیلات بنیاد ملی نخبگان نیز برای نیل به همین هدف ارائه میشود.
وی با اشاره به برخی از برنامههای توانمندسازی مستعدانبرتر، خاطرنشان کرد: فرد تمام آموزشهای لازم برای رسیدن به اثرگذاری و یا موفقیت در عرصههای عملیاتی را در دانشگاه فرا نمیگیرد؛ بنابراین نیاز است با برگزاری کارگاهها و یا برنامههای هدفمند دیگر مهارتهای لازم برای رسیدن به نخبگی را نیز به فرد مستعدبرتر آموزش و ارائه داد.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: هدایت استعدادهای تحصیلی به سمت شرکتهای دانشبنیان و حضور در این اکوسیستم یکی از ضروریات امروز است چراکه این افراد به عنوان رهبران شرکتهای دانشبنیان میتوانند منشاء خدمات بسیاری باشند.
سالاریه در پایان با بیان اینکه همۀ مستعدانبرتر استعدادهای یکسان ندارند، تأکید کرد: در کشور هم تنوع چالشها و مشکلات وجود دارد و هم تنوع استعدادهای انسانی؛ بنابراین نیاز است هر استعداد به سمت چالش و مشکل مربوط به حوزۀ تخصصی خود حرکت و آن را رفع کند.